• Пошук по сайту
  • Пошук по документах

Увага! COVID-19 наступає!

eye

904

17.09.2021 15:25

Новини громад

img

Сьогодні в екстреному порядку зібралася комісія ТЕБ та НС під головуванням заступниці Покровського міського голови Маргарити Ідрісової. Це пов’язано із різким погіршенням епідеміологічної ситуації в громаді.

Директорка КП «ЦПМСД» Інеса Остряніна доповіла, що хвороба стрімко розповсюджується. Станом на 17 вересня на самоізоляції перебувають 174 особи. Лише за сьогодні діагноз COVID-19 було підтверджено у 73 осіб. Це у 3 рази більше, ніж за попередні тижні.

Госпіталізують хворих на COVID-19 і в інфекційне відділення Покровської КЛІЛ. Сьогодні таких було 13. Зараз у мед закладі зайнято 38 ліжко-місць. 17 пацієнтів перебувають у важкому стані, 5 – у вкрай важкому і підключені до ШВЛ. 

«Інфекційне відділення працює у штатному режимі, - зазначає його завідувачка Юлія Кашик. - Забезпечення киснем складає 100%». 

Щодо відділу освіти, то в.о.завідувачки Любов Воротинцева повідомила про 15 класів шкіл громади та 2 групи дитсадків, які пішли на самоізоляцію. 

Водночас, мова про перехід шкіл на дистанційне навчання зараз не ведеться. Адже 80% і більше вчителів загальноосвітніх шкіл та позашкільних закладів освіти  громади вакциновані.

Гірша ситуація із вихователями дитсадків. Тут відсоток щеплених набагато нижчий, тому при переході до «жовтої» зони деякі заклади можливо зачиняться. 

Заслухавши усі звіти, члени комісії ТЕБ одностайно підтримали заходи щодо запобігання подальшому стрімкому розповсюдженню COVID-19:

- масковий режим у громадських місцях та громадському транспорті на всій території Покровської громади;
- контроль з боку муніципальної варти і патрульної поліції щодо дотримання жителями маскового режиму;
- відділу торгівлі здійснювати контроль щодо дотримання маскового режиму, дистанціювання, дезінфекції у торговельних центрах, кінотеатрах, магазинах. Довести інформацію до підприємців щодо необхідності встановлення захисних екранів між продавцем та клієнтом;
- дотримуватись соціального дистанціювання не менш 1,5 метри у приміщеннях громадських установ;
- забезпечити рівень заповнення кінозалів, залів та інших культурних установ не більше ніж на 50%;
- заборонити масові заходи, якщо неможливо дотриматись норми не більше 1 людини на 1 квадратний метр;
- забезпечити рівень заповнення спортивних залів та фітнес центрів із розрахунку не більше ніж 1 людина на 10 квадратних метрів;
- забезпечити перехід на дистанційне навчання закладів освіти, де вакциновані менше 80% співробітників (стосується шкіл, установ позашкільної освіти, дитячих садочків, спортивних навчальних комунальних закладів);
- у закладах освіти, де вакциновані 80% співробітників, посилити карантинні заходи, а саме – забезпечити термометрію на вході у заклади, розподілити потоки входу дітей, ввести масковий режим, проводити обробку приміщень та поверхонь згідно із санітарними вимогами;
- закладам охорони здоров’я – забезпечити термометрію на вході, розподілити потоки людей із ознаками захворювання на ГРВІ;
- продовжити вакцинацію педагогічного складу у пунктах щеплення при амбулаторіях у будні дні та у пункті масової вакцинації у Палаці культури на вихідних з 9.00.

Наприкінці заходу Маргарита Ідрісова подякувала колективам КП «Покровськтепломережа», КП «Покровськводоканал» та педагогам міста за активну участь у вакцинації. «Вони розуміють, що припинення роботи недопустимо. Це стосується і комунальних служб, і вчителів. Вважаю, що навчання має проходити у звичайному режимі, а не дистанційно», - зауважила Маргарита Ідрісова.

Для довідки: у Покровській громаді першу дозу вакцини отримали 13124 жителів громади, 7467 – пройшли курс вакцинації. Медики зазначають, що жодної щепленої людини серед хворих на COVID-19 сьогодні немає.

Назад до розділу

Опитування

Яку інформацію Ви найчастіше шукаєте на Smart-порталі?

47,06%

23,53%

17,65%

11,76%

Триває до 31/12/2020

Останні новини з категорії:

ic

Як бути в курсі останніх новин?

Підпишіться на email розсилку, щоб отримувати найоперативнішу інформацію