• Пошук по сайту
  • Пошук по документах

У Покровську обговорили напрямки виховання дітей, позбавлених батьківського піклування

eye

537

02.09.2021 16:08

Новини громад

img

2 вересня у Покровську відбулась спільна зустріч представників служби у справах дітей, міського центру соціальних служб та управління соціального захисту населення з опікунами, піклувальниками дітей-сиріт та дітей, позбавлених батьківського піклування.

Звертаючись до учасників заходу, начальниця центру соціальних служб для дітей, сім'ї та молоді Тетяна Лисенко наголосила на великій  відповідальності у вихованні дітей-сиріт та дітей, позбавлених батьківського піклування, а також подякувала всім присутнім за нелегку щоденну працю.

«На жаль, нас не вчать бути батьками, а тим більше батьками прийомними.  Коли виникає ситуація, в якій родина змушена взяти опіку над своїми племінниками, онуками, то цього ніхто не очікує, не планує. Наше завдання – підтримати батьків-вихователів, які мають знайти в собі додаткову любов, терпіння, а дитині – максимально безболісно ввійти в цю родину та адаптуватись до нового життя», - зазначила Тетяна Лисенко.

Під час спільної зустрічі присутні ознайомились з правами й обов’язками батьків-вихователів та розглянули правові, соціальні, психологічні аспекти виховання прийомних дітей.

За інформацією начальника служби у справах дітей Наталії Гергуленко, сьогодні на первинному обліку перебуває 205 дітей-сиріт та дітей, позбавлених батьківського піклування. 163 дитини знаходяться під опікою та піклуванням, 2 дитини виховуються в прийомній родині, 27 хлопчиків та дівчат проживають у трьох вже створених будинках сімейного типу.

Чекають на люблячих батьків-вихователів, які подарують їм свою любов, родинне тепло та турботу ще 14 маленьких покровчан.

«Сьогодні триває друга хвиля реформи деінституціалізації, яка спрямована на повернення дітей з інтернатів у рідні сім’ї або застосування до них сімейних форм виховання, підготовку до самостійного життя, забезпечення соціальної адаптації та запобігання розлучення дітей з батьками», - зазначила начальниця служби у справах дітей Наталія Гергуленко.

Назад до розділу

Опитування

Яку інформацію Ви найчастіше шукаєте на Smart-порталі?

47,06%

23,53%

17,65%

11,76%

Триває до 31/12/2020

Останні новини з категорії:

Благоустрій та озеленення: мешканці Покровської громади долучаються до спільних суботників

Весна - саме та пора року, коли усі активно наводять лад на власних подвір'ях, упорядковують пам’ятні знаки та місця відпочинку.

eye

16

Новини громад

25 квітня 2024 13:42

Керівник військової адміністрації Сергій Добряк зустрівся з мешканцями громади під час особистого прийому

Сьогодні мешканці Покровська мали змогу особисто звернутися з наболілими питаннями до начальника Покровської МВА Сергія Добряка. На прийомі також були присутні заступники очільника громади, керівники структурних підрозділів та організацій міста.

eye

28

Новини громад

25 квітня 2024 12:23

Відновлення після обстрілу: комунальні служби допомагають покровчанам привести до ладу пошкоджені будинки   

Унаслідок обстрілу, який стався вчора вночі, осколками ракет та вибуховою хвилею пошкоджено 10 багатоквартирних будинків, 1 приватне домогосподарство, об`єкти комунальної та державної власності.

eye

40

Новини громад

25 квітня 2024 10:30

ic

Як бути в курсі останніх новин?

Підпишіться на email розсилку, щоб отримувати найоперативнішу інформацію