• Пошук по сайту
  • Пошук по документах

Група батьків вихованців ДНЗ «Пролісок» прийшла зі зверненням до депутатів

eye

1204

15.09.2021 17:14

RSS

img

Дискусії навколо подальшої долі дитячого садка «Пролісок» тривають. Сьогодні декілька батьків вихованців закладу після розгляду порядку денного чергової, 16 сесії міської ради звернулися до депутатів із закликом не закривати дитячий садок. Аргументували тим, що садок, незважаючи на стан його приміщень, відвідують близько 60 дітей. Пропонували обмежитись поточним ремонтом та висловлювали побоювання, що запропоноване переведення до сусідніх садочків через можливе укрупнення груп може спричинити розповсюдження COVID-19 серед малечі і звільнення персоналу.

Секретар міської ради Наталя Іваньо звернула увагу, що питання про закриття закладу наразі не стоїть і на розгляд сесії його буде винесено тільки після обговорення, а зараз депутати всебічно вивчають це питання. Для цього і відвідали «Пролісок» та сусідні садки, аби надати свої фахові висновки щодо доцільності подальшого перебування дитячого закладу у житловому будинку та можливості розміщення його груп у більш прийнятних умовах.

 

«Щодо «Проліска» вже існують приписи від ДСНС. Один пожежний вихід на весь садочок, між поверхами будівлі проходить газова труба - такі умови неприпустимі у дошкільному закладі. Ви слідуєте своїм звичкам, але зрозумійте - це безпека ваших дітей! – додав депутат від ПП «Порядок» Геннадій Красний.

«Фінансування садочків відбувається коштом місцевого бюджету, - зазначила голова бюджетної комісії Олена Харчевна. - У нас зараз є два шляхи: залишити дітей в аварійному садочку та вкласти в нього понад 14 мільйонів чи перевести дітей до типових садочків та направити трохи більше мільйону, аби докупити необхідне оснащення для цих закладів».

В.о. начальника відділу освіти Любов Воротинцева запевнила, що запропоноване переведення дітей з «Проліска» до сусідніх садочків не передбачає укрупнення груп. Групи будуть переведені у тому складі, в якому вони зараз існують в «Проліску» разом з вихователями, у дошкільних закладах спостерігається дефіцит кадрів, отже без роботи не залишаться ані педагоги, ані кухарі.

«Шановні батьки, ми з вами маємо передусім перейматися безпекою та комфортом наших дітей, - звернулась до делегатів секретар міської ради Наталія Іваньо. – Наразі у місті є можливість забезпечити місцями у дитсадках усіх, хто цього потребує. Кожного року дітей народжується все менше. Це статистика. Ситуація змінюється і те, що було прийнятне 1962 року, а саме тоді у житловому будинку було розміщено «Пролісок», тепер не відповідає жодній з норм. І на це теж треба зважати. Я розумію ваше хвилювання, але моя думка, що діти заслуговують на гідні умови перебування, виховання, освіти».

«Зараз в центрі міста є чудові садочки, які не завантажені на повну потужність, - зазначив міський голова Руслан Требушкін. - Запрошую сьогодні о 16.30 всіх зацікавлених у вирішенні цього питання зустрітися і подивитися умови, в які можна перевести дітей з «Проліска».

Назад до розділу

Опитування

Яку інформацію Ви найчастіше шукаєте на Smart-порталі?

47,06%

23,53%

17,65%

11,76%

Триває до 31/12/2020

Останні новини з категорії:

У Покровську відбулось засідання комісії з розподілу гуманітарної допомоги

Під головуванням керівника гуманітарного штабу Дмитра Єрмоловича та за участю заступниці начальника Покровської МВА Наталії Іваньо в онлайн-форматі відбулось засідання комісії з розподілу гуманітарної допомоги, яка надійшла до Покровської громади.

eye

56

Громада 1

28 березня 2024 17:30

Зі світлом ще 20 населених пунктів: ДТЕК Донецькі електромережі продовжує відновлення мереж

За 27 березня фахівцям ДТЕК Донецькі електромережі вдалося повернути світло жителям 20 населених пунктів Донеччини.

eye

24

Новини громад

28 березня 2024 16:50

Робимо дороги проїзними: у Покровській громаді почали планову відсипку доріг

Зимовий період у Покровській громаді виявився сприятливим для активного накопичення резервів, а саме матеріалу для подальшої роботи з підсипки доріг в межах громади. Це стало можливо завдяки соціальному партнерству керівників Покровської МВА і бізнесу.

eye

40

Громада 1

28 березня 2024 16:30

ic

Як бути в курсі останніх новин?

Підпишіться на email розсилку, щоб отримувати найоперативнішу інформацію