• Пошук по сайту
  • Пошук по документах

У Покровську відбулась робоча зустріч старост громади з керівництвом Укрпошти

eye

993

15.11.2021 13:56

Новини громад

img

Новина про те, що Укрпошта продовжує реформування та запускає у селах пересувні відділення, викликала у мешканців приєднаних територій Покровської громади чимало питань. Щоб розібратися, як відтепер працюватиме пошта та чи залишаться у селах листоноші, була організована зустріч між керівниками громади та дирекцією Укрпошти. 

 «Ми ставимо перед собою мету стати ближче до населення та провести оптимізацію процесів. Проєкт «Пересувне відділення» - стратегічно важливий для усієї країни. Багато років Укрпошта не піддавалась реорганізації. При цьому світ не стоїть на місті. Наразі активно впроваджується цифровізація, а ми досі у ручному режимі беремо у бабусі лист або платіжку. А якщо помилка в одній цифрі? Ризиків багато. До того ж, у листонош значно знизилось навантаження», - звернулася до присутніх із вступним словом заступниця директора Донецької дирекції з розвитку мережі Укрпошти Оксана Коляденко. 

Щоб зрозуміти, в яких селах залишити стаціонарні відділення, а куди направити пересувні, працівники Укрпошти проаналізували ситуацію і усіх 700 населених пунктів Донецької області. Зібрали дані щодо кількості жителів, листонош, що їх обслуговують, та переліку послуг, які надає Укрпошта. 

Було вирішено: у селах, де проживає більше 1,2 тисяч осіб, залишаються стаціонарні відділення поштового зв`язку. В інші 1-2 рази на тиждень приїжджатиме «пошта на колесах» (спеціальне авто для доставки посилок, розвезення періодики і пенсій, продажу товарів першої необхідності). Передбачено, що у кожній такій автівці буде термінал, щоб можна було приймати до оплати картки або при потребі знімати готівку. 

Отримавши інформацію від представниці Укрпошти, старости, втім, засумнівалися у тому, чи зможуть мешканці сіл пристосуватись до роботи пересувних відділень, адже люди звикли до листонош, яких з радістю чекають у кожній родині.
Результати обговорення нового режиму роботи поштарів у сільській місцевості підсумувала секретар Покровської міськради Наталія Іваньо. Вона відзначила, що саме завдяки зворотному зв’язку та тісній співпраці можна налагодити процес і покращити якість надаваних послуг.

«Сьогодні ми живемо у нових реаліях. Діджиталізація штовхає нас вперед і, можливо, за кілька років замість цих пересувних відділень з`являться нові форми роботи. Звісно, зі стаціонарним відділенням було зручніше, адже листоноша – це та людина, яку завжди чекають, з якою можна поговорити. Тому ми повинні заспокоїти людей та чітко роз`яснити, як далі працюватиме пошта», - зазначила Наталя Іваньо.

 

Назад до розділу

Опитування

Яку інформацію Ви найчастіше шукаєте на Smart-порталі?

47,06%

23,53%

17,65%

11,76%

Триває до 31/12/2020

Останні новини з категорії:

Юридичні консультації в Покровську: допомога та підтримка для мешканців

З початку повномасштабної війни юристи БФ «Право на захист» проводять безоплатні консультації населенню Покровська та допомагають вирішити велику кількість юридичних питань.

eye

18

Громада 1

26 квітня 2024 16:45

Підтримка покровчан у Закарпатті: представник Покровської МВА завітав до вихованців «Милосердя»

Уже майже місяць минув з моменту, коли ЦКРОІ «Милосердя» був релокований до села Нересниця Тячівського району Закарпатської області. Велику роль у цьому відіграли представники як державних органів влади, так і місцевого рівнів, які приклали багато зусиль

eye

19

Громада 1

26 квітня 2024 15:30

Зустріч із благодійниками: обговорення нагальних питань та організації гуманітарної допомоги

Начальник Покровської МВА Сергій Добряк разом зі своєю заступницею Наталією Іваньо зустрілися з представниками благодійного фонду «Lukraine», серед яких був і його директор Кім Ченбау, щоб обговорити подальшу співпрацю у вирішенні гуманітарних питань.

eye

27

Громада 1

26 квітня 2024 14:05

ic

Як бути в курсі останніх новин?

Підпишіться на email розсилку, щоб отримувати найоперативнішу інформацію