• Пошук по сайту
  • Пошук по документах

ВІДЕО. Затишна атмосфера та сучасні технології – для приємного дозвілля людей із вадами зору

eye

1590

03.11.2021 14:12

RSS

img

Зручна кухня з цифровою побутовою технікою, комп`ютери, м`які меблі та настільні ігри – саме так наразі виглядає кімната для дозвілля членів Покровського відділення УТОС. Облаштувати її вдалось завдяки перемозі у грантовому конкурсі від ПРООН. 

Подякувати ініціаторам проєкту за проведену роботу, спрямовану на підтримку людей із вадами зору, і привітати членів товариства із відкриттям сучасної локації для спілкування завітали перші керівники громади, соцпрацівники, духовенство та громадськість.

За словами голови ГО «Покровське товариство сліпих» Костянтина Ігнатенка, проєкт реалізовували поступово. Багато зусиль доклали, щоб відремонтувати приміщення, яке було у жахливому стані. Впродовж трьох місяців з нього лише виносили сміття та виводили плісняву.

«Дуже добре, що в нашому місті є мешканці з активною життєвою позицією, які роблять добрі справи та підтримують інших. Сподіваюсь, що у цій кімнаті будуть збиратися однодумці та обговорювати важливі теми. Покровська міська рада та депутатський корпус завжди готові відгукнутися на будь-які прохання та допомогти у вирішенні того чи іншого питання», - зазначив Покровський міський голова Руслан Требушкін. 

28 тисяч гривень на придбання фарби, шпаклівки та будівельних матеріалів виділила Покровська міська рада. 

«Хочу подякувати Костянтину Ігнатенку за те, що він опікується людьми з вадами зору, створює умови для спілкування. Робить все для того, щоб вони почули себе потрібними суспільству. Сьогодні громадські організації можуть брати участь у грантових конкурсах та програмах, отримувати кошти та втілювати у життя соціально-значущі проєкти. Дякую усім причетним до реалізації проєкту і вітаю з відкриттям першої частини Адаптивного центру», - звернулась до присутніх секретар Покровської міської ради Наталія Іваньо.

Наразі у відремонтованій кімнаті за кошти виграного гранту встановлена кухня з сучасними побутовими девайсами, якими можна управляти за допомогою смартфону. Є зона для роботи з комп’ютерною технікою, столи з шахами та магнітна дошка-мапа, по якій можна прокласти собі маршрут руху вулицями міста.

Члени товариства сліпих говорять, що чекали на відкриття подібного дозвіллєвого простору багато років. І зупинятися на досягнутому не планують, адже мають чимало ідей щодо розбудови більш комфортних умов життя для людей із вадами зору. 

На знак підтримки ініціатив з боку місцевої влади було підписано Меморандум про співпрацю між Покровським відділенням УТОС і міською радою.

Назад до розділу

Опитування

Яку інформацію Ви найчастіше шукаєте на Smart-порталі?

47,06%

23,53%

17,65%

11,76%

Триває до 31/12/2020

Останні новини з категорії:

Подарунок від Німеччини: Покровську передали пожежний автомобіль

Для допомоги в ліквідації наслідків обстрілів, гасіння пожеж та рятування мирного населення Покровськ отримав від громадської організації «Петро і Мазепа» у співпраці з німецько-українським фондом «Рейн-Некар» пожежну машину.

eye

31

Громада 1

19 квітня 2024 13:35

За підтримки соціального бізнесу в Покровській КЛІЛ відкрили оновлене реабілітаційне відділення

Через збільшення кількості інсультних та інфарктних пацієнтів, а також людей, які потребують якісної реабілітації після переломів і складних травм, у клінічній лікарні інтенсивного лікування «осучаснили» реабілітаційне відділення.

eye

92

Новини громад

19 квітня 2024 12:55

Ліквідація наслідків обстрілу: комунальники працюють над відновленням житла покровчан

Учора, 18 квітня, місто Покровськ знову стало об’єктом ворожої атаки, яка принесла руйнування та збитки. Загалом, пошкоджено 17 багатоквартирних будинків та 22 приватних домогосподарства.

eye

26

Громада 1

19 квітня 2024 12:15

ic

Як бути в курсі останніх новин?

Підпишіться на email розсилку, щоб отримувати найоперативнішу інформацію