• Пошук по сайту
  • Пошук по документах

Особливе навчання для особливих дітей

eye

746

07.09.2021 09:14

RSS

img

В рамках проєкту «Мистецтво- інструмент інклюзивного навчання для розвитку обдарованості та пізнавальної сфери у дітей з особливими освітніми потребами» на базі інклюзивно-ресурсних центрів Донеччини проводяться виїзні музичні заняття.

Знімати напруження, розвивати сильні сторони дитини та соціалізувати її у суспільстві - така мета стоїть перед спеціалістами інклюзивної освіти. У цьому році Волинський ІППО у партнерстві з Донецьким ОІППО реалізовує грантовий проєкт «Мистецтво — інструмент інклюзивного навчання для розвитку обдарованості та пізнавальної сфери у дітей з особливими освітніми потребами» за підтримки Українського культурного фонду. Покровський інклюзивно-ресурсний центр став одним з 24 закладів, у яких в межах проєкту будуть створені умови для розвитку креативного середовища для дітей з особливими освітніми потребами шляхом організації музичних оркестрів, лялькових театрів та творчих студій.

«Зараз ми відвідуємо інклюзивні центри Донеччини та надаємо практику з музичних занять, що проводяться для дітей з особливими потребами. Також ми надаємо матеріали для втілення проєкту - ширми для лялькового театру, набори ляльок для вистав, коники-каталки та набори «Замки України», - зазначила завідувачка ресурсного центру підтримки інклюзивної освіти Донецького обласного інституту післядипломної педагогічної освіти Аліна Коваль. - Також ми чекаємо на зворотній зв'язок - інклюзивно-ресурсні центри покажуть нам музичні театральні вистави за участю дітей, які є відвідувачами цих центрів».

Методист ресурсного центру підтримки інклюзивної освіти Донецького обласного інституту післядипломної  педагогічної освіти Галина Скворцова розповіла, що арттерапевтичне мистецтво допомагає у соціалізації дітей з особливими потребами. На фоні казок, на фоні театралізованої діяльності вони можуть розкрити свої сильні сторони.

«Щодо використання набору «Замків України» - це вже більше освітня діяльність. Діти своїми руками створюють замки та знайомляться з історією країни, виконують цікаві завдання».

Як розповіла директорка центру Наталія Березіна,  Інклюзивно-ресурсний центр Покровської міської ради працює вже два роки. За цей період 658 дітей пройшли комплексну психолого педагогічну оцінку розвитку.  Кількість дітей у віці 6-18 років, які здобувають освіту в інклюзивних класах ЗЗСО - 45. Загальна кількість асистентів вчителів - 38. Загальна кількість дітей з особливими освітніми потребами, які перебувають на обліку в ІРЦ - 623. Загальна кількість дітей, які навчаються в спеціальній групі ЗДО та мають висновок ІРЦ про комплексну оцінку розвитку дитини - 476.
Зараз у центрі працюють 7 співробітників. Це практичні психологи, вчителі-дефектологи, вчителі-логопеди.

Кількість вакантних посад: вчитель-логопед (2 ставки), вчитель-дефектолог (2 ставки), вчитель-реабілітолог (1 ставка). 

«Ми давно співпрацюємо зі спеціалістами обласного ресурсного центру підтримки інклюзивної освіти. І сьогоднішній захід - продовження цілої низки заходів з надання методичної допомоги у проведенні занять із дітьми, які мають особливі освітні потреби». - зазначила заступниця начальника відділу освіти Покровської міської ради Ольга Садикова.

В рамках проєкту фахівці ІРЦ познайомилися з мистецькими практиками, які надалі вони будуть використовувати у своїй роботі.

 

Назад до розділу

Опитування

Яку інформацію Ви найчастіше шукаєте на Smart-порталі?

47,06%

23,53%

17,65%

11,76%

Триває до 31/12/2020

Останні новини з категорії:

30 юних талантів Покровської громади отримають стипендії за успіхи в навчанні

Під головуванням заступниці начальника Покровської МВА Маргарити Ідрісової відбулося засідання комісії з призначення стипендій для обдарованих учнів освітніх закладів Покровської громади.

eye

10

Громада 1

02 липня 2024 15:30

Понад півсотні багатодітних сімей у Покровську отримали гуманітарну допомогу від благодійників

Вчора, 1 липня, 60 багатодітних сімей у місті Покровськ отримали гігієнічні набори від благодійників в приміщенні Координаційного комітету самоорганізації населення Покровської громади.

eye

21

Громада 1

02 липня 2024 12:35

Епідемічна ситуація у Покровській громаді стабільна: медики фіксують спад захворюваності на ГРВІ

Покровська громада продовжує забезпечувати своїх мешканців необхідною медичною допомогою, підтримуючи здоров'я населення та надаючи важливу інформацію щодо профілактики захворювань.

eye

27

Громада 1

02 липня 2024 11:40

ic

Як бути в курсі останніх новин?

Підпишіться на email розсилку, щоб отримувати найоперативнішу інформацію