• Пошук по сайту
  • Пошук по документах

Опалення для населення подешевшає, інші споживачі платитимуть за новими тарифами

eye

1169

09.11.2021 13:02

RSS

img

Тариф на послугу з постачання теплової енергії, які були визначені у вересні, потребують корегування. Про це повідомив на засіданні виконкому начальник житлово-комунального відділу Дмитро Візенков.

Дмитро Візенков зазначив, що для населення пропонується вартість 1 Гкал у розмірі 1441,69 грн. Перерахування тарифу для побутових споживачів у бік зниження відбулося завдяки прийнятому на державному рівні Меморандуму «Про взаєморозуміння щодо врегулювання проблемних питань у сфері постачання теплової енергії та постачання гарячої води в опалювальному періоді 2021-2022 рр.». Документ було укладено 30 вересня 2021 року між Кабінетом Міністрів України, НАК «Нафтогаз України», Офісом Президента України, Всеукраїнською асоціацією органів місцевого самоврядування «Асоціація міст України» та Палатою місцевих рад Конгресу місцевих та регіональних влад.

Нагадаємо, у середині вересня тариф для населення Покровська було встановлено на рівні 2174,89 грн, але як зазначив міський голова Руслан Требушкін, і такий тариф був найнижчим у Донецькій області.

Втім, юридичні особи, як повідомив начальник житлово-комунального відділу, мають платити більше, ніж було передбачено вересневим рішенням.

«На сьогодні у розрахунки тарифів для категорії «інші споживачі» було закладено витрати на придбання природного газу в розмірі 20641,50 грн за 1000 кубічних метрів з ПДВ, проте у листопаді від постачальника «Нафтогаз трейдинг» надійшла додаткова угода, де вартість газу для категорії «інші споживачі» склала 36261,02 грн за 1000 кубометрів з ПДВ, - зазначив Дмитро Візенков. - На підставі викладеного, без зміни тарифу КП «Покровськтепломережа» протягом цього опалювального сезону буде зазнавати колосальних збитків, оскільки в структурі тарифу паливна складова займає найбільшу частку – майже 78%. Прошу підтримати цей проєкт рішення і довести тарифи комунального підприємства до економічно обґрунтованого рівня», - зазначив Дмитро Візенков.

Члени виконкому підтримали пропозицію.

 

Назад до розділу

Опитування

Яку інформацію Ви найчастіше шукаєте на Smart-порталі?

47,06%

23,53%

17,65%

11,76%

Триває до 31/12/2020

Останні новини з категорії:

Стан справ у громаді обговорили під час спільної наради керівники Покровської МВА

Сьогодні, 24 квітня, начальник Покровської МВА Сергій Добряк провів нараду із заступниками, темами для обговорення на якій стали: безпекова ситуація в громаді, робота соціальних і комунальних установ міста.

eye

50

Новини громад

24 квітня 2024 15:00

У Покровській громаді створено відокремлений підрозділ ГО "Всеукраїнський громадський дитячий рух "Школа безпеки"

Відбулося перше засідання установчих зборів Покровського відокремленого підрозділу Донецької області ГО «Всеукраїнський громадський дитячий рух "Школа безпеки"», який є добровільною громадською дитячою організацією.

eye

16

Новини громад

24 квітня 2024 13:30

Мобільний центр зайнятості наближає соціальні послуги до мешканців громади

23 квітня фахівці Покровського міського центру зайнятості провели виїзний захід для жителів Шевченківського старостинського округу.

eye

22

Новини громад

24 квітня 2024 13:10

ic

Як бути в курсі останніх новин?

Підпишіться на email розсилку, щоб отримувати найоперативнішу інформацію