• Пошук по сайту
  • Пошук по документах

У Покровську продовжують боротися із порушниками законодавства про працю

eye

535

31.08.2021 13:15

RSS

img

31 серпня відбулося чергове засідання робочої групи з підвищення рівня оплати праці, додержання законодавства про працю, забезпечення податкових і бюджетних надходжень. Зустріч проведено за участю представників Державної фіскальної служби, Пенсійного фонду та структурних підрозділів Покровської міської ради. Згідно затвердженого графіка, робоча група збирається щомісяця з метою проведення інформаційно-роз’яснювальної роботи із порушниками у сфері законодавства про працю.

Звичайно, всі розуміють, як складно сьогодні підприємцям. Але коли одні працюють за правилами і роблять все можливе, щоб сплатити належні податки в бюджет, а інші не виходять з тіні або займаються незаконною діяльністю – це призводить до збільшення тіньової зайнятості, зменшення бюджетних надходжень, зубожіння громади. І реакція відповідних органів, у тому числі й влади, має бути розумною та наполегливою.

«Основною метою проведення таких комісій є  збільшення надходжень до місцевого бюджету Покровської громади. Недоотримані до бюджету кошти в подальшому могли б направлятися на соціально-економічний розвиток громади: ремонти освітніх, медичних закладів, доріг та тротуарів, будівництво спортивних та дитячих майданчиків, - зауважила завідувач сектору державного контролю за додержанням законодавства про працю та охорони праці Марія Соловйова, - Ми намагаємося максимально запрошувати боржників, списки яких до нас надходять від державних органів влади, однак, на такі засідання з’являються лише одиниці».

На сьогодні головними боржниками щодо оплати праці залишаються  ДП «ВК «Краснолиманська», ТОВ «Краснолиманське» та АТ «Завод «Електродвигун». Серед малого бізнесу є випадки по заборгованості з єдиного внеску на загальнообов’язкове державне пенсійне страхування та виплати заробітної плати менше мінімальної.

За словами головного спеціаліста сектору державного контролю за додержанням законодавства про працю та охорони праці Світлани Йоненко, проведення роз’яснювальних бесід дає позитивну динаміку, більшість порушників законодавства про працю починають змінювати своє ставлення до роботи – закривають борги та офіційно працевлаштовують своїх працівників.

Назад до розділу

Опитування

Яку інформацію Ви найчастіше шукаєте на Smart-порталі?

47,06%

23,53%

17,65%

11,76%

Триває до 31/12/2020

Останні новини з категорії:

Понад півсотні багатодітних сімей у Покровську отримали гуманітарну допомогу від благодійників

Вчора, 1 липня, 60 багатодітних сімей у місті Покровськ отримали гігієнічні набори від благодійників в приміщенні Координаційного комітету самоорганізації населення Покровської громади.

eye

14

Громада 1

02 липня 2024 12:35

Епідемічна ситуація у Покровській громаді стабільна: медики фіксують спад захворюваності на ГРВІ

Покровська громада продовжує забезпечувати своїх мешканців необхідною медичною допомогою, підтримуючи здоров'я населення та надаючи важливу інформацію щодо профілактики захворювань.

eye

20

Громада 1

02 липня 2024 11:40

Комплексна підтримка ветеранів: Покровськ презентував послуги для Захисників та Захисниць

У ході робочої поїздки на Донеччину в.о.міністра у справах ветеранів України Олександр Порхун ознайомився з програмами підтримки ветеранів та членів їхніх родин, що реалізуються в Покровській громаді. 

eye

58

Новини громад

02 липня 2024 10:18

ic

Як бути в курсі останніх новин?

Підпишіться на email розсилку, щоб отримувати найоперативнішу інформацію