• Пошук по сайту
  • Пошук по документах

Повір у себе: твої можливості та компетенції

eye

846

21.11.2021 11:45

RSS

img

Інвалідність — соціальне явище, уникнути якого не може жодне суспільство. І кожна держава відповідно до рівня свого розвитку, пріоритетів і можливостей формує соціальну й економічну політику у сфері захисту інвалідів.

В рамках проведення декади зайнятості для осіб з інвалідністю 17 листопада в Покровському міському центрі зайнятості відбулося засідання Центру розвитку підприємництва за участі місцевого самоврядування, соціальних партнерів з метою конструктивного обговорення шляхів взаємодії щодо професійної та трудової реабілітації осіб з інвалідністю

На сьогодні одним з важливих напрямків соціальної політики є соціальний захист інвалідів. Практика засвідчує, що підвищити ефективність соціального захисту інвалідів та рівень їхньої зайнятості можна лише за умови тісної співпраці всіх зацікавлених сторін –роботодавців, управлінь соціального захисту населення, служби зайнятості, фонду соціального захисту інвалідів та громадських організацій.

В ході проведення заходу були обговорені шляхи щодо сприяння працевлаштуванню людей з інвалідністю. В першу чергу це, звичайно, орієнтація на самозайнятість, у разі потреби - організація курсів професійного навчання, а також психологічна підтримка у вигляді тренінгів та семінарів.

Представники управлінь соціального захисту ознайомили присутніх з програмами соціального захисту осіб з інвалідністю, які передбачають посилення соціальних гарантій даної категорії населення, медичної та професійної реабілітації, інтеграції в життя суспільства, в тому числі за рахунок створення власної справи.

Незмінною залишається головна мета – робити все можливе, щоб особи даної категорії могли знайти собі роботу, яка відповідає їх здібностям та фізичним можливостям.

 

Назад до розділу

Опитування

Яку інформацію Ви найчастіше шукаєте на Smart-порталі?

47,06%

23,53%

17,65%

11,76%

Триває до 31/12/2020

Останні новини з категорії:

ic

Як бути в курсі останніх новин?

Підпишіться на email розсилку, щоб отримувати найоперативнішу інформацію