• Пошук по сайту
  • Пошук по документах

Інформація про виконану роботу Покровського РВ №3 філії Державної установи «Центр пробації» в Донецькій області за 3 квартал 2021 року

eye

407

22.10.2021 16:57

Новини громад

img

З початку 2021 на виконання до Покровського РВ №3 філії ДУ «Центр пробації» в Донецької області надійшла 106 ухвал суду щодо складення досудової доповіді (за аналогічний період минулого року - 223). З них стосовно неповнолітніх – 4 (аналогічний період 2020 року - 7). 

1  отримана  ухвала з суду про складення досудових доповідей – це ухвали з вказаним терміном підготовки менше ніж 10 діб.

У 71 випадках обвинувачений брав участь у складенні досудової доповіді. В 5 справах за матеріалами досудової доповіді наявне повідомлення про відмову від участі.

11 досудових доповіді не підготовлено з об’єктивних обставин.

Основними причинами  не складення уповноваженим органом з питань пробації досудових доповідей з об’єктивних обставин є: підпадає під категорію осіб, зазначених в ч. 4 ст. 3141 КПК України; ухвала суду про закриття кримінального провадження та повідомлення суду про  втрату необхідності складання досудової доповіді.

За 3 квартали  поточного року до уповноваженого органу з питань пробації Донецької області  надійшло на виконання 41 вироків суду щодо осіб, стосовно яких вже складалась досудова доповідь. 

З початку року по обліку пройшло 351 особа, засуджена до покарань, не пов'язаних з позбавленням волі (аналогічний період 2020 року  – 391 особа). 

Станом на 30.09.2021 на обліку перебуває 163 засуджених осіб, з них неповнолітніх –2 особи, з них:

- засуджені до позбавлення права обіймати певні посади або займатися певною діяльністю – 10  осіб;

- засуджені до покарання у виді громадських робіт – 21  особа;

- засуджені до покарання у виді виправних робіт – 4  особи;

- звільнені від відбування покарання -  118  осіб.

- засуджених до покарання у вигляді штрафу – 10  осіб.

З початку року на виконання надійшло 1 судове рішення щодо осіб, засуджених до обмеження волі для їх направлення до кримінально-виконавчих установ відкритого типу (виправних центрів), який прибув до виправного центру для вібування покарання.

Протягом поточного періоду Покровським РВ №3 виконувалось 19 судових рішень стосовно осіб, засуджених до покарання у вигляді позбавлення права обіймати певні посади та займатись певною діяльністю. 

На звітній період на обліку Покровського РВ №3 перебуває 10 таких осіб. 

Із зазначеної категорії осіб 1 ухилялася від відбування покарання, проте надалі знята з обліку по відбуттю строку покарання. 

Протягом поточного періоду Покровським РВ №3 виконувалось 76 судових рішень стосовно осіб, засуджених до покарання у вигляді громадських робіт. 

Станом на звітній період на обліку перебуває 21 засуджена особа до покарання у виді громадських робіт. 

Із зазначеної категорії осіб з початку року  17  ухилялись від відбування покарання. 

За ухилення від відбування покарання до правоохоронних органів направлено 8 подань про притягнення до кримінальної відповідальності за ч.2 ст.389 КК України. Порушено кримінальних справ – 6, відмовлено – 1, знаходяться на розгляді - 1. 

Протягом  року  Покровським РВ №3 виконувались судові рішення у вигляді штрафу відносно 30 осіб. З початку року на виконання до органів пробації надійшло 18 вироків щодо таких засуджених. 

Відносно 15 осіб вирок виконаний та до державного бюджету сплачено призначені судом штрафи,  2 особи знято з обліку з інших причин.   

Станом на 30.09.2021 р. на виконанні  залишається 10 вироків відносно осіб засуджених до штрафу. Із них стосовно осіб, у яких не сплинув місячний строк після набрання вироком законної сили – 1; осіб, які штраф сплачують з розстрочкою певними частинами – 4; осіб, у відношенні яких матеріали знаходяться на розгляді в суді згідно ч. 3, 4 ст. 26 КВК України – 4; особи,  інші підстави -1. 

За 3 квартали 2021 р. по обліках Покровського РВ №3 пройшло 4 особи, яким призначено покарання у виді виправних робіт.

