• Пошук по сайту
  • Пошук по документах

ЗОШ №9 визнали однією з найкращих в Україні у впровадженні дистанційної освіти

eye

1507

04.11.2021 18:44

RSS

img

Днями на адресу педагогічного колективу загальноосвітньої школи №9 надійшла подяка від Міністерства з питань реінтеграції тимчасово окупованих територій за реалізацію державної програми щодо організації навчання за дистанційною формою.

Впроваджувати дистанційну освіту в 9 школі почали ще у 2015 році. За словами директорки освітнього закладу Валентини Рудик, саме тоді школа увійшла у п’ятірку закладів, що мають надавати послуги з дистанційного навчання для дітей з непідконтрольної території.

«Тоді ми не мали уявлення, як це правильно робити, але дуже хотіли, щоб все було як слід. Їздили на тренінги, форуми, отримували знання та досвід. Була створена платформа з дистанційної освіти, але через проведення реконструкції школи працювати в ній у нас не було технічної можливості. Але ми не зупинялись і як результат, у 2018 році в нас були навіть золоті та срібні медалі в учнів з тимчасово окупованих територій», - розповіла Валентина Рудик.

За 6 років роботи дистанційного навчання понад 360 випускників 11-х класів ЗОШ №9 отримали документи про українську освіту. Сьогодні у школі відкрито 10 класів – з 1 по 11, де навчаються дистанційно 272 дитини. Це учні не тільки з Донецька та Криму, а й ті, хто зараз живе разом із батьками в інших країнах. За словами директорки освітнього закладу, у першому класі 8 дітей, які жодного разу у житті не чули української мови.

«Дистанційне навчання – це дуже кропітка робота, а відзнака від Міністерства – це заслуга усього педагогічного колективу, який завжди готовий впроваджувати нові проєкти та форми навчання. Наприклад, цього року ми започаткували курс психологічної підтримки дітей з непідконтрольної території. Другою «родзинкою» є те, що останні 4 роки учні випускних класів мають філологічно-історичний профіль. І це дає результат – діти з тимчасово окупованих територій вступають до юридичних та філологічних вишів», - зауважила Валентина Рудик.

За словами заступниці начальника відділу освіти Покровської міської ради Анастасії Довгої, при виборі школи для дистанційної освіти враховувались декілька факторів: потужність школи, досягнення педагогічного колективу, наявність передового досвіду та налагоджена робота усього освітнього закладу. «Враховуючи те, що на території України таких шкіл лише 5, Покровській громаді є чим пишатись. Міська рада, відділ освіти роблять усе можливе задля успішного проходження учнями з непідконтрольних Україні територій річного оцінювання та державної підсумкової атестації», - зауважила Анастасія Довга.

За словами покровських освітян, усі бажаючі з тимчасово окупованих територій можуть отримати українську освіту та пройти курс дистанційного навчання у ЗОШ №9. Наразі набір дітей триває. Додаткові питання можна надсилати на електрону пошту: school9distans@gmail.com

Назад до розділу

Опитування

Яку інформацію Ви найчастіше шукаєте на Smart-порталі?

47,06%

23,53%

17,65%

11,76%

Триває до 31/12/2020

Останні новини з категорії:

Для підприємців Покровської громади провели нараду щодо ідентифікації та реєстрації об'єктів підвищеної небезпеки

Представники структурних підрозділів Покровської МВА разом із підприємцями громади взяли участь у спільній нараді щодо реєстрації об’єктів підвищеної небезпеки, ініційованої ГУ ДСНС України в Донецькій області.

eye

15

Громада 1

26 квітня 2024 12:05

38-ма річниця аварії на Чорнобильській АЕС: покровчани вшанували подвиг ліквідаторів та пам’ять жертв катастрофи

З нагоди річниці Дня аварії на Чорнобильській АЕС у Покровську відбувся меморіальний захід.

eye

21

Новини громад

26 квітня 2024 10:55

26 квітня - День пам'яті Чорнобильської трагедії

Вже 38 років Україна живе з болем Чорнобиля. Ця біда торкнулась майже кожної української родини, а її відголос хвилею радіоактивного пилу прокотився усім світом.

eye

30

Новини громад

26 квітня 2024 09:15

ic

Як бути в курсі останніх новин?

Підпишіться на email розсилку, щоб отримувати найоперативнішу інформацію