• Пошук по сайту
  • Пошук по документах

ВІДЕО. Підтримати та врятувати. Сьогодні поліцейські регіону навчалися допомагати жертвам домашнього насилля

eye

446

22.10.2021 12:52

Новини громад

img

З проблемою домашнього насильства співробітники поліції стикаються дуже часто. Ця проблема не втрачає актуальності, бо з кожним роком таких випадків стає все більше.

«Цей тренінг дуже цікавий. Як правильно надати допомогу людині, яка потрапила у складне становище? Що відбувається після того, як з постраждалим поспілкувалися поліцейські? На всі ці питання ми сьогодні знайшли відповіді», - говорить дільничний офіцер поліції з Костянтинівки Олег Сізов.

Сьогодні, у другий день тренінгу «Роль і завдання поліції в місцевій системі запобігання домашньому насиллю» правоохоронці з усього регіону ознайомилися із роботою Покровського Центру соціально-психологічної допомоги особам, які постраждали від домашнього насильства та/або насильства за ознакою статі.  

Центр був створений у нашому місті за підтримки ПР ООН в Україні та Фонду ООН у галузі народонаселення у рамках реалізації програми ООН з відновлення і розбудови миру «Міста, вільні від домашнього насильства».

«Наш Центр допомоги жертвам домашнього насилля вже став безпечним прихистком для таких осіб. Тут працюють чотири фахівці із соціальної роботи та один психолог. Всі вони отримали відповідну освіту. Перебувати у закладі постраждалі можуть до 10 днів. За цей термін їм надається комплексна соціально-психологічна та первинна правова допомога», - розповідає керівниця Центру Ольга Тарасенко.

«Цей навчальний тренінг присвячений тому, щоб поліцейські зрозуміли та більш глибоко відчули, яка важлива роль місцевої поліції щодо протидії домашньому насильству. Нам дуже важливо було показати, що відбувається з постраждалою людиною після того, як поліціянти задокументують випадок. Які послуги людина може отримати в Центрі. До того ж, при підтримці Фонду відкрита ще й кризова кімната для постраждалих», - зазначила старша координаторка Фонду народонаселення ООН в рамках проєкту «Міста та громади, вільні від домашнього насильства» Ганна Карпеченкова.

За її словами, невдовзі подібні Центри з’являться у Краматорську та Костянтинівці.

Назад до розділу

Опитування

Яку інформацію Ви найчастіше шукаєте на Smart-порталі?

47,06%

23,53%

17,65%

11,76%

Триває до 31/12/2020

Останні новини з категорії:

Чітке виконання батьківських обов’язків та добробут малолітніх мешканців громади під пильним контролем Покровської МВА

Під головуванням заступниці начальника Покровської міської військової адміністрації Наталії Іваньо відбулося чергове засідання комісії з питань захисту прав дитини, під час якої було опрацьовано 44 питання порядку денного.

eye

11

Громада 1

17 травня 2024 09:35

БФ «Янголи спасіння» забезпечують наборами гігієни сім’ї з дітьми Покровської ТГ

Благодійний фонд «Янголи спасіння» за підтримки Агенства ООН у справах біженців (УВКБ ООН) та у співпраці з Покровською МВА організували видачу гігієнічних наборів для сімей з дітьми до 14 років у старостинських округах Покровської громади.

eye

46

Громада 1

16 травня 2024 16:00

Мирова угода як альтернатива судовому рішенню: Особливості укладення та забезпечення

Якщо до подачі позовної заяви не вдалося домовиться з відповідачем – не біда, такий шанс буде ще в залі суду.

eye

31

Новини громад

16 травня 2024 15:17

ic

Як бути в курсі останніх новин?

Підпишіться на email розсилку, щоб отримувати найоперативнішу інформацію