• Пошук по сайту
  • Пошук по документах

Від планів - до дій! Ініціативу щодо створення індустріального парку «Покровськ» підтримали інститути НАН України

eye

897

08.10.2021 16:59

RSS

img

Покровський міський голова Руслан Требушкін разом із заступниками Олегом Фроловим та Костянтином Мілютіним представили проєкт будівництва індустріального парку «Покровськ» на київському форумі «Справедлива трансформація вугільних регіонів: від планів до дій!». 

«Це відносно нова для України форма ведення бізнесу та організації нових виробництв. Для громади це ефективний спосіб залучення інвестицій у свій подальший розвиток. І Покровська громада - одна з небагатьох в Україні, яка отримає державну підтримку на створення такого об’єкту», - зазначив Олег Фролов. 

Врахували у керівництві Покровська і той факт, що саме Індустріальні парки за задумом президента України, мають стати драйверами української економіки. Відповідним напрямком розвитку доповнено і президентську Програму «Велике будівництво», яка відтепер передбачає ще й реалізацію проєктів, які створюватимуть нові робочі місця та зміцнюватимуть вітчизняну економіку.

Наш проєкт детально вивчили вчені з кількох інститутів НАН України. Так, спеціалісти Інституту економіки промисловості високо оцінили проведену роботу і надіслали на адресу Покровської міської ради лист, в якому висловили підтримку такої ініціативи, а Індустріальний парк назвали одним з пріоритетних напрямків економічного розвитку міста та області. 

«Концепцію індустріального парку «Покровськ» підтримали і вчені Державної установи «Інститут економіко-правових досліджень імені В.К.Мамутова НАН України. «Підтримка ініціативи Покровської міської ради вважається доцільною та необхідною з боку Уряду України, і має стратегічне значення для регіону в цілому, оскільки призведе до відновлення промислового потенціалу міста, залучення інвестицій в економіку, створенню нових робочих місць і виробничих потужностей з використанням інноваційних технологій», - йдеться у листі, яке також надійшло на адресу Покровської міської ради.

«В умовах трансформації світової економіки переваги розміщення підприємств галузей, відмінних від видобувних, безперечні і очевидні саме для цього регіону. Тому всебічна підтримка ініціативи Покровської міської ради при залученні наукового потенціалу є абсолютно виправданою і необхідною з боку Уряду України, і матиме стратегічне значення для регіону в цілому», - зазначають вчені Донецького наукового центру НАН України та МОН України. 

Нагадаємо, в ході останньої сесії Покровської міської ради депутати затвердили проєкт землеустрою та ухвалили виділення земельної ділянки площею близько 15 га під будівництво Індустріального парку в районі вулиці Аграрна.

Лист НАН

Лист інституту економіко-правових досліджень імені В.К. Мамутова

Лист від Інституту економічної промисловості

Назад до розділу

Опитування

Яку інформацію Ви найчастіше шукаєте на Smart-порталі?

47,06%

23,53%

17,65%

11,76%

Триває до 31/12/2020

Останні новини з категорії:

Механізми стягнення заборгованостей працюють, незважаючи на військовий стан: у Покровській МВА засідала профільна робоча група

Під головуванням заступниці начальника Покровської міської військової адміністрації Наталії Іваньо відбулось чергове засідання робочої групи з підвищення рівня оплати праці, додержання законодавства про працю, забезпечення податкових та бюджетних надходже

eye

3

Громада 1

25 квітня 2024 18:02

Благоустрій та озеленення: мешканці Покровської громади долучаються до спільних суботників

Весна - саме та пора року, коли усі активно наводять лад на власних подвір'ях, упорядковують пам’ятні знаки та місця відпочинку.

eye

19

Новини громад

25 квітня 2024 13:42

Керівник військової адміністрації Сергій Добряк зустрівся з мешканцями громади під час особистого прийому

Сьогодні мешканці Покровська мали змогу особисто звернутися з наболілими питаннями до начальника Покровської МВА Сергія Добряка. На прийомі також були присутні заступники очільника громади, керівники структурних підрозділів та організацій міста.

eye

31

Новини громад

25 квітня 2024 12:23

ic

Як бути в курсі останніх новин?

Підпишіться на email розсилку, щоб отримувати найоперативнішу інформацію