• Пошук по сайту
  • Пошук по документах

У бібліотеці ім.Шевченка запрацювала Туристична платформа вихідного дня «Маршрутна МІСТОрія» 

eye

1218

30.11.2021 15:15

Новини громад

img

«Туристична платформа вихідного дня «Маршрутна МІСТОрія», який ми виграли у конкурсі соціальних проєктів «Моє місто 2021», ініційованого ГО «Покровська платформа спільних дій та компанією  Метінвест, це дуже цікавий та унікальний проєкт. Впровадження культурного туризму стимулюватиме формування почуття приналежності до історичного минулого і сучасних надбань кожного громадянина нашого краю», - зауважила директора бібліотеки Кристина Тумасова.

У рамках проєкту створено бібліотечно-туристичний простір, в якому діятимуть два напрями - «Мандрівний туризм» і «Туризм під дахом». Також у бібліотеці створено Центр краєзнавчої літератури - інформаційно-бібліо-екскурсійна база «Краєзнавче BISTRO». Це креативна інформаційна зона з комп’ютерною технікою та спеціально підібраними стилізованими меблями, де кожен відвідувач зможе отримати швидку відповідь на запит щодо літературного краєзнавства, розроблених туристичних маршрутів з фото-, відео-, аудіонаповненням. 

«Ми розробили топ-5 локацій маршрутного контенту: гастрономічний, музичний, екологічний, літературно-історичний та духовно-мистецький. Проходитимуть вони у форматах пішохідної екскурсії, онлайн-туру, подорожі Бібліобусом та аудіо-прогулянки. Родзинкою «BISTRO» є те, що ним можуть користуватися люди з інвалідністю, з вадами зору. Для цієї аудиторії ми використовуємо аудиоверсії екскурсій і бібліотечних заходів, творчі знайомства з літераторами та художниками краю з використанням системи РадіоГід», - розповіла завідувачка відділу соціально-культурної діяльності Наталія Пилипенко.

Систему РадіоГід одразу ж протестували покровчани з вадами зору. 

«Дуже корисний проєкт. Він доступний для людей, у яких є проблеми із зором. Вони не можуть бачити, але завдяки новітнім технологіям отримали можливість почути та дізнатися про історію, розвиток і сьогодення місця, в якому живуть», - зазначив голова Покровської ГО «Покровське товариство сліпих» Костянтин Ігнатенко.

Для новоствореного Центру краєзнавчої літератури в рамках проєкту придбано шафу для краєзнавчого каталогу. А докладнішу інформацію про туристичний контент у місті можна отримувати за допомогою QR-коду. 

Автори проєкту впевнені, що новий бібліо-туристичний центр зацікавить жителів і гостей міста, стане для них культурно-дозвіллєвим простором. 

«У цьому році було надано рекордну кількість проєктів. Але цей – унікальний і єдиний у своєму роді. Вартість проєкту 83 тисячі гривень. І він – не лише про історію, а й про розвиток туризму. Завдяки ініціативі співробітників бібліотеки,  підтримці ГО «Покровська платформа спільних дій» та компанії Метінвест, тут створено унікальний простір», - підсумувала проєктна менеджерка ГО «Покровська платформа спільних дій» Юлія Лємяскіна.

Назад до розділу

Опитування

Яку інформацію Ви найчастіше шукаєте на Smart-порталі?

47,06%

23,53%

17,65%

11,76%

Триває до 31/12/2020

Останні новини з категорії:

Механізми стягнення заборгованостей працюють, незважаючи на військовий стан: у Покровській МВА засідала профільна робоча група

Під головуванням заступниці начальника Покровської міської військової адміністрації Наталії Іваньо відбулось чергове засідання робочої групи з підвищення рівня оплати праці, додержання законодавства про працю, забезпечення податкових та бюджетних надходже

eye

29

Громада 1

25 квітня 2024 18:02

Благоустрій та озеленення: мешканці Покровської громади долучаються до спільних суботників

Весна - саме та пора року, коли усі активно наводять лад на власних подвір'ях, упорядковують пам’ятні знаки та місця відпочинку.

eye

35

Новини громад

25 квітня 2024 13:42

Керівник військової адміністрації Сергій Добряк зустрівся з мешканцями громади під час особистого прийому

Сьогодні мешканці Покровська мали змогу особисто звернутися з наболілими питаннями до начальника Покровської МВА Сергія Добряка. На прийомі також були присутні заступники очільника громади, керівники структурних підрозділів та організацій міста.

eye

42

Новини громад

25 квітня 2024 12:23

ic

Як бути в курсі останніх новин?

Підпишіться на email розсилку, щоб отримувати найоперативнішу інформацію