• Пошук по сайту
  • Пошук по документах

Діалог влади та суспільства: керівники міста разом з батьками дітей обговорили подальшу долю «Проліска» 

eye

504

20.10.2021 15:47

RSS

img

У Покровську вперше пройшла діалогова зустріч на тему функціонування закладу дошкільної освіти №12 «Пролісок», що розташований у житловому будинку у центрі міста. 

Багато зауважень щодо перебування тут дітей виникло ще влітку після обстеження дошкільних навчальних закладів, яке традиційно проводив відділ освіти Покровської міської ради. Комісія виявила грубі порушення пожежної безпеки, відсутність окремого входу для дітей, проблеми із вентиляцією та електрикою. 

«Я 30 років займаюсь питаннями пожежної безпеки. Коли мене запросили відвідати дитячий садок, я був вкрай здивований побаченим. Протипожежні вимоги не дотримані. А для мене головне – це безпека дітей та вихователів, які щодня знаходяться у приміщенні», - зауважив депутат міської ради Геннадій Красний під час діалогової зустрічі, організованої Центром громадянських ініціатив «Суспільний вимір». 

В ході спільного заходу із депутатами, представниками громадськості та батьками вихованців «Проліска» про безпеку говорила і секретар міської ради Наталія Іваньо: «Для нас важливо аби кожна дитина була доглянута, нагодована, вихована. Також ми не маємо забувати про людей, які працюють у дитячому садочку. Але треба звернути увагу на умови перебування дошкільнят: у закладі загальне подвір`я з мешканцями житлового будинку, дитячий майданчик розташований через проїжджу частину, приготовану для дітей їжу носять через загальний під'їзд». 

Керівники міста разом із начальницею відділу освіти наголосили на необхідності розподілу груп «Проліска» в інші дитячі садочки, розташовані поруч. Але з такою пропозицією батьки зовсім не згодні. 

«Як донести дітям, що їх переводять до іншого садочк?, - звернувся до присутніх один з батьків вихованців «Проліска» Денис Бабенко. – Вони вже звикли до умов перебування, нам дуже подобається колектив та атмосфера, яка панує у дошкільному закладі. Чому вирішили закрити саме наш садочок? Якщо виявлені порушення, давайте їх ліквідовувати, робити ремонт». 

Заступниця Покровського міського голови Маргарита Ідрісова пояснила, що з усіх дитсадків громади «Пролісок» - єдиний заклад, який неможливо привести у відповідність до державних будівельних норм: «Як би ми не старались зробити кошторис, провести дороговартісний ремонт, це не вирішить ситуацію. В інших садках таких порушень, які були виявлені в ДНЗ №12, немає. Ми пропонуємо батькам комфортні та безпечні умови перебування для малечі». 

Під час діалогу, модератором якого виступила представниця ГО «Суспільний вимір» Марина Акімченкова, обидві сторони привели свої аргументи та висловили своє бачення вирішення конфлікту. 

Депутатка Покровської міської ради Наталія Полюшко закликала присутніх зважити ситуацію і прийняти правильне рішення, врахувавши, що місто не настільки багате, щоб утримувати такі площі.

За думкою голови Громадської Ради Михайла Кірсанова, у першу чергу треба приймати рішення в інтересах дітей. Найголовніше – це мікроклімат, який склався у колективі: «Пропоную вивести ці питання у правове поле і провести громадські слухання. У першу чергу, це діалог громадськості, батьків та влади. Думаю, лише так ми дійдемо спільного рішення».

Нинішня зустріч стала корисним діалогом для обох сторін. Секретар Покровської міськради Наталія Іваньо підкреслила, що лише так можна дійти згоди у вирішенні цього важливого питання.

Для довідки. Діалогова зустріч щодо подальшої долі дитсадка «Пролісок» була проведена у рамках реалізації проєкту «Діалог задля вирішення конфлікту» Центром громадянських ініціатив «Суспільний вимір» у партнерстві з міжнародною миротворчою організацією ПАКС Нідерланди та Українським центром Ненасильницького спілкування і примирення «Простір гідності».

Назад до розділу

Опитування

Яку інформацію Ви найчастіше шукаєте на Smart-порталі?

47,06%

23,53%

17,65%

11,76%

Триває до 31/12/2020

Останні новини з категорії:

У Покровській громаді визначили стипендіатів

Під головуванням заступниці начальника Покровської міської військової адміністрації Маргарити Ідрісової 24 квітня відбулося засідання, під час якого серед обдарованих дітей та молоді визначали кандидатів на отримання стипендій.

eye

18

Громада 1

24 квітня 2024 20:00

Стан справ у громаді обговорили під час спільної наради керівники Покровської МВА

Сьогодні, 24 квітня, начальник Покровської МВА Сергій Добряк провів нараду із заступниками, темами для обговорення на якій стали: безпекова ситуація в громаді, робота соціальних і комунальних установ міста.

eye

62

Новини громад

24 квітня 2024 15:00

У Покровській громаді створено відокремлений підрозділ ГО "Всеукраїнський громадський дитячий рух "Школа безпеки"

Відбулося перше засідання установчих зборів Покровського відокремленого підрозділу Донецької області ГО «Всеукраїнський громадський дитячий рух "Школа безпеки"», який є добровільною громадською дитячою організацією.

eye

22

Новини громад

24 квітня 2024 13:30

ic

Як бути в курсі останніх новин?

Підпишіться на email розсилку, щоб отримувати найоперативнішу інформацію