• Пошук по сайту
  • Пошук по документах

Всеукраїнському фестивалю-конкурсу «Покровський Літfest» - 5 років!

eye

804

15.09.2021 10:56

Новини громад

img

У Покровську стартував 5, ювілейний Всеукраїнський фестиваль-конкурс «Покровський Літfest». Цього року у ньому візьмуть участь понад 100 учасників з усіх куточків країни і, навіть, із-зі кордону.

Виграє Літфест у всій красі.
Вірші тут звучать і пісня лине,
І оповідання, і казки
У вінок сплелися воєдино.
Такими словами привітала учасників ювілейного Всеукраїнського фестивалю–конкурсу «Покровський Літfest» членкиня творчого об’єднання «Суцвіття» і Національної спілки письменників України, постійна учасниця фестивалю письменниця Любов Чорна.

5 років тому цей захід вперше зібрав 40 своїх учасників, а сьогодні – виріс у масшабний всеукраїнський фестиваль. Свої роботи тут представили понад 100 учасників з усіх куточків України та навіть із закордону. 

Усіх присутніх привітав Покровський міський голова Руслан Требушкін: «Я дуже радий, що наше місто розвивається духовно, що у нас живуть такі творчі люди, що у них є можливість зібратися і послухати прекрасні твори. Бажаю всім успіху та натхення!»

Міському голові та засупниці очільника міста Маргариті Ідрісовій, яка теж була серед гостей заходу, презентували збірку творів переможців минулорічного фестивалю. 

До речі, вихід цієї збірки став можливим завдяки підтримці Покровської міської ради. 

Також на відкриття Літfestу завітав гість з Каліфорнії, член спілки поетів і письменників Білорусі, автор понад десяти поетичних збірок Сергій Сапоненко. Разом з ним приїхала команда міжнародного благодійного фонду «Сила в немощі», яка подарувала учасникам фестивалю пісні на вірші цього закордонного поета.

Дводенна програма заходу передбачає у режимі нон-стоп роботу книжкового ярмарку, поетичного турніру, виставок, майстер-класів та ін.

Переможців фестивалю визначатимуть у 7 категоріях - громадянсько-патріотична проза і поезія, духовна, пейзажна, любовна література, твори для дітей, гумористична та авторська пісня.

Підсумки фестивалю та нагородження переможців відбудуться 16 вересня.

 

Назад до розділу

Опитування

Яку інформацію Ви найчастіше шукаєте на Smart-порталі?

47,06%

23,53%

17,65%

11,76%

Триває до 31/12/2020

Останні новини з категорії:

У Покровській громаді визначили стипендіатів

Під головуванням заступниці начальника Покровської міської військової адміністрації Маргарити Ідрісової 24 квітня відбулося засідання, під час якого серед обдарованих дітей та молоді визначали кандидатів на отримання стипендій.

eye

6

Громада 1

24 квітня 2024 20:00

Стан справ у громаді обговорили під час спільної наради керівники Покровської МВА

Сьогодні, 24 квітня, начальник Покровської МВА Сергій Добряк провів нараду із заступниками, темами для обговорення на якій стали: безпекова ситуація в громаді, робота соціальних і комунальних установ міста.

eye

54

Новини громад

24 квітня 2024 15:00

У Покровській громаді створено відокремлений підрозділ ГО "Всеукраїнський громадський дитячий рух "Школа безпеки"

Відбулося перше засідання установчих зборів Покровського відокремленого підрозділу Донецької області ГО «Всеукраїнський громадський дитячий рух "Школа безпеки"», який є добровільною громадською дитячою організацією.

eye

20

Новини громад

24 квітня 2024 13:30

ic

Як бути в курсі останніх новин?

Підпишіться на email розсилку, щоб отримувати найоперативнішу інформацію