• Пошук по сайту
  • Пошук по документах

Житло, грошова підтримка та оплата навчання. У Покровську розроблено програму залучення та мотивації педагогів 

eye

1227

10.11.2021 10:01

RSS

img

Фахівці відділу освіти міської ради розробили програму залучення та мотивації педагогічних працівників до роботи. З її основними положеннями депутатів ознайомили під час засідання постійної комісії з питань охорони здоров`я, освіти, молодіжної політики та спорту.

За словами начальниці відділу освіти Любові Воротинцевої, наразі у місті достатньо спеціалістів початкової та дошкільної освіти. Їх готують у Покровському педагогічному коледжі. Але катастрофічно не вистачає вчителів фізики, математики, хімії, біології. Також у місті є потреба в асистентах вчителя, психологах та фахівцях для роботи в інклюзивно-ресурсному центрі. Для залучення саме таких спеціалістів і розроблена програма, яка передбачає декілька етапів. 

Перший етап - придбання і облаштування службового житла. Отримати квартиру матимуть право лише працівники із сільських територій. На вирішення житлового питання освітяни закладають 800 тисяч гривень на 4 роки. Для міських фахівців розроблено програму мотивації: «Якщо молодий спеціаліст, з яким ми підписуємо контракт на 3 роки, перший рік відпрацював без зауважень, на другий та третій ми пропонуємо виплачувати не 20% престижності, а 25%», - роз`яснила начальниця відділу освіти Любов Воротинцева. Якщо молодий спеціаліст успішно відпрацював три роки, продемонстрував певний професіональний ріст, то йому запропонують підписати контракт на наступні 7 років з одноразовою виплатою 300 тисяч гривень.

Ще одним з пунктів програми є залучення спеціалістів шляхом підписання контрактів на навчання з 3-го курсу. Як повідомила Любов Воротинцева, у місті вже існує практика по педагогічному коледжу, коли після його закінчення студенти-випускники продовжують навчання в Слов`янському педагогічному університеті. Але туди вони вступають на філологічні факультети.

«Ми вже проговорили наш план з колективом педагогічного коледжу: якщо після 3, 4-го курсу студенти будуть вступати на спеціальності, яких у місті не вистачає, ми оплачуватимемо контракт», - зазначила очільниця відділу освіту.

Також програма передбачає заохочення та мотивацію вже працюючих педагогів за різними категоріями. Розроблено критерії оцінювання роботи вчителів та директорів освітніх закладів, за результатами яких вони отримуватимуть премії та надбавки. 

Окремо було зазначено, що фінансову мотивацію у Покровську планують впроваджувати за рахунок освітньої субвенції. 

У свою чергу, секретар міської ради Наталія Іваньо зазначила, що педагогічні працівники усіх категорій мають відчути турботу з боку міської ради та отримувати гідну зарплату. Тож програму рекомендовано до розгляду на черговій 20-тій сесії Покровської міської ради.

Назад до розділу

Опитування

Яку інформацію Ви найчастіше шукаєте на Smart-порталі?

47,06%

23,53%

17,65%

11,76%

Триває до 31/12/2020

Останні новини з категорії:

Подарунок від Німеччини: Покровську передали пожежний автомобіль

Для допомоги в ліквідації наслідків обстрілів, гасіння пожеж та рятування мирного населення Покровськ отримав від громадської організації «Петро і Мазепа» у співпраці з німецько-українським фондом «Рейн-Некар» пожежну машину.

eye

47

Громада 1

19 квітня 2024 13:35

За підтримки соціального бізнесу в Покровській КЛІЛ відкрили оновлене реабілітаційне відділення

Через збільшення кількості інсультних та інфарктних пацієнтів, а також людей, які потребують якісної реабілітації після переломів і складних травм, у клінічній лікарні інтенсивного лікування «осучаснили» реабілітаційне відділення.

eye

143

Новини громад

19 квітня 2024 12:55

Ліквідація наслідків обстрілу: комунальники працюють над відновленням житла покровчан

Учора, 18 квітня, місто Покровськ знову стало об’єктом ворожої атаки, яка принесла руйнування та збитки. Загалом, пошкоджено 17 багатоквартирних будинків та 22 приватних домогосподарства.

eye

31

Громада 1

19 квітня 2024 12:15

ic

Як бути в курсі останніх новин?

Підпишіться на email розсилку, щоб отримувати найоперативнішу інформацію