• Пошук по сайту
  • Пошук по документах

У Покровську відбулась робоча зустріч старост громади з керівництвом Укрпошти

eye

1023

15.11.2021 13:56

Новини громад

img

Новина про те, що Укрпошта продовжує реформування та запускає у селах пересувні відділення, викликала у мешканців приєднаних територій Покровської громади чимало питань. Щоб розібратися, як відтепер працюватиме пошта та чи залишаться у селах листоноші, була організована зустріч між керівниками громади та дирекцією Укрпошти. 

 «Ми ставимо перед собою мету стати ближче до населення та провести оптимізацію процесів. Проєкт «Пересувне відділення» - стратегічно важливий для усієї країни. Багато років Укрпошта не піддавалась реорганізації. При цьому світ не стоїть на місті. Наразі активно впроваджується цифровізація, а ми досі у ручному режимі беремо у бабусі лист або платіжку. А якщо помилка в одній цифрі? Ризиків багато. До того ж, у листонош значно знизилось навантаження», - звернулася до присутніх із вступним словом заступниця директора Донецької дирекції з розвитку мережі Укрпошти Оксана Коляденко. 

Щоб зрозуміти, в яких селах залишити стаціонарні відділення, а куди направити пересувні, працівники Укрпошти проаналізували ситуацію і усіх 700 населених пунктів Донецької області. Зібрали дані щодо кількості жителів, листонош, що їх обслуговують, та переліку послуг, які надає Укрпошта. 

Було вирішено: у селах, де проживає більше 1,2 тисяч осіб, залишаються стаціонарні відділення поштового зв`язку. В інші 1-2 рази на тиждень приїжджатиме «пошта на колесах» (спеціальне авто для доставки посилок, розвезення періодики і пенсій, продажу товарів першої необхідності). Передбачено, що у кожній такій автівці буде термінал, щоб можна було приймати до оплати картки або при потребі знімати готівку. 

Отримавши інформацію від представниці Укрпошти, старости, втім, засумнівалися у тому, чи зможуть мешканці сіл пристосуватись до роботи пересувних відділень, адже люди звикли до листонош, яких з радістю чекають у кожній родині.
Результати обговорення нового режиму роботи поштарів у сільській місцевості підсумувала секретар Покровської міськради Наталія Іваньо. Вона відзначила, що саме завдяки зворотному зв’язку та тісній співпраці можна налагодити процес і покращити якість надаваних послуг.

«Сьогодні ми живемо у нових реаліях. Діджиталізація штовхає нас вперед і, можливо, за кілька років замість цих пересувних відділень з`являться нові форми роботи. Звісно, зі стаціонарним відділенням було зручніше, адже листоноша – це та людина, яку завжди чекають, з якою можна поговорити. Тому ми повинні заспокоїти людей та чітко роз`яснити, як далі працюватиме пошта», - зазначила Наталя Іваньо.

 

Назад до розділу

Опитування

Яку інформацію Ви найчастіше шукаєте на Smart-порталі?

47,06%

23,53%

17,65%

11,76%

Триває до 31/12/2020

Останні новини з категорії:

Із роботою соціальних установ Покровської громади ознайомився перший заступник Міністра соцполітики України Назар Танасишин 

Сьогодні, 3 липня, серед поважних гостей, які завітали на Донеччину – перший заступник Міністра соціальної політики Назар Танасишин. Під час перебування в Покровську пан Назар відвідав УСЗН та ознайомився з роботою інших соціальних установ громади.

eye

30

Новини громад

03 липня 2024 17:18

Розвиток медичної сфери Покровської громади під контролем Міністра охорони здоров’я Віктора Ляшка

Аби обговорити проблемні питання, пов’язані із функціонуванням медичних закладів та якісної допомоги населенню Донеччини, до Покровської громади завітав Міністр охорони здоров’я України Віктор Ляшко. 

eye

30

Новини громад

03 липня 2024 16:47

Людина починається з добра: історія волонтерства Марини Хруцької

Волонтерство – важлива та шляхетна місія, яка з початку повномасштабного вторгнення набула нового та ще більш змістовного значення для багатьох українців. Чимало волонтерів серед мешканців Покровської громади, які докладають зусиль, щоб підтримати інших.

eye

55

Громада 1

03 липня 2024 14:15

ic

Як бути в курсі останніх новин?

Підпишіться на email розсилку, щоб отримувати найоперативнішу інформацію