• Пошук по сайту
  • Пошук по документах

В Україні створено Всеукраїнська ГІС-мапа моніторингу пожеж на території громад

eye

514

01.12.2021 14:18

RSS

img

Українські геоаналітики створили інструмент для аналізу пожеж у відкритих екосистемах України за останні 5 років. ГІС-мапа була розроблена  Центром розвитку інновацій у співпраці з Фондом ім. Гайнріха Бьолля. При створенні ГІС-мапи були використані відкриті супутникові, державні та недержавні дані (NASA, ESA-Європейське космічне агентство (ЄКА), OpenStreetMapGeoPortalUA, Держгеокадастру, ДСНС).

На мапі можна побачити точне місце, кадастрову ділянку, час пожежі і її потужність. Моніторинг дозволить отримувати оперативні дані щодо пожеж за останні дві доби у формі даних на мапі, а також проводити ретроспективнии? аналіз за попередні періоди на глибину до п’ять років.                                                                          

Вже сьогодні на цій мапі з 2015 до 2020 року зафіксовано 619,5 тисяч пожеж у відкритих екосистемах України. Традиційні методи боротьби з підпалами (штрафи, чи інформаційні кампанії) неспроможні повноцінно вирішити проблему такого масштабу. ГІС-мапа допоможе місцевій владі спільно з активістами протидіяти та запобігати відкритому випалюванню залишків рослинності задля покращення якості повітря на території всієї країни.

Покровська міська територіальна громада стала однією з громад, що були відібрані для участі в проєкті за підсумками поданих мотиваційних анкет. Проєкт передбачає проведення заходів на місцях (моніторинг, інформаційна робота, мобілізація громади) та подальший аналіз отриманих результатів і супутникових даних для напрацювання місцевих стратегій протидії підпалам. 

Проєкт має формат челенджу: він є відповіддю на актуальні виклики, що стоять сьогодні перед багатьма громадами, та передбачає широке залучення місцевих мешканців, активістів, бізнесу й влади задля спільної протидії підпалам на своїх територіях.

Назад до розділу

Опитування

Яку інформацію Ви найчастіше шукаєте на Smart-порталі?

47,06%

23,53%

17,65%

11,76%

Триває до 31/12/2020

Останні новини з категорії:

Увага! Тендер на закупівлю послуг мапування територій та розробки геоінформаційної системи управління відходами

В рамках проєкту “Міста Нуль Відходів в Україні за підтримки програми LIFE, в якому Покровська міська територіальна громада бере участь, інформуємо про тендер.

eye

26

Новини громад

02 липня 2024 19:53

Віце-прем'єр-міністр України Юлія Свириденко відвідала Покровську громаду

Сьогодні, 2 липня, до Покровської громади завітала Перший віце-прем'єр-міністр України - Міністр економіки України Юлія Свириденко, яка зустрілась із керівниками Донеччини та провела робочу нараду щодо відновлення транспортної інфраструктури регіону.

eye

63

Громада 1

02 липня 2024 18:30

Покровські футболісти взяли срібло всеукраїнського турніру

25-28 червня у селищі Щасливе на Київщині пройшов Всеукраїнський турнір «Кубок футбольного запалу» на призи ДЮФК «Арсенал».

eye

29

Громада 1

02 липня 2024 17:40

ic

Як бути в курсі останніх новин?

Підпишіться на email розсилку, щоб отримувати найоперативнішу інформацію