• Пошук по сайту
  • Пошук по документах

У Покровську ознайомилися зі Стратегію розвитку спорту. Особливу увагу приділили Програмі розвитку мотоспорту

eye

945

23.09.2021 16:10

Новини громад

img

Майже 5 місяців кропіткої роботи, десятки годин ретельного аналітики та експертних оцінок. Сьогодні на розширеній колегії Управління сім’ї, молоді та спорту присутніх ознайомили зі Стратегією розвитку спорту у Покровській громаді.


На початку колегії заступниця Покровького міського голови Маргарита Ірдісова, під головуванням якої відбувся захід зазначила: «Я пишаюсь досягненнями Покровських спортсменів. У нас чудові тренери, чудові спортсмени. Їх досягнення – неймовірні. Аби рухатися далі, ми провели величезну роботу. Ми рухаємось вперед. Крок за кроком.  Тому й прописали всі пункти, рік за роком у нашій Стратегії розвитку сорту. Я впевнена, що незабаром про нас буде говорити вся Україна!»


 Стратегію розвитку спорту, яку на розсуд присутнім презентував начальник  Управління сім’ї, молоді та спорту Віталій Щербинка – це досить об’ємний матеріал. Тому, навіть коротка презентація зайняла майже годину. Керівник заначив, що у Покровську активно розвиваються 49 видів спорту, серед яких 11 – пріоритетних: футбол, волейбол, регбі, бокс, дзюдо, настільний теніс, кікбоксинг, мотоспорт, черліденг, армрислинг та гирьовий спорт. Було зроблено ретельний аналіз кожного спортивного об’єкту, кожної спортивної зали, майданчика, які є на території громади. 


Як зазначив Віталій Щербинка: «Наша мета – збільшити чисельну кількість людей, що займаються спортом з 16 до 27%. Це – амбітні плани. Але ми впевнені, що поступово ми зможемо їх досягнути. 


У Стратегії також чітко прописані, якими заходами це вдасться зробити: доступність місць для занять спортом, залучення досвідчених тренерів, їх матеріальне заохочення, доступ до спортивних об’єктів для всіх бажаючих та для осіб з інвалідністю, покращення якості надання послуг.


Також було представлено грандіозні плани щодо реконструкції, будівництва нових спортивних об’єктів, майданчиків, мультимедійних спортивних просторів, оновлення спортінвентаря, пропаганди здорового способу життя, організація масових заходів та інше. Причому це стосуватиметься всієї великої Покровської громади. У багатьох населених пунктах з’являться нові спортивні об’єкти.
У Стратегії прораховані й кошти на ці потреби. Вони виділятимуться з місцевого, обласного, державного бюджетів, а також за підтримці міжнародних грантів та інвесторів. 


Маргарита Ідрісова зауважила: « Ми все проаналізували. У нас є оперативні цілі та завдання. Ми прорахували по роках, як будемо їх досягати».
На колегії були присутні керівники спортивних установ та закладів, тренери, представники спортивної спільноти та громадських організації. Так, Наталія Фролова – голова ГО «Велотак» подякувала розробникам Стратегії за ту велику роботу, яку вони провели. «Я сподіваюсь, що з новим керівництвом спортивною галуззю, ситуація з розвитком спорту у нас зміниться на краще».


Всі присутні мали змогу внести свої пропозиції та побажання до документу. Презентація Стратегії у її кінцевому варіанті планується на 6 жовтня. Окрім місцевої спортивної спільноти будуть запрошені відомі українські спортсмени, які також ознайомляться із Стратегією розвитку спорту нашої громади.
Також на колегії керівник єдиної у Донецькій області мотошколи презентував створення Центру технічних видів спорту.


Наприкінці заходу повідомили, що у місті стартує прийом документів на отримання стипендій міського голови у сфері фізичної культури та спорту. Вакантних стипендій – 45. Стипендіати впродовж року отримуватимуть щомісячно від 600 до 900 гривень в залежності від вікової категорії.

Назад до розділу

Опитування

Яку інформацію Ви найчастіше шукаєте на Smart-порталі?

47,06%

23,53%

17,65%

11,76%

Триває до 31/12/2020

Останні новини з категорії:

Відбулось засідання Координаційного центру підтримки цивільного населення Покровського району

28 березня у форматі відеоконференції відбулося засідання Координаційного центру підтримки цивільного населення при Покровській районній військовій адміністрації. У засіданні взяла участь заступниця начальника Покровської МВА Наталія Іваньо.

eye

1

Громада 1

29 березня 2024 12:30

Покращення інфраструктури після зими: у Покровську триває підсипка доріг доменним шлаком

З першого дня весни у Покровській громаді розпочалися активні заходи з поліпшення дорожнього покриття у місті, спрямовані на покращення можливості пересування.

eye

6

Громада 1

29 березня 2024 12:04

Визначення потреб мешканців громади: старост зібрали на чергову нараду

Під головуванням начальниці Управління по роботі з територіями Олени Носач відбулась робоча нарада зі старостами Покровської громади.

eye

8

Громада 1

29 березня 2024 11:37

ic

Як бути в курсі останніх новин?

Підпишіться на email розсилку, щоб отримувати найоперативнішу інформацію