• Пошук по сайту
  • Пошук по документах

Проект «Парасоль» - послуги енергоменеджерів для новостворених громад

eye

533

06.10.2021 09:35

RSS

img

Фонд «Регіональний центр економічних досліджень та підтримки бізнесу», для покращення фінансових показників та інституційної привабливості малих громад, започатковує проект «Парасоль».

Основою проекту є допомога новоствореним громадам, для яких проблематично утримувати коштом власного бюджету штатні одиниці енергоменеджера, менеджера з розвитку громади чи проектменеджера.

Останнє десятиріччя дуже чітко показало переваги наявності таких посад в громадах. В середньому, як показує практика, добре підготовлені фахівці економлять до 10% всіх річних витрат на енергоносії, які фінансуються з бюджету громади. Також, середній, річний показник залучення позабюджетних коштів до громади за 2015-2021 роки, в яких є такі фахівці, відповідає 2% всіх річних власних надходжень. Навіть при наявності в малих громадах фахівців такого профілю, утримати їх на місцях після надбання ними певних навичок і необхідних знань переважній більшості громад не вдається довше двох років. Тому всі гарні започаткування в таких громадах часто залишаються в передпроектному стані.

Проект «Парасоль» базуватиметься на принципі аутсорсингу, тобто, передачі частини завдань або процесів муніципалітету стороннім виконавцям на умовах субпідряду. Угоди аутсорсингу виконуються людьми, що не є муніципальними штатними працівниками, але є експертами у переданому на аутсорсинг виді робіт. Зазвичай аутсорсинг використовується для скорочення витрат.

Для співпраці з громадами на умовах аутсорсингу будуть залучені профільні фахівці, які за останні три роки добре зарекомендували себе в проекті «Організація співпраці малих міст України, громадянського суспільства та експертного середовища у питаннях енергобезпеки», а також науковці провідних університетів країни. Фінансову вигоду для новостворених громад показує практика останніх п'яти років. Вартість утримання структури розвитку громади фактично буде  в 5 разів менша і буде дорівнювати середній економії витрат на енергоносії, всього однієї школи за рік. Такий підхід дозволить громаді з дефіцитом власних коштів фактично безкоштовно отримати фахову підтримку.

Проект передбачає індивідуальний підхід до кожної громади.

Участь в проекті рекомендована громадам, які прагнуть підвищити власні показники у  національних і міжнародних рейтингах інституційної спроможності та сталого розвитку громад.

 

Контакти:

phone +380 93 3135667

phone +380 98 2903636

https://www.facebook.com/Centersupportsmallcity/

Назад до розділу

Опитування

Яку інформацію Ви найчастіше шукаєте на Smart-порталі?

47,06%

23,53%

17,65%

11,76%

Триває до 31/12/2020

Останні новини з категорії:

Визначення потреб мешканців громади: старост зібрали на чергову нараду

Під головуванням начальниці Управління по роботі з територіями Олени Носач відбулась робоча нарада зі старостами Покровської громади.

eye

4

Громада 1

29 березня 2024 11:37

Сезонні захворювання: лікарі ЦПМСД розповіли про поточну ситуацію в громаді

На сьогодні, порівняно з аналогічним періодом 2023 року, лікарі Центру первинної медико-санітарної допомоги спостерігають стабільну ситуацію щодо сезонних захворювань в Покровській громаді.

eye

34

Громада 1

29 березня 2024 09:30

У Покровську відбулось засідання комісії з розподілу гуманітарної допомоги

Під головуванням керівника гуманітарного штабу Дмитра Єрмоловича та за участю заступниці начальника Покровської МВА Наталії Іваньо в онлайн-форматі відбулось засідання комісії з розподілу гуманітарної допомоги, яка надійшла до Покровської громади.

eye

68

Громада 1

28 березня 2024 17:30

ic

Як бути в курсі останніх новин?

Підпишіться на email розсилку, щоб отримувати найоперативнішу інформацію