• Пошук по сайту
  • Пошук по документах

«Гарячі серця та золоті руки». У Покровську обговорили проєкт Програми залучення медиків

eye

1133

07.10.2021 15:58

Новини громад

img

4 місяці кропіткої праці, і проєкт трирічної Програми залучення та стимулювання медичних спеціалістів до роботи у медичних закладах Покровської громади – готовий. На його обговоренні були присутні заступниця міського голови Маргарита Ідрісова, керівники медичних закладів та установ міста. 

Ідея розробки програми виникла не випадково. Забезпечення медичних закладів громади висококваліфікованими спеціалістами – проблема, що стоїть дуже гостро. 

«У нас вкрай не вистачає лікарів. Причому, це стосується як первинної, так і вторинної ланки. Всього потрібно 32 спеціалісти: 7 лікарів сімейної практики , решта – вузькі фахівці. Ми розробили цю програму, аби підтримати та залучити медиків до роботи у нас», - зазначила Маргарита Ідрісова.

Щодо лікарів вторинної ланки, то вкрай потрібні анестезіологи, фтизіатри, епідеміологи, отоларингологи, кардіологи, психіатри, хірурги, онкологи та інші.
Один із методів заохочення медиків – надання їм житла. 
«Цього року ми вже можемо надати 4 квартири. Причому дві з них – вже відремонтовані й очікують на своїх господарів. Всього ж до 2024 року плануємо придбати та виділити нашим спеціалістам 20 квартир», - підкреслила заступниця Покровського міського голови. 

Відпрацювавши 10 років у медзакладах Покровської громади, медики зможуть їх приватизувати. 

Якщо житло не потрібне, то передбачається виділення лікарю коштів у сумі 300 тисяч гривень на придбання автотранспорту чи для інших потреб. 
Також громада планує залучати спеціалістів шляхом підписання з ними контрактів на оплату навчання з 5 курсу. 

«Програма чудова. Вона буде розвиватися. Ми її можемо коригувати в залежності від того, які спеціалісти нам будуть потрібні», - зазначив головний лікар перинатального центру, депутат Покровської міської ради Іван Циганок.

Проєкт програми присутні заслухали і одностайно підтримали. Документ буде представлений на черговій сесії Покровської міської ради 20 жовтня. І медики сподіваються, що депутати цю Програму підтримають.

Назад до розділу

Опитування

Яку інформацію Ви найчастіше шукаєте на Smart-порталі?

47,06%

23,53%

17,65%

11,76%

Триває до 31/12/2020

Останні новини з категорії:

Гендиректор Укрпошти зустрівся з керівництвом Покровської громади

Керівник Покровської МВА Сергій Добряк разом зі своїм заступником Олексієм Стебелем зустрівся з Ігорем Смілянським генеральним директором АТ «Укрпошта» та керівником Донецького регіону Укрпошти Максимом Сутковим.

eye

21

Громада 1

08 травня 2024 19:30

Гуманітарну допомогу від благодійників розподілили під час засідання фахової комісії

Під головуванням керівника гуманітарного штабу Дмитра Єрмоловича та за участю заступниці начальника Покровської МВА Наталії Іваньо відбулось чергове засідання комісії з розподілу гуманітарної допомоги, яка надійшла від ГО «Фонд «Якість життя» та Покровськ

eye

25

Громада 1

08 травня 2024 17:10

До останнього подиху справжній патріот українського Донбасу: Покровська громада простилась із Дмитром Лисенком

Днями мешканців Покровської громади приголомшила шокуюча новина – 1 травня, захищаючи Батьківщину під час виконання бойового завдання загинув відомий активіст, волонтер, член громадської ради, голова ГО «Патріоти українського Донбасу» Дмитро Лисенко.

eye

139

Новини громад

08 травня 2024 13:00

ic

Як бути в курсі останніх новин?

Підпишіться на email розсилку, щоб отримувати найоперативнішу інформацію