• Пошук по сайту
  • Пошук по документах

Для Покровської громади буде розроблятися комплексний план просторового розвитку території

eye

1409

12.11.2021 06:45

RSS

img

Про це йшлося під час засідання постійної комісії з містобудування, архітектури та земельних відносин.

В липні цього року вступив у дію ЗУ № 2280 «Про внесення змін до Земельного кодексу України та інших законодавчих актів щодо планування використання земель», який закладає умови для комплексного планування розвитку територій об’єднаних територіальних громад та створює передумови для кращого розвитку передмість. 

Комплексний план просторового розвитку території громади, який одночасно є містобудівною документацією та документацією із землеустрою на місцевому рівні, розробляється в електронному вигляді та має бути загальнодоступним. Значним спрощенням є те, що новий порядок скасовує необхідність розроблення декількох, споріднених за змістом, видів містобудівної документації та документації із землеустрою. 

Як зазначила начальниця відділу містобудування, архітектури та земельних відносин Олена Птушко, був проведений аналіз наявної містобудівної документації Покровської ТГ. 

«Вся ця документація зберігається у паперовому вигляді, розрізнена та застаріла. Так, генеральний план Покровська затверджений у 2007 р., план зонування території м. Покровськ, затверджений у 2017, плани населених пунктів Першотравневої с/р (с. Першотравневе, с. Троянда, с. Котлине) – у 2019 р. Що стосується ще 37 населених пунктів - такі генеральні плани розроблені у 1975-1994 рр.».

Отже, аби впорядкувати та зробити доступною й прозорою містобудівну документацію та інформацію щодо земельних ресурсів, Покровській громаді потрібен Комплексний план просторового розвитку території. 

 

Орієнтовно на процес розробки, узгодження та впровадження цього плану знадобиться близько трьох років. Але без його наявності міська влада не зможе виділяти у власність земельні ділянки із земель, що розташовані за межами міста, а це стосується усіх земель приєднаних сільських територій. Депутати зауважили, що це дуже великий термін, який за можливістю потрібно максимально скоротити.

За словами секретаря міської ради Наталії Іваньо, на всіх етапах прийняття рішень у сфері просторового планування, буде залучена громадськість.

«Після сесії буде створена робоча група щодо розроблення Комплексного плану просторового розвитку території Покровської міської територіальної громади, - зауважила Наталія Іваньо.- Аби процес йшов відкрито і ми могли краще враховувати реальні потреби та запити наших мешканців, до складу цієї групи ми будемо залучати громадськість та депутатів».

 

Назад до розділу

Опитування

Яку інформацію Ви найчастіше шукаєте на Smart-порталі?

47,06%

23,53%

17,65%

11,76%

Триває до 31/12/2020

Останні новини з категорії:

Між Покровською та Полтавською громадами укладено меморандум про взаємодію й співпрацю

29 червня заступниця начальника Покровської МВА Маргарита Ідрісова взяла участь у відзначенні Дня міста Полтави, під час якого відбулось підписання меморандумів про співпрацю з прифронтовими громадами.

eye

45

Громада 1

30 червня 2024 12:50

Переосмислення принципів відновлення та розвитку українських громад: Покровськ на Lviv Urban Forum

Понад 1200 учасників з усієї України та авторитетні світові спікери зібралися у Львові на Lviv Urban Forum, щоб знайти спільні рішення щодо збереження та відновлення українських міст.

eye

94

Новини громад

28 червня 2024 18:16

Вшанування героїв: бійці добровольчого формування "Покровськ-1" отримали відзнаки від Міністра оборони України

Понад два роки тому, 26 лютого 2022 року, було створено добровольче формування “Покровськ-1” Покровської ТГ. Цей підрозділ став символом мужності та патріотизму для мешканців громади, адже його бійці з перших днів війни стали на захист рідної землі.

eye

55

Громада 1

28 червня 2024 18:00

ic

Як бути в курсі останніх новин?

Підпишіться на email розсилку, щоб отримувати найоперативнішу інформацію