• Пошук по сайту
  • Пошук по документах

Велике оновлення мереж: ДТЕК Донецькі електромережі покращує електропостачання для понад 27 тисяч клієнтів

eye

742

22.11.2021 15:39

Новини громад

img

ДТЕК Донецькі електромережі проводить реконструкцію низки великих об'єктів у Донецькій області. Це потужна підстанція «Бахмутська-110 кВ», повітряна лінія 110 кВ КуТЕС-Котляревська №1, 2 та повітряна лінія 35 кВ Червоноармійська-Володимирівка. В результаті надійніше електропостачання отримають понад 27 тисяч клієнтів Соледарської громади, Добропілля, Селидового, прифронтової Авдіївки. Реалізація таких масштабних проєктів стала можливою завдяки впровадженню стимулюючих інвестицій RAB-тарифів у 2021 році. Вони дозволили компанії збільшити інвестпрограму на 72% у порівнянні з 2020 роком. 

«Національна програма «Велике будівництво» продовжується у «Великому оновленні мереж» в енергетиці. Завдяки стимулюючому інвестиції RAB-тарифу, прийнятому у 2021 році, інвестиції в українські електромережі значно збільшились. Енергетична інфраструктура отримала можливість проводити оновлення, на які чекали кілька десятків років. В рамках проєкту ДТЕК Донецькі електромережі виконал модернізацію низки великих електроінфраструктурних об'єктів. Зокрема, виконано реконструкцію підстанції «Бахмутська-110 кВ», повітряних ліній 110 кВ КуТЕС-Котляревська №1, 2 та 35 кВ Червоноармійська-Володимирівка. Раніше ми завершили перший етап реконструкції підстанції «Димитрове-110 кВ». Загалом це дає нам можливість покращити електроживлення для понад 40 тисяч мешканців регіону, – зазначив генеральний директор ДТЕК Донецькі електромережі Олексій Дегтярьов.  

Підстанція «Бахмутська-110 кВ» є однією із системоутворюючих у загальній структурі енергоживлення області. Вона забезпечує електропостачання мешканців селищ Берестове, Липове, Спірне Соледарської громади та є транзитною – забезпечує електропостачання низки населених пунктів Луганської області. Підстанція була побудована в 1976 році та гостро потребувала модернізації. В рамках реконструкції було виконано монтаж комплектного розподільчого пристрою 6 кВ (з вакуумними вимикачами, вимірювальними трансформаторами струму та напруги, обмежувачами перенапруг та сучасними мікропроцесорними пристроями). Також встановлені системи телемеханіки та зв'язку. Бюджет проєкту – 14,78 млн грн без ПДВ.  

Ще один значний проєкт – реконструкція повітряної лінії 110 кВ КуТЕС-Котляревська №1, 2. Лінія була введена в експлуатацію у 1956 році та мала велике зношування обладнання. В рамках реконструкції було замінено 29 опор та 2,9 км дроту. Бюджет проєкту становив 11,25 млн грн без ПДВ. Оновлення лінії дозволило покращити електропостачання низки шахт, Авдіївського коксохімічного заводу, підстанцій Донецької залізниці, а також споживачів Селидового, прифронтової Авдіївки та прилеглих населених пунктів Покровського району. А також бере участь в енергопостачанні Карлівської фільтрувальної станції. 

Крім того, завершено реконструкцію повітряної лінії 35 кВ Червоноармійська-Володимирівка. Деякі ділянки лінії перебували в експлуатації з 1952 року. Серйозне зношування обладнання значно впливало на якість енергоживлення споживачів. В рамках модернізації енергокомпанія замінила 35 старих опор на нові та 3,6 км дроти на сучасний та надійний. Бюджет проєкту – 13,8 млн грн без ПДВ. Ця реконструкція дозволила покращити надійність електроживлення для клієнтів компанії у Добропіллі та смт Володимирівка. 

Крім того, раніше компанія завершила перший етап реконструкції підстанції «Димитрове-110 кВ». В результаті більш надійне електропостачання отримали понад 12 тисяч мешканців Мирнограду та Новогродівки. 

«Якісне електропостачання – запорука комфорту мешканців регіону та його розвитку. На жаль, старі мережі та обладнання не витримували збільшення навантаження. Сьогодні в рамках проєкту «Велике оновлення мереж» ДТЕК Донецькі електромережі веде роботи з реконструкції та збільшення потужності електроінфраструктури нашої області, що дасть поштовх для розвитку всього регіону, – наголосив заступник голови Донецької облдержадміністрації Денис Клюшніков. –  Ми бачимо з боку компанії надійне партнерство у розвитку територіальних громад Донецькій області».

Назад до розділу

Опитування

Яку інформацію Ви найчастіше шукаєте на Smart-порталі?

47,06%

23,53%

17,65%

11,76%

Триває до 31/12/2020

Останні новини з категорії:

Подарунок від Німеччини: Покровську передали пожежний автомобіль

Для допомоги в ліквідації наслідків обстрілів, гасіння пожеж та рятування мирного населення Покровськ отримав від громадської організації «Петро і Мазепа» у співпраці з німецько-українським фондом «Рейн-Некар» пожежну машину.

eye

38

Громада 1

19 квітня 2024 13:35

За підтримки соціального бізнесу в Покровській КЛІЛ відкрили оновлене реабілітаційне відділення

Через збільшення кількості інсультних та інфарктних пацієнтів, а також людей, які потребують якісної реабілітації після переломів і складних травм, у клінічній лікарні інтенсивного лікування «осучаснили» реабілітаційне відділення.

eye

117

Новини громад

19 квітня 2024 12:55

Ліквідація наслідків обстрілу: комунальники працюють над відновленням житла покровчан

Учора, 18 квітня, місто Покровськ знову стало об’єктом ворожої атаки, яка принесла руйнування та збитки. Загалом, пошкоджено 17 багатоквартирних будинків та 22 приватних домогосподарства.

eye

31

Громада 1

19 квітня 2024 12:15

ic

Як бути в курсі останніх новин?

Підпишіться на email розсилку, щоб отримувати найоперативнішу інформацію