• Пошук по сайту
  • Пошук по документах

У школах та дитсадках Покровської громади впроваджуватимуть цифрову освіту

eye

824

10.11.2021 10:27

RSS

img

Дитсадки Покровської громади комп’ютерним обладнанням забезпечені мінімально, а в установах загальної середньої та позашкільної освіти техніка потребує оновлення. Про це начальниця відділу освіти Любов Воротинцева повідомила депутатам під час засідання постійної комісії з питань охорони здоров`я, освіти, молодіжної політики та спорту.

Так, станом на 1 вересня 2021 року в дошкільних закладах встановлено 6 інтерактивних дощок з проєкторами та 41 комп’ютер (2000-2015 року випуску), 35 ноутбуків (2016 року); у закладах загальної середньої освіти міста функціонує 21 комп’ютерний клас, встановлено 923 комп’ютери, третина з яких - застарілі (до 2005 року випуску). Також всі заклади освіти мають офіційні електронні адреси та власні сайти. Однак через застаріле оснащення мережі Інтернет, швидкість передачі даних дуже низька. 

«До Покровської громади приєднались сільські території, у деяких з них навіть немає інтернету. Це створює додаткові труднощі під час навчального процесу. Міністерство цифрової трансформації розробило Концепцію впровадження цифрової освіти, яку ми повинні також реалізувати», - зауважила секретар Покровської міської ради Наталія Іваньо. 

Враховуючи все це, освітяни Покровська підготували та пропонують на розгляд депутатів проєкт Програми щодо розвитку цифрової освіти на найближчі 7 років. Вона передбачає придбання до кінця поточного року 34 інтерактивних мультимедійних комплектів, введення до штатного розпису ЗЗСО посади інженера-електроніка, розгортання для кожного навчального закладу єдиного хмаро-орієнтованого навчального середовища на платформі Microsoft Office 365, придбання техніки для 2 комп’ютерних класів. 

План оновлення обладнання, підключення до швидкісної інтернет-мережі та облаштування кабінетів навчальних закладів розписаний до 2027 року включно. На це передбачено понад 25 мільйонів гривень.

«У час пандемії учні Покровської громади та педагоги були вимушені перейти на дистанційну форму навчання. Звичайно, не у кожної родини є можливість забезпечити доступ дітей до інтернет-мережі. Для них на базі кожної школи були організовані місця для навчання, де можна було опановувати матеріал та спілкуватися з вчителем. Це дуже важливо», - зазначила начальниця відділу освіти Покровської міської ради Любов Воротинцева.

Назад до розділу

Опитування

Яку інформацію Ви найчастіше шукаєте на Smart-порталі?

47,06%

23,53%

17,65%

11,76%

Триває до 31/12/2020

Останні новини з категорії:

ic

Як бути в курсі останніх новин?

Підпишіться на email розсилку, щоб отримувати найоперативнішу інформацію