• Пошук по сайту
  • Пошук по документах

Допомогти та підтримати. У Покровській громаді розробляють Антикризову програму для хворих на Covid-19

eye

505

20.10.2021 10:07

RSS

img

Осінній спалах захворюваності на Covid-19 в Україні пов’язують із новим штамом коронавірусу «Дельта», який зараз активно у нас циркулює. Він більш агресивний. Усі пацієнти мають важчий перебіг захворюваності. Тож інфекційні відділення, в тому числі і в Покровську, заповнені на 100%. Вартість лікування рахується десятками тисяч гривень.

«Лікування одного пацієнта коштує до 50 тисяч гривень. І це якщо немає ускладнень. В іншому випадку – понад 100 тисяч. За кошти від НСЗУ покривається та частина потреб на лікування, яка передбачена протоколами МОЗ. Досить часто пацієнтам доводиться купувати препарати самостійно», - зазначає в.о. директора Покровської КЛІЛ Юрій Бородін.

Такі суми – не підйомні для одиноких пенсіонерів, інвалідів, людей, які потрапили у складні життєві умови.

«Це наші жителі. Якщо у когось є родина, близькі, які можуть допомогти грошима на лікування – це добре. Що ж робити тим, кому допомогти нікому?», - наголошує секретар Покровської міської ради Наталія Іваньо.

 

Важко доводиться й медикам. Причому не лише фізично, а й психологічно. До роботи в інфекційному відділенні доводиться залучати і «вузьких» спеціалістів, які не мають певного досвіду для роботи з ковідними хворими.

Тому спеціально створена комісія у складі Покровського міського голови Руслана Требушкіна, секретаря Покровської міської ради Наталії Іваньо, заступниці міського голови Маргарити Ідрісової, керівників відділів, управлінь та медичних закладів громади працює над впровадженням Антикризової програми, спрямованої на підтримку громадян, що потрапили у складні життєві умови через захворювання на Covid-19. 

«Треба підготувати списки наших жителів з незахищених категорій, хто важко перехворів на Covid-19 або перебуває на стаціонарному лікуванні. Якщо програму приймуть депутати, ми зможемо допомогти їм коштами або ліками, або підтримаємо у реабілітаційний період», - зазначив Покровський міський голова Руслан Требушкін. 

Також члени комісії вирішили звернутися до депутатського корпусу з пропозицією виділити додатково 3 млн грн. на інфекційне відділення Покровської КЛІЛ.

Усі сьогоднішні зауваження присутні внесли в Антикризову програму. Після того, як документ буде готовий повністю, його винесуть на розгляд депутатів.

Назад до розділу

Опитування

Яку інформацію Ви найчастіше шукаєте на Smart-порталі?

47,06%

23,53%

17,65%

11,76%

Триває до 31/12/2020

Останні новини з категорії:

У Покровську відбулось засідання комісії з розподілу гуманітарної допомоги

Під головуванням керівника гуманітарного штабу Дмитра Єрмоловича та за участю заступниці начальника Покровської МВА Наталії Іваньо в онлайн-форматі відбулось засідання комісії з розподілу гуманітарної допомоги, яка надійшла до Покровської громади.

eye

40

Громада 1

28 березня 2024 17:30

Зі світлом ще 20 населених пунктів: ДТЕК Донецькі електромережі продовжує відновлення мереж

За 27 березня фахівцям ДТЕК Донецькі електромережі вдалося повернути світло жителям 20 населених пунктів Донеччини.

eye

17

Новини громад

28 березня 2024 16:50

Робимо дороги проїзними: у Покровській громаді почали планову відсипку доріг

Зимовий період у Покровській громаді виявився сприятливим для активного накопичення резервів, а саме матеріалу для подальшої роботи з підсипки доріг в межах громади. Це стало можливо завдяки соціальному партнерству керівників Покровської МВА і бізнесу.

eye

29

Громада 1

28 березня 2024 16:30

ic

Як бути в курсі останніх новин?

Підпишіться на email розсилку, щоб отримувати найоперативнішу інформацію