• Пошук по сайту
  • Пошук по документах

Почесному громадянину Покровська, генералу-майору у відставці Михайлу Голобенко - 101 рік

eye

692

21.09.2021 13:41

Новини громад

img

Сьогодні свій 101-й день народження відзначає учасник Другої світової, генерал-майор у відставці, кавалер 6 орденів та 19 медалей, Почесний громадянин Покровська Михайло Глобенко.

На службу він був призваний у 1939 році, а в 1941-му потрапив у жорстокий бій. 
«У перші місяці війни я служив командиром стрілецького взводу 133-го стрілецького полку 39-ї стрілецької дивізії. Наприкінці вересня 1941 року наша дивізія вийшла назустріч ворожому війську. 7 жовтня зупинились у селі Мар’їнка Старобешівського району. Зайняли позиції, а незабаром з’явились гітлерівці. Цей бій для мене і моїх фронтових товаришів став бойовим хрещенням. Я отримав важке поранення, мене винесли з поля битви, надали першу допомогу й разом з іншими пораненими відправили санітарним потягом у глибокий тил», - пригадує ветеран.

А ще Михайло Андрійович вірить, що його життя не один раз рятувала Пресвята Богородиця, адже обоє народилися 21 вересня. 

І сьогодні Михайло Глобенко стоячи зустрічає шановних гостей. Зізнається, що йому вже важко носити кітель з нагородами, але сьогодні – особливий день. 
Зі словами привітань до ветерана звернувся Покровський міський голова Руслан Требушкін: «Я пишаюсь, що у нашому місті, у нашій громаді мешкає такий ветеран. Ви – взірець для молодого покоління, приклад служіння Батьківщині. Щастя Вам та здоров'я на довгі роки». 

Щастя, благополуччя та довгих років життя Михайлові Глобенку бажали також сьогодні начальниця УСЗН Ірина Бонзюх, голова ради ветеранів війни та праці Валентина Голощапова, голова Покровського міськрайонного товариства Червоного Христа України Людмила Полтавченко та багато інших.

Назад до розділу

Опитування

Яку інформацію Ви найчастіше шукаєте на Smart-порталі?

47,06%

23,53%

17,65%

11,76%

Триває до 31/12/2020

Останні новини з категорії:

Підрядники виконують свої зобов’язання: гарантійний ремонт доріг у Покровську

У місті розпочався гарантійний ремонт доріг, спрямований на виправлення недоліків, виявлених після попередніх робіт.

eye

17

Громада 1

17 квітня 2024 20:00

Стан справ в громаді керівники військової адміністрації розглянули під час апаратної наради

Під головуванням начальника Покровської МВА Сергія Добряка та за участі його заступників відбулась нарада, в ході якої було розглянуто актуальні питання життя територіальної громади, що стосуються соціальної та житлово-комунальної сфер, медицини, освіти.

eye

85

Новини громад

17 квітня 2024 15:53

За допомогою «пилотягу» узбіччя доріг очищають від зимового бруду

Щоб підтримувати місто у чистоті та слідкувати за чистотою місцевих автошляхів на вулицях Покровська працює підмітально-прибиральна машина – дорожній пилотяг.

eye

28

Громада 1

17 квітня 2024 14:05

ic

Як бути в курсі останніх новин?

Підпишіться на email розсилку, щоб отримувати найоперативнішу інформацію