• Пошук по сайту
  • Пошук по документах

Фото-квести, перфоманс та лекції: відбувся щорічний «Залізняк-fest»

eye

735

27.09.2021 14:19

Новини громад

img

27 вересня у Покровську вчетверте відбувся «Залізняк-fest», присвячений фото-літописцю та видатному мешканцю нашого краю Марку Залізняку.

Перед будівлею публічної бібліотеки імені Т.Г. Шевченка були організовані інтерактивні творчі зони, фотовиставки та літературні зупинки. Фестиваль вже є однією із культурних візитівок міста і кожного року збирає небайдужих до історії рідного краю людей. 

«Ми пишаємось, що на території нашої громади щороку відбувається цей чудовий фестиваль. Мистецтво фотографії є не лише цікавим, а й дуже важливим, адже кожна світлина зберігає ту неповторну мить, яка через деякий час вже стає історією і несе в собі важливу інформацію про розвиток нашої громади. Хочу подякувати активній молоді, які є учасниками фестивалю. Творчості вам та натхнення», - звернулась до присутніх начальниця відділу культури, туризму та охорони культурної спадщини Олена Олехнович. 

Відразу після урочистого відкриття фестивалю на його учасників чекав цікавий перфоманс «Втілення образу Залізняка» від талановитої місцевої художниці Маргарити Чернової.

Під час фестивалю жителі та гості міста мали змогу ознайомитись і з мистецькими проєктами, створеними в рамках літньої мистецької школи-резиденції «Розархівування пост-індустрії». 

«Це результат роботи міжнародного проєкту, організаторами якого виступили Центр міської історії (Львів) та Університет Сент-Ендрюса (Велика Британія). В його рамках у липні поточного року місцеві митці створили проєкти у різноманітних форматах: від творів візуального мистецтва до есе та відео-робіт. До того ж, сьогодні триває реалізація проєкту у рамках програми «Культура. Туризм регіону». Будемо розповідати про те, що вже зроблено, та знайомити учасників фестивалю з планами на майбутнє», - розповіла директорка Покровського історичного музею Ангеліна Рожкова. 

Впродовж усього дня дорослі та діти брали участь в інтерактивній виставці «Фото-малюнок» та майстер-класі з виготовлення неповторної фото-рамки. Гостей заходу порадували чудові фото-зони «Залізняк-fest», «I love Ukraine» та «Фото-ілюзія», створені креативними співробітниками історичного музею.

Кожна локація об`єднала у собі творчу молодь, а також усіх любителів фото-мистецтва.

Назад до розділу

Опитування

Яку інформацію Ви найчастіше шукаєте на Smart-порталі?

47,06%

23,53%

17,65%

11,76%

Триває до 31/12/2020

Останні новини з категорії:

У Покровській громаді визначили стипендіатів

Під головуванням заступниці начальника Покровської міської військової адміністрації Маргарити Ідрісової 24 квітня відбулося засідання, під час якого серед обдарованих дітей та молоді визначали кандидатів на отримання стипендій.

eye

15

Громада 1

24 квітня 2024 20:00

Стан справ у громаді обговорили під час спільної наради керівники Покровської МВА

Сьогодні, 24 квітня, начальник Покровської МВА Сергій Добряк провів нараду із заступниками, темами для обговорення на якій стали: безпекова ситуація в громаді, робота соціальних і комунальних установ міста.

eye

62

Новини громад

24 квітня 2024 15:00

У Покровській громаді створено відокремлений підрозділ ГО "Всеукраїнський громадський дитячий рух "Школа безпеки"

Відбулося перше засідання установчих зборів Покровського відокремленого підрозділу Донецької області ГО «Всеукраїнський громадський дитячий рух "Школа безпеки"», який є добровільною громадською дитячою організацією.

eye

22

Новини громад

24 квітня 2024 13:30

ic

Як бути в курсі останніх новин?

Підпишіться на email розсилку, щоб отримувати найоперативнішу інформацію