• Пошук по сайту
  • Пошук по документах

Для безпеки пішоходів: у Покровську з`явились світлодіодні дорожні знаки

eye

640

22.10.2021 11:33

Новини громад

img

По вулиці Ювілейній, що біля міського парку відпочинку, встановлено чотири сучасні конструкції, які оснащені світлодіодними дорожніми знаками та ліхтарями, що освітлюють пішохідні переходи. 

Ще навесні працівники відділу транспорту Покровської міської ради взяли участь у конкурсі малих грантів ПРООН «Відновлення та розбудова миру на сході України». Серед понад 30 учасників проєкт нашого міста «Ні небезпечним пішохідним переходам» набрав найбільшу кількість балів і став переможцем конкурсу. 

«Для нас, як для представників органів місцевого самоврядування, важливо створити безпечні та комфортні умови для кожного мешканця громади. Особливо це стосується теми дорожнього руху, - розповіла головна спеціалістка відділу транспорту міськради Вікторія Баранова. – Слід зазначити, що звичайні дорожні знаки стають помітними для водіїв на відстані 100 метрів, світлодіодні – вже за 500 метрів. Це дає можливість водіям набагато раніше почати зниження швидкості перед пішохідним переходом».

Сума гранту склала 3 тисячі умовних одиниць. Ці гроші були витрачені на придбання, доставку та встановлення конструкцій, кожна з яких коштує понад 17 тисяч гривень. 

За словами в.о. начальника відділу транспорту Миколи Федотова, такі дорожні споруди доволі технологічні: «Вони мають незалежне живлення: є сонячні панелі та акумулятор. До того ж, встановлені ліхтарі у темну пору доби добре підсвічують проїжджу частину. Це пілотний проєкт, на який не витрачена жодна гривня місцевого бюджету. Подивимось, який отримаємо результат. У майбутньому плануємо встановити такі конструкції вздовж усієї вулиці Захисників України, але лише після повного завершення капітального ремонту дороги».

 

Назад до розділу

Опитування

Яку інформацію Ви найчастіше шукаєте на Smart-порталі?

47,06%

23,53%

17,65%

11,76%

Триває до 31/12/2020

Останні новини з категорії:

ic

Як бути в курсі останніх новин?

Підпишіться на email розсилку, щоб отримувати найоперативнішу інформацію