• Пошук по сайту
  • Пошук по документах

У Покровську відбувся допрем’єрний показ і обговорення фільму «Розірви коло»

eye

591

30.11.2021 14:52

Новини громад

img

30 листопада в кінотеатрі Filmax у межах інформаційної кампанії «16 днів проти насильства» відбувся допрем’єрний показ документального фільму «Розірви коло». Переглянули стрічку та взяли участь в її обговоренні і перші керівники Покровської громади. 

«Впродовж усього періоду проведення марафону наші з вами голоси, голоси ініціаторів змін, які відбуваються у суспільстві при подоланні насильства та будь-яких його проявів, дуже важливі. Сьогодні ми пропонуємо подивитись стрічку тим суб`єктам взаємодії, від роботи яких залежать долі багатьох людей, хто потрапив у складні життєві умови та потребує допомоги», - зазначила начальниця Покровського міського центру соціальних служб Тетяна Лисенко.

Стрічка відомої телеведучої Марії Єфросініної «Розірви коло» — це історії жінок, кожна з яких змінює своє життя, виходячи з кола насильства. Але ці зміни виявляються тривалим та складним процесом роботи над собою і своїми відносинами з навколишнім світом. Від дзвінка в поліцію і життя в шелтері до повернення до самої себе – весь цей шлях жінки наважуються пройти заради себе та своїх дітей. 

«Ми кожного дня проходимо повз людей, і не знаємо, в якій ситуації вони знаходяться. Жертвою насилля може бути наша колега, знайома або близька людина, яка просто боїться вийти з того кола насильства, в якому знаходиться. Бо відразу постає питання «Що буде далі? Я залишусь сама з дитиною…» Сьогодні не треба боятися про це говорити. Людина народжується вільною, її волю і свободу регламентує Конституція, це права, задекларовані Конвенцією ООН, і ніхто не має права їх порушувати. Ми всі повинні поважати людяність та гідність один одного», - зауважила секретар Покровської міської ради Наталія Іваньо.

Відвідали прем`єру кінострічки, ідея якої належить Почесній Амбасадорці  Фонду ООН у галузі народонаселення Маші Єфросиніній, також заступник Покровського міського голови Анатолій Зінченко та керуюча справами виконкому Алевтина Жук.

«Боротьба проти насилля – це не просто проблема, яка активно обговорюється, а й захист та безпека нашого населення. Не всі наважуються визначити та розірвати це коло насилля на собі. Але потрібно знати, що вихід є – є спеціалісти, які готові допомогти та бути поруч. Просто треба не боятися та йти уперед», - зазначила Алевтина Жук і додала, що фільм емоційно досить важкий для сприйняття, але його варто подивитись. 

Незабаром стрічку «Розірви коло» презентують для загального показу. 

Зазначимо, публічна демонстрація фільму є частиною масштабної програми UNFPA, Фонду ООН у галузі народонаселення із протидії та запобігання домашнього та/і гендерно зумовленого насильства в Україні та в рамках партнерства Покровської громади в проєкті «Міста і громади, вільні від домашнього насильства», спрямованому на посилення ролі міст у розбудові стійких механізмів захисту та надання допомоги постраждалим від домашнього насильства.

Назад до розділу

Опитування

Яку інформацію Ви найчастіше шукаєте на Smart-порталі?

47,06%

23,53%

17,65%

11,76%

Триває до 31/12/2020

Останні новини з категорії:

Механізми стягнення заборгованостей працюють, незважаючи на військовий стан: у Покровській МВА засідала профільна робоча група

Під головуванням заступниці начальника Покровської міської військової адміністрації Наталії Іваньо відбулось чергове засідання робочої групи з підвищення рівня оплати праці, додержання законодавства про працю, забезпечення податкових та бюджетних надходже

eye

13

Громада 1

25 квітня 2024 18:02

Благоустрій та озеленення: мешканці Покровської громади долучаються до спільних суботників

Весна - саме та пора року, коли усі активно наводять лад на власних подвір'ях, упорядковують пам’ятні знаки та місця відпочинку.

eye

23

Новини громад

25 квітня 2024 13:42

Керівник військової адміністрації Сергій Добряк зустрівся з мешканцями громади під час особистого прийому

Сьогодні мешканці Покровська мали змогу особисто звернутися з наболілими питаннями до начальника Покровської МВА Сергія Добряка. На прийомі також були присутні заступники очільника громади, керівники структурних підрозділів та організацій міста.

eye

32

Новини громад

25 квітня 2024 12:23

ic

Як бути в курсі останніх новин?

Підпишіться на email розсилку, щоб отримувати найоперативнішу інформацію