• Пошук по сайту
  • Пошук по документах

У Покровську вшанували пам'ять жертв нацистських злочинів

eye

695

29.09.2021 13:34

Новини громад

img

29 вересня виповнюється 80 років, відколи у Бабиному Яру в Києві були вбиті жертви нацистської політики винищення. У роковини трагедії в Покровську вшанували пам’ять десятків тисяч розстріляних. Мітинг-реквієм з покладанням квітів відбувся на центральному кладовищі біля пам`ятного знаку жертвам фашизму.

Участь у заході взяли очільники Покровської громади, депутати, керівники комунальних підприємств та установ міста, представники громадськості, педагоги. 

«У цей день ми приєднуємося до загальної скорботи і будемо співчувати болю та втраті, ім’я яким Голокост. Трагедії вже не запобігти. Але пам’ять про тих, хто став жертвами Голокосту у період Другої світової війни, буде вічною», - зазначив Покровський міський голова Руслан Требушкін. 

Події у Бабиному Яру є однією з найтемніших сторінок історії України. За даними дослідників, за весь час німецької окупації там було розстріляно близько 100 тисяч осіб, здебільшого євреїв. 

Сьогодні їх пам`ять вшанували хвилиною мовчання та покладання квітів до пам`ятного знаку. 

«Увесь український народ згадує про трагедію Бабиного Яру. Це був не тільки геноцид єврейського народу в Україні, а й злочин проти людства. Тому потрібно передавати пам'ять про ці страшні події нашим нащадкам, щоб трагедія не була забута і ніколи не повторилася», - зауважила секретар Покровської міської ради Наталія Іваньо.

Назад до розділу

Опитування

Яку інформацію Ви найчастіше шукаєте на Smart-порталі?

47,06%

23,53%

17,65%

11,76%

Триває до 31/12/2020

Останні новини з категорії:

Увага! Тендер на закупівлю послуг мапування територій та розробки геоінформаційної системи управління відходами

В рамках проєкту “Міста Нуль Відходів в Україні за підтримки програми LIFE, в якому Покровська міська територіальна громада бере участь, інформуємо про тендер.

eye

0

Новини громад

02 липня 2024 19:53

Віце-прем'єр-міністр України Юлія Свириденко відвідала Покровську громаду

Сьогодні, 2 липня, до Покровської громади завітала Перший віце-прем'єр-міністр України - Міністр економіки України Юлія Свириденко, яка зустрілась із керівниками Донеччини та провела робочу нараду щодо відновлення транспортної інфраструктури регіону.

eye

34

Громада 1

02 липня 2024 18:30

Покровські футболісти взяли срібло всеукраїнського турніру

25-28 червня у селищі Щасливе на Київщині пройшов Всеукраїнський турнір «Кубок футбольного запалу» на призи ДЮФК «Арсенал».

eye

14

Громада 1

02 липня 2024 17:40

ic

Як бути в курсі останніх новин?

Підпишіться на email розсилку, щоб отримувати найоперативнішу інформацію