• Пошук по сайту
  • Пошук по документах

Іспит на знання державної мови: у Покровську держслужбовці перевіряють свій рівень української

eye

552

07.09.2021 12:52

Новини громад

img

З 16 липня набули чинності нові норми закону про державну мову, серед яких іспити на рівень володіння українською для державних службовців. У Покровську екзамен можна скласти у центральній міській бібліотеці імені Тараса Шевченка, яка уклала договір з Національною комісією зі стандартів державної мови. 

Протягом тижня іспити на знання української мови  склали вже 24 особи. Серед них - держслужбовці Покровська, Дніпра, Запоріжжя, Маріуполя та інших населених пунктів. 

«Щоб дізнатись свій рівень знань української, треба зареєструватись на сайті Національної комісії зі стандартів державної мови, обрати область, місто та вільну дату. Іспит триває пів години. Перші 20 хвилин – тестування з правопису, пунктуації та змінювання особистих імен, за останні 10 хвилин потрібно записати та відправити для подальшої перевірки монолог на одну з запропонованих тем», - розповіла директор бібліотеки Христина Тумасова. 

Сьогодні іспит на знання державної мови складали представники Державної служби з надзвичайних ситуацій. Як стверджують покровські рятувальники, готувались заздалегідь. Повторювали основи українського правопису та усного спілкування. 

«До іспиту допускаються усі особи середнього, старшого та вищого начальницького складу. Молодшому начальницькому складу у структурі Державної служби з надзвичайних ситуацій достатньо буде лише додатка про освіту з того навчального закладу, де вони навчалися», - зауважив заступник начальника ДПРЗ-9 Володимир Журбенко. 

Іспити на знання державної мови проводяться у бібліотеці щовівторка та щосереди, о 10.00 та об 11.00.

Назад до розділу

Опитування

Яку інформацію Ви найчастіше шукаєте на Smart-порталі?

47,06%

23,53%

17,65%

11,76%

Триває до 31/12/2020

Останні новини з категорії:

Механізми стягнення заборгованостей працюють, незважаючи на військовий стан: у Покровській МВА засідала профільна робоча група

Під головуванням заступниці начальника Покровської міської військової адміністрації Наталії Іваньо відбулось чергове засідання робочої групи з підвищення рівня оплати праці, додержання законодавства про працю, забезпечення податкових та бюджетних надходже

eye

10

Громада 1

25 квітня 2024 18:02

Благоустрій та озеленення: мешканці Покровської громади долучаються до спільних суботників

Весна - саме та пора року, коли усі активно наводять лад на власних подвір'ях, упорядковують пам’ятні знаки та місця відпочинку.

eye

20

Новини громад

25 квітня 2024 13:42

Керівник військової адміністрації Сергій Добряк зустрівся з мешканцями громади під час особистого прийому

Сьогодні мешканці Покровська мали змогу особисто звернутися з наболілими питаннями до начальника Покровської МВА Сергія Добряка. На прийомі також були присутні заступники очільника громади, керівники структурних підрозділів та організацій міста.

eye

32

Новини громад

25 квітня 2024 12:23

ic

Як бути в курсі останніх новин?

Підпишіться на email розсилку, щоб отримувати найоперативнішу інформацію