• Пошук по сайту
  • Пошук по документах

Лише один день, який змінив наше життя…

eye

953

24.09.2021 16:13

Новини громад

img

Сьогодні 19 учнів старших класів Гришинського закладу загальної середньої освіти Покровської міської ради долучилися до Відкритого уроку-конкурсу творчих есе «Один День», що проводиться музеєм "Голоси Мирних" за ініціативою Фонду Ріната Ахметова.

Акуратно розставлені парти. На кожній – листок з логотипом Фонду Ріната Ахметова і ручка. Все необхідне для написання есе є.

Гришинський заклад загальної середньої освіти Покровської міської ради – єдиний у Донецькій області, куди разом із Фондом Ріната Ахметова приїхав амбасадор Фонду, ведучий телеканалу «Україна» Олег Панюта.

«У житті кожної людини є найголовніші слова: батьки, родина, Батьківщина. І є слово, яке на різних мовах світу звучить по-різному, але воно важливе для кожної людини на нашій планеті. Це слово «мир»! Сьогодні ми, українці, як ніхто інший, розуміємо цінність і важливість миру для нашої країни!», - зазначив Олег Панюта.

Для учасниці заходу Вероніки Костюкової це не просто конкурс. Дівчинка пам’ятає, як 7 років тому її родина вимушена була покинути рідну домівку. «Прийшла мама і сказала мені та сестрі, що ми переїжджаємо. Я не могла зрозуміти, чому ми мусимо кудись їхати, - пригадує Вероніка. - І саме про це я хочу написати свій твір».

«Сьогодні ми будемо обговорювати одну з найважливіших тем – тему миру. Ми приїхали до вас, аби дізнатися, що для кожного означає слово «мир». Про це ви напишите у своїх роботах», - зазначила керівник проєктів Фонду Ріната Ахметова Ольга Іщук.

У конкурсі есе вирішили взяти участь 19 учнів 6-12 класів гришинської школи. На написання твору із 600 слів кожен з них має 45 хвилин. Творчих успіхів їм побажав заступник Покровського міського голови Костянтин Мілютин: «Фонд Ріната Ахметова – найбільша та найвідоміша українська благодійна організація. У найстрашніший час, у гостру фазу бойових дій, коли десятки тисяч родин Донецької та Луганської областей були змушені покинути свої домівки, Фонд Ріната Ахметова постачав їм найнеобхідніше. Безпрецедентна акція тривала не один рік і буквально дозволила вижити багатьом людям. Фонд Рината Ахметова активно допомагає відновити здоров’я дітей і зберегти здоров’я дорослих, і за 16 років своєї роботи реалізував чимало потрібних ініціатив. Ми з вами прямо зараз є учасниками однієї з них».

Автори найкращих 24 есе, які обере компетентна комісія, будуть нагороджені цінними подарунками. Підсумки конкурсу підбиватимуть 15 жовтня.

 

Назад до розділу

Опитування

Яку інформацію Ви найчастіше шукаєте на Smart-порталі?

47,06%

23,53%

17,65%

11,76%

Триває до 31/12/2020

Останні новини з категорії:

Весняний благоустрій Покровська: комунальники приступили до побілки бордюрів

З приходом тепла в місті Покровськ розпочалось весняне прибирання та облаштування територій, спрямоване на поліпшення зовнішнього вигляду вулиць та тротуарів у громаді.

eye

17

Новини громад

23 квітня 2024 16:02

Допомога тим, хто цього потребує найбільше: з благодійною місією до міста завітав БФ «Крапка відліку»

Партнери та добрі друзі Покровської МВА, які з перших днів повномасштабного вторгнення простягнули руку допомоги, продовжують підтримувати місцевих мешканців та втілювати в життя свої гуманітарні ініціативи.

eye

22

Новини громад

23 квітня 2024 14:58

Як подолати стрес та підтримати своє ментальне здоров`я: покровські психологи взяли участь у квест-грі

Сьогодні, 23 квітня, в Україні відзначають День психолога. З метою популяризації знань з постстресового зростання та підтримання особистісних ресурсів психологів на базі укриття одного з освітніх закладів громади відбулась квест-гра "Ключ від стресу".

eye

62

Новини громад

23 квітня 2024 12:17

ic

Як бути в курсі останніх новин?

Підпишіться на email розсилку, щоб отримувати найоперативнішу інформацію