• Пошук по сайту
  • Пошук по документах

До Дня художника у міській бібліотеці презентували виставку Валерія Жадана

eye

597

07.10.2021 12:27

Новини громад

img

Напередодні Дня художника, який відзначається щороку у другу неділю жовтня, у міській бібліотеці імені Т.Г. Шевченка відкрилась персональна виставка робіт Валерія Жадана. Днями місцевий митець відзначив своє 70-річчя. 
 
Привітати майстра живопису зібрались рідні, колеги – художники та творчі мешканці Покровської громади.

«Фойє міської бібліотеки неодноразово прикрашали і радували око відвідувачів витвори мистецтв наших художників. Дякую вам за активну участь у житті міста, - звернулась до присутніх завідувачка бібліотекою Кристина Тумасова. - Але сьогодні у нас особливий день, день відкриття персональної виставки Валерія Жадана. Щиро бажаємо митцю творчої наснаги, міцного здоров’я, а ще щоб фарби були яскравими не тільки на полотні, а й в реальному житті!». 

Писати картини Валерій Жадан почав ще з 8 років, коли рідна бабуся запропонувала йому розписати старовинну скриню. З того часу захоплення малюванням лише зростало. Чоловік закінчив Московський університет мистецтв, все життя працював у художній майстерні. 

«Я виріс в селі, де дуже гарна природа. Саме з неї черпаю натхнення. Більш за все люблю малювати пейзажі, яких найбільше у колекції. Хочу побажати художникам-початківцям, юним митцям, займатися творчістю. Це дуже захоплююче заняття», - зазначив Валерій Жадан. 

За словами учасників заходу, кожна картина майстра вражає не тільки майстерністю - насамперед, роботи Валерія Жадана дарують душевне тепло та світлий настрій. 

Ознайомитись з творчістю художника та зануритись у світ живопису можна протягом місяця у міській бібліотеці ім. Т.Г. Шевченка.

 

Назад до розділу

Опитування

Яку інформацію Ви найчастіше шукаєте на Smart-порталі?

47,06%

23,53%

17,65%

11,76%

Триває до 31/12/2020

Останні новини з категорії:

Увага! Тендер на закупівлю послуг мапування територій та розробки геоінформаційної системи управління відходами

В рамках проєкту “Міста Нуль Відходів в Україні за підтримки програми LIFE, в якому Покровська міська територіальна громада бере участь, інформуємо про тендер.

eye

11

Новини громад

02 липня 2024 19:53

Віце-прем'єр-міністр України Юлія Свириденко відвідала Покровську громаду

Сьогодні, 2 липня, до Покровської громади завітала Перший віце-прем'єр-міністр України - Міністр економіки України Юлія Свириденко, яка зустрілась із керівниками Донеччини та провела робочу нараду щодо відновлення транспортної інфраструктури регіону.

eye

44

Громада 1

02 липня 2024 18:30

Покровські футболісти взяли срібло всеукраїнського турніру

25-28 червня у селищі Щасливе на Київщині пройшов Всеукраїнський турнір «Кубок футбольного запалу» на призи ДЮФК «Арсенал».

eye

20

Громада 1

02 липня 2024 17:40

ic

Як бути в курсі останніх новин?

Підпишіться на email розсилку, щоб отримувати найоперативнішу інформацію