• Пошук по сайту
  • Пошук по документах

У Покровському музеї проводитимуть екскурсії для людей з вадами зору та слуху

eye

729

02.11.2021 15:27

RSS

img

У рамках конкурсу проєктів «Моє місто», який реалізує ГО «Платформа спільних дій» за підтримки компанії «Метінвест», у Покровському історичному музеї розширили можливості залу, в якому можуть доторкнутись до історичних надбань люди з інвалідністю.

«Музей, відкритий для кожного» сьогодні презентували громадськості. Це один із 28 проєктів-переможців конкурсу «Моє місто».

«Цим проєктом ГО «Платформа спільних дій» підтримала діяльність музею в напрямку доступності. Вартість проєкту склала 100 тисяч гривень, 90% з яких – фінансова підтримка соціально-відповідального бізнесу», - розповіла директорка історичного музею Ангелина Рожкова.

У рамках проєкту було створено безпечні умови для перебування людей із різними порушеннями здоров'я в залі «Археологія»: укріплені експозиційні конструкції, звичайне скло на вітринах замінено на органічне. Також розроблено відеоекскурсію для тих, хто втратив слух, виготовлено тактильні дубляжі музейних експонатів, що дозволить людям з вадами зору краще розуміти зміст екскурсії.

«За підтримки компанії «Метінвест» у музеї організоване соціально-адаптоване середовище для проведення екскурсій. Створені умови сприяють толерантному ставленню до людей з особливостями здоров’я. Відтепер кожен бажаючий може доторкнутись до історичної спадщини нашого краю», - зауважила координаторка конкурсу «Моє місто» ГО «Покровська платформа спільних дій» Юлія Боровик.

Як зазначила начальниця відділу культури, туризму та охорони культурної спадщини міської ради Олена Олехнович, заклади культури, в тому числі й музеї, розуміють, що треба ставати доступнішими та чутливішими до особливостей і потреб своїх відвідувачів.

«Для себе ми ставимо мету, щоб кожен мешканець Покровської громади мав рівний доступ до культурних та історичних надбань, які представлені в колекціях нашого музею. Дякую усім, хто доклав зусиль для реалізації цього задуму», - додала Олена Олехнович.

Важливість проєкту відзначили і представники Покровської територіальної організації «Українського товариства сліпих», які подякували за можливість відчути, як виглядають експонати, уявити атмосферу епохи та глибше ознайомитись з історією рідного краю.

Назад до розділу

Опитування

Яку інформацію Ви найчастіше шукаєте на Smart-порталі?

47,06%

23,53%

17,65%

11,76%

Триває до 31/12/2020

Останні новини з категорії:

26 квітня - День пам'яті Чорнобильської трагедії

Вже 38 років Україна живе з болем Чорнобиля. Ця біда торкнулась майже кожної української родини, а її відголос хвилею радіоактивного пилу прокотився усім світом.

eye

4

Новини громад

26 квітня 2024 09:15

Механізми стягнення заборгованостей працюють, незважаючи на військовий стан: у Покровській МВА засідала профільна робоча група

Під головуванням заступниці начальника Покровської міської військової адміністрації Наталії Іваньо відбулось чергове засідання робочої групи з підвищення рівня оплати праці, додержання законодавства про працю, забезпечення податкових та бюджетних надходже

eye

30

Громада 1

25 квітня 2024 18:02

Благоустрій та озеленення: мешканці Покровської громади долучаються до спільних суботників

Весна - саме та пора року, коли усі активно наводять лад на власних подвір'ях, упорядковують пам’ятні знаки та місця відпочинку.

eye

35

Новини громад

25 квітня 2024 13:42

ic

Як бути в курсі останніх новин?

Підпишіться на email розсилку, щоб отримувати найоперативнішу інформацію