Станом на 30.09.2021 на обліку перебуває 4 такі особи, із них 3 особи, яким виправні роботи призначені відповідно до ст. 57 Кримінального кодексу України, 1 – особа, якій відповідно до ст. 82 КК України покарання у вигляді позбавлення або обмеження волі замінено виправними роботами.

Із заробітної плати осіб, до яких застосовано виправні роботи, до Державного бюджету України  перераховано кошти в сумі – 10553, 04 грн. 

Станом на 30.09.2021 на обліку Покровського РВ №3 перебуває 2 засуджених, які ухиляються від відбування покарання у виді виправних робіт та знаходяться у розшуку, 1 засуджений помер, 2 засуджених відбувають покарання, та відносно них знаходяться матеріали в Красноармійському міськрайонному суді за ч.1 ст. 389 КК України.

З початку року за ухилення від відбування призначеного покарання судами засуджено 6 особу (аналогічний період 2020 – 0). Випробувальний термін особам не скасовувався (аналогічний період 2020 року -1). 

Протягом звітного періоду Покровським РВ №3 до суду не направлялись  подання, щодо засуджених, які ухиляються від відбування покарання у вигляді обмеження волі, про направлення до місця відбування покарання у примусовому порядку. 

З початку 2021 відносно 3 засуджених до громадських робіт направлено подання до відділу поліції для оголошення у розшук засуджених осіб, місце перебування яких невідоме.

У цілому протягом  2021 року здійснювався розшук стосовно 20 засуджених, місце перебування яких було невідоме (з урахуванням тих, що перебували у розшуку на початок звітного періоду), наразі перебуває на обліку 17 осіб, місцезнаходження яких не відоме.

За підсумками  9 місяців 2021 року було розшукано 1 засудженого, з числа осіб, які пройшли по обліку за цей період, 2 особи знято з обліку з інших причин. 

За 9 місяців  2021 року  до уповноваженого  органу з питань пробації  відносно 7 засуджених надійшла інформація про вчинення нових кримінальних правопорушень, у порівнянні з аналогічним періодом 2020 року  – 6.

Кількість працівників, які пройшли підготовку з реалізації пробаційних програм становить 4 співробітники.  

З початку 2021 року на виконання  надійшло 13 вироків суду, в яких зазначено пройти   пробаційну програму., у відношенні 11 осіб реалізацію заходів передбачених пробаційною програмою виконано. 

Станом на 30.09.2021  року підрозділами пробації отримано 61 повідомлення – запитів від установ виконання покарань (слідчих ізоляторів), що надійшли до Покровського РВ №3.

Кількість надісланих запитів щодо можливості проживання засуджених після звільнення за обраним місцем мешкання становить 32. Із них отримано 22 позитивних відповідей, тобто питання проживання засуджених після звільнення було вирішено, 9 відповідей мають негативний характер. Питання по 1 особі знаходиться на розгляді.

Покровським РВ №3 за звітний період надіслано 21 запит щодо можливості працевлаштування засуджених після звільнення. Із них отримано 21 позитивних відповідей, тобто питання щодо можливості працевлаштування засуджених після звільнення було вирішено. 

За звітний період кількість надісланих запитів до органів /підрозділів з питань соціального захисту населення щодо надання соціальних послуг засудженим віком до 35 років становить 8. Із них отримано 6 позитивних відповідей, тобто питання щодо надання соціальних послуг засудженим було вирішено. Питання по 2 особам знаходиться на розгляді.

Кількість надісланих запитів до органів/підрозділів з питань соціального захисту населення щодо надання соціальних послуг засудженим віком старше 35 років становить 8. Із них отримано 7 позитивних відповідей, 1 знаходиться на розгляді.

За 9 місяців 2021 року проведено 9 заходів спільно зі спостережною комісією щодо залучення суб’єктів соціального патронажу до процесу підготовки засуджених до звільнення, передбачених Порядком взаємодії установ виконання покарань, уповноважених органів з питань пробації та суб’єктів соціального патронажу під час підготовки до звільнення осіб, які відбувають покарання у виді обмеження волі або позбавлення волі на певний строк.

З початку року по обліку Покровського РВ №3 пройшло 5 осіб, які вчинили кримінальне правопорушення у віці 14–18 років (далі – засуджені неповнолітні).

Станом на 30.09.2021 на обліку Покровського РВ №3 перебуває 2 засуджених неповнолітніх (ст. 75 КК України).

