• Пошук по сайту
  • Пошук по документах

«Мала Конституція» громади. Відбулося перше обговорення Статуту Покровської ТГ

eye

895

27.10.2021 13:23

RSS

img

Проєкт Статуту Покровської громади презентували сьогодні першим керівникам ТГ, депутатам, старостам та представникам громадськості.

У ході обговорення документа секретар міської ради Наталія Іваньо коротко схарактеризувала основні його розділи, розповіла про проведену роботу: «У Статуті чітко прописано механізми взаємодії влади й громадськості та вирішення проблемних питань місцевого значення. Додані статті про символіку громади, почесні відзнаки, місцеві свята, засади розвитку громади, звітування органів місцевого самоврядування перед громадою. Також зазначено, що жителі громади матимуть не лише право на участь у вирішенні питань місцевого значення, а й обов’язки: сприяння сталому розвитку громади, ощадливе ставлення до майна, коштів та природних ресурсів, шанування традицій громади та інше. Приділена увага охороні довкілля, а також участі громади у розподілі коштів місцевого бюджету».

Після презентації всі присутні мали можливість внести зауваження та пропозиції, поставити запитання та отримати вичерпні відповіді.

Депутатка від політичної партії «Порядок» Галина Гаврильченко зазначила, що потрібно внести інформацію щодо кількості населення і територіального складу, а також економічні дані. Депутат міської ради від Молодіжної партії Сергій Андрійченко запропонував разом зі старостами обговорити питання щодо святкування або Дня села окремо по кожному населеному пункту, або Дня старостинського округу.

У свою чергу, заступник Покровського міського голови Олег Фролов зауважив: «Асоціація вугільних міст України спільно з USAID Україна розробили типову стратегію розвитку. Вони запропонували на її основі розробити статути громад. Все, що нам підійде ми зможемо написати й у нашому варіанті статуту».

«Усі зауваження будуть ретельно вивчені. У нас є ще час, аби внести доцільні пропозиції до нашого Статуту», - підкреслила керуюча справами виконкому Алевтина Жук.

Сьогоднішня зустріч – перша, на якій обговорили майбутній Статут Покровської громади. Документ буде також опублікований на сайті Покровської міської ради, аби ознайомитися із ним та внести свої пропозиції міг кожен житель Покровської громади.

Остаточний варіант Статуту планують прийняти до кінця поточного року.

Назад до розділу

Опитування

Яку інформацію Ви найчастіше шукаєте на Smart-порталі?

47,06%

23,53%

17,65%

11,76%

Триває до 31/12/2020

Останні новини з категорії:

Між Покровською та Полтавською громадами укладено меморандум про взаємодію й співпрацю

29 червня заступниця начальника Покровської МВА Маргарита Ідрісова взяла участь у відзначенні Дня міста Полтави, під час якого відбулось підписання меморандумів про співпрацю з прифронтовими громадами.

eye

45

Громада 1

30 червня 2024 12:50

Переосмислення принципів відновлення та розвитку українських громад: Покровськ на Lviv Urban Forum

Понад 1200 учасників з усієї України та авторитетні світові спікери зібралися у Львові на Lviv Urban Forum, щоб знайти спільні рішення щодо збереження та відновлення українських міст.

eye

94

Новини громад

28 червня 2024 18:16

Вшанування героїв: бійці добровольчого формування "Покровськ-1" отримали відзнаки від Міністра оборони України

Понад два роки тому, 26 лютого 2022 року, було створено добровольче формування “Покровськ-1” Покровської ТГ. Цей підрозділ став символом мужності та патріотизму для мешканців громади, адже його бійці з перших днів війни стали на захист рідної землі.

eye

55

Громада 1

28 червня 2024 18:00

ic

Як бути в курсі останніх новин?

Підпишіться на email розсилку, щоб отримувати найоперативнішу інформацію