• Пошук по сайту
  • Пошук по документах

Іспит на знання державної мови: у Покровську держслужбовці перевіряють свій рівень української

eye

586

07.09.2021 12:52

Новини громад

img

З 16 липня набули чинності нові норми закону про державну мову, серед яких іспити на рівень володіння українською для державних службовців. У Покровську екзамен можна скласти у центральній міській бібліотеці імені Тараса Шевченка, яка уклала договір з Національною комісією зі стандартів державної мови. 

Протягом тижня іспити на знання української мови  склали вже 24 особи. Серед них - держслужбовці Покровська, Дніпра, Запоріжжя, Маріуполя та інших населених пунктів. 

«Щоб дізнатись свій рівень знань української, треба зареєструватись на сайті Національної комісії зі стандартів державної мови, обрати область, місто та вільну дату. Іспит триває пів години. Перші 20 хвилин – тестування з правопису, пунктуації та змінювання особистих імен, за останні 10 хвилин потрібно записати та відправити для подальшої перевірки монолог на одну з запропонованих тем», - розповіла директор бібліотеки Христина Тумасова. 

Сьогодні іспит на знання державної мови складали представники Державної служби з надзвичайних ситуацій. Як стверджують покровські рятувальники, готувались заздалегідь. Повторювали основи українського правопису та усного спілкування. 

«До іспиту допускаються усі особи середнього, старшого та вищого начальницького складу. Молодшому начальницькому складу у структурі Державної служби з надзвичайних ситуацій достатньо буде лише додатка про освіту з того навчального закладу, де вони навчалися», - зауважив заступник начальника ДПРЗ-9 Володимир Журбенко. 

Іспити на знання державної мови проводяться у бібліотеці щовівторка та щосереди, о 10.00 та об 11.00.

Назад до розділу

Опитування

Яку інформацію Ви найчастіше шукаєте на Smart-порталі?

47,06%

23,53%

17,65%

11,76%

Триває до 31/12/2020

Останні новини з категорії:

30 юних талантів Покровської громади отримають стипендії за успіхи в навчанні

Під головуванням заступниці начальника Покровської МВА Маргарити Ідрісової відбулося засідання комісії з призначення стипендій для обдарованих учнів освітніх закладів Покровської громади.

eye

11

Громада 1

02 липня 2024 15:30

Понад півсотні багатодітних сімей у Покровську отримали гуманітарну допомогу від благодійників

Вчора, 1 липня, 60 багатодітних сімей у місті Покровськ отримали гігієнічні набори від благодійників в приміщенні Координаційного комітету самоорганізації населення Покровської громади.

eye

22

Громада 1

02 липня 2024 12:35

Епідемічна ситуація у Покровській громаді стабільна: медики фіксують спад захворюваності на ГРВІ

Покровська громада продовжує забезпечувати своїх мешканців необхідною медичною допомогою, підтримуючи здоров'я населення та надаючи важливу інформацію щодо профілактики захворювань.

eye

27

Громада 1

02 липня 2024 11:40

ic

Як бути в курсі останніх новин?

Підпишіться на email розсилку, щоб отримувати найоперативнішу інформацію