• Пошук по сайту
  • Пошук по документах

«16 днів проти насильства». Покровська громада приєдналася до Всеукраїнської акції

eye

1311

25.11.2021 19:08

Новини громад

img

25 листопада в Україні стартувала традиційна щорічна акція «16 днів проти насильства». Серед 30 міст, які взяли в ній активну участь, є і Покровськ. 

«Покровськ долучився до програми Фонду ООН у галузі народонаселення «Міста і громади, вільні від домашнього насильства». У рамках програми здійснюється навчання спеціалістів, також ми отримали допомогу для ремонту та оснащення денного центру у нашому місті. З проханням допомоги до спеціалізованої служби звернулось близько 400 осіб, понад 1000 охоплено інформаційною кампанією», – розповіла директорка Покровського міського центру соціальних служб для сім'ї, дітей та молоді Тетяна Лисенко.

На знак початку акції біля центральної бібліотеки імені Т.Г. Шевченка організатори встановили банер з написом, який закликає людей не мовчати у випадках проявів жорстокості та не соромитися звертатися за фаховою допомогою. Свої побажання постраждалим могли залишити усі бажаючі. Такі меседжі стануть частиною всеукраїнської інформаційної кампанії. Однією з перших свій допис зробила заступниця Покровського міського голови Маргарита Ідрісова. 

Керуюча справами виконкому Алевтина Жук також взяла участь в акції. Вона зазначила, що хоча у Покровську активно розвивається муніципальна система запобігання та протидії насильству, на жаль більшість випадків агресивної поведінки в родинах залишаються незареєстрованими, тому значна частина інформації про вчинення насильства прихована.

«Саме тому ми підтримуємо цю акцію. Наша мета - загострити увагу громадськості на існуванні цієї проблеми у суспільстві, дати надію на допомогу для жертв насильства та створити в нашій громаді вільний від усіх форм насильства простір», - розказала Алевтина Жук

До представників міської ради приєдналися депутати та громадськість.

«Ми, молодь, підтримали цю акцію, - зазначив заступник голови Молодіжної ради Дмитро Лисенко. - Це велика проблема у всьому світі. Немає сенсу боротися з наслідками цього лиха, варто протистояти причинам виникнення насилля. Тому ми тут».

Фахівці відзначають: люди соромляться говорити про домашнє насилля. Але розповідати про це потрібно, аби зупинити самого кривдника. 

«Подібні масштабні проблеми можна подолати лише об’єднавши зусилля та забезпечивши комплексний підхід до їх вирішення: попереджаючи наступні випадки насильства, притягуючи до відповідальності домашніх тиранів та надаючи якісну кваліфіковану допомогу тим, хто її потребує», - зауважила депутатка міської ради Ольга Тарасенко, за сумісництвом керівниця Покровського Центру соціально-психологічної допомоги особам, які постраждали від домашнього насильства та/або насильства за ознакою статі.

Усіх, хто взяв участь в акції, запросили сфотографуватися біля банера і виставити світлини на своїх сторінках у мережі Фейсбук з хештегом #rozirvykolo.

Назад до розділу

Опитування

Яку інформацію Ви найчастіше шукаєте на Smart-порталі?

47,06%

23,53%

17,65%

11,76%

Триває до 31/12/2020

Останні новини з категорії:

Між Покровською та Полтавською громадами укладено меморандум про взаємодію й співпрацю

29 червня заступниця начальника Покровської МВА Маргарита Ідрісова взяла участь у відзначенні Дня міста Полтави, під час якого відбулось підписання меморандумів про співпрацю з прифронтовими громадами.

eye

45

Громада 1

30 червня 2024 12:50

Переосмислення принципів відновлення та розвитку українських громад: Покровськ на Lviv Urban Forum

Понад 1200 учасників з усієї України та авторитетні світові спікери зібралися у Львові на Lviv Urban Forum, щоб знайти спільні рішення щодо збереження та відновлення українських міст.

eye

94

Новини громад

28 червня 2024 18:16

Вшанування героїв: бійці добровольчого формування "Покровськ-1" отримали відзнаки від Міністра оборони України

Понад два роки тому, 26 лютого 2022 року, було створено добровольче формування “Покровськ-1” Покровської ТГ. Цей підрозділ став символом мужності та патріотизму для мешканців громади, адже його бійці з перших днів війни стали на захист рідної землі.

eye

55

Громада 1

28 червня 2024 18:00

ic

Як бути в курсі останніх новин?

Підпишіться на email розсилку, щоб отримувати найоперативнішу інформацію