За віком чисельність засуджених неповнолітніх становить: 14 – 16 років -  2 особи. Із загальної кількості засуджених неповнолітніх – 1 становить особа чоловічої статі, 1 – жіночої.

За складом злочину 2 засуджених неповнолітніх, які перебувають на обліку, засуджені за злочини проти власності та вчинили злочин самостійно. 

Аналіз повторної злочинності серед засуджених неповнолітніх свідчить, що протягом 9 місяців 2021 підлітки  не вчинили повторні злочини під час перебування на обліку  (2020 – 0).

З початку 2021 року по обліку Покровського РВ №3 пройшло 19 правопорушників, притягнутих до адміністративної відповідальності у виді громадських, виправних робіт та суспільно корисних робіт.

За звітній період поставлено на облік – 15 правопорушника та знято з обліку – 13 осіб. 

Станом на 30.09.2021 на обліку Покровського РВ №3  перебувають 5 правопорушників, на яких накладено адміністративне стягнення у виді громадських робіт та 1 правопорушник, на якого накладено адміністративне стягнення у виді суспільно-корисних робіт, аналогічний період 2020 – 5 таких осіб разом.

Станом на 30.09.2021 у засобах масової інформації та соціальних медіа було оприлюднено 95 інформаційних матеріалів, що стосуються діяльності Покровського РВ №3 філії ДУ «Центр пробації» в Донецької області. Зокрема: 80 матеріалів розміщено на веб-сайтах інформаційних агенцій та інтернет-видань; 10 матеріал оприлюднювався у друкованих виданнях, з них 10– на регіональних, виступи на телебаченні – 5.

Проблемними питаннями в діяльності Покровського РВ №3 філії ДУ «Центр пробації » в Донецькій області є:

  • відсутність бажання суспільства бути волонтерами служби пробації;  

  • отримання на виконання штрафів, розмір яких дорівнює 1000 неоподаткованих мінімумів доходів громадян у відношенні осіб, які згідно вироків суду матеріально неспроможні (офіційно не працевлаштовані або взагалі не працюють), що в подальшому є перешкодою у  комунікації з судом у вирішенні питання про розстрочку несплаченої суми  або заміну на інший вид покарання.

 

Пріоритетними завданням щодо поліпшення роботи для Покровського РВ №3 філії ДУ «Центр пробації» в Донецькій області на 4 квартал 2021 року є:

  1. Активізувати співробітництво з волонтерами пробації, спрямувати зусилля на пошук нових волонтерів.

  2. Посилити роботу направлену на правильність складання оцінки ризиків вчинення повторного кримінального правопорушення щодо суб'єктів пробації, враховуючи виявлені криміногенні потреби особи.

  3. Приділити належну увагу висновкам при складенні досудових доповідей у відношенні обвинуваченних осіб.

  4. Дотримуватися вимог законодавства, в тому числі антикорупційного, під час виконання рішеннь суду.

 

 

Назад до розділу

Опитування

Яку інформацію Ви найчастіше шукаєте на Smart-порталі?

47,06%

23,53%

17,65%

11,76%

Триває до 31/12/2020

Останні новини з категорії:

Керівництво Покровської МВА зустрілись з представниками ФАО (ООН)

До Покровської громади з метою проведення робочої наради завітали представники продовольчої та сільськогосподарської організації ООН (ФАО).

eye

23

Новини громад

17 травня 2024 12:35

Чітке виконання батьківських обов’язків та добробут малолітніх мешканців громади під пильним контролем Покровської МВА

Під головуванням заступниці начальника Покровської міської військової адміністрації Наталії Іваньо відбулося чергове засідання комісії з питань захисту прав дитини, під час якої було опрацьовано 44 питання порядку денного.

eye

19

Громада 1

17 травня 2024 09:35

БФ «Янголи спасіння» забезпечують наборами гігієни сім’ї з дітьми Покровської ТГ

Благодійний фонд «Янголи спасіння» за підтримки Агенства ООН у справах біженців (УВКБ ООН) та у співпраці з Покровською МВА організували видачу гігієнічних наборів для сімей з дітьми до 14 років у старостинських округах Покровської громади.

eye

53

Громада 1

16 травня 2024 16:00

ic

Як бути в курсі останніх новин?

Підпишіться на email розсилку, щоб отримувати найоперативнішу інформацію