• Пошук по сайту
  • Пошук по документах

КП «Покровськтепломережа» готує котельні до зими і оптимізує свої витрати

eye

852

31.08.2021 11:42

Новини громад

img

Впродовж усього літнього періоду працівники КП «Покровськтепломережа» перевіряють обладнання, готують котельні та лагодять несправні тепломережі. З 19 котелень, які обслуговує комунальне підприємство, 18 вже повністю готові до експлуатації. 

Лише по одному об’єкту, який знаходиться на балансі «Покровськтепломережі», виникли деякі труднощі. За словами начальника комунального підприємства Максима Батенка, Покровською міською радою були виділені кошти на реконструкцію котельні, але через значне подорожчання обладнання, роботи відтерміновано на наступний рік.  

Всі інші котельні пройшли ретельний огляд, опресування та гідравлічні іспити. Одна з них – котельня №8. Вона обслуговує 33 житлових багатоповерхових будинків мікрорайону «Шахтарський», 2 дитячих садки та одну школу. 

«Котли старі, 1976 року та й сама котельня працює лише на 25 % своєї потужності. Поряд знаходиться перша котельня, потужність якої складає 20 %. Ми плануємо їх об’єднати між собою. З восьмої зробити теплопункт, а першу – капітально реконструювати. Є плани й щодо об’єднання сьомої котельні з другою та одинадцятої з четвертою. Це дозволить значно знизити споживання газу, води та електроенергії, а значить, заощадити кошти. Наше головне завдання – оптимізувати операційні витрати, адже на інші складові собівартості тепла і тарифу для населення, ми впливати не можемо. Енергоносії – це 75-80% собівартості наших послуг», - зазначив начальник КП «Покровськтепломережа» Максим Батенко. 

Щоб втілити у реальність намічені плани, покровські комунальники залучають інвестиції. За фінансовою допомогою звернулись до Королівства Данії, яке зацікавлене у співпраці. 

«Проєкт щодо оптимізації витрат на енергоносії та об’єднання котелень досить дороговартісний, близько 550 мільйонів гривень, - зауважив Максим Батенко. – Чекаємо пропозицій від даньських партнерів і далі будемо дивитись, наскільки це для нас економічно вигідно». 

Комунальники зазначають, що підготовка до опалювального сезону вимагає значних витрат. Теплові мережі, загальна протяжність яких складає 64 кілометри, переважно зношені. 

У цьому році на ремонт 4 км теплотраси з місцевого бюджету було виділено 3,5 мільйони гривень. Ще стільки ж депутати виділили «Покровськтепломережі» на реконструкцію 60-метрової витяжної труби, яка розташована у мікрорайоні «Лазурний» і обслуговує кілька котелень. Наразі по цьому об’єкту проходять тендерні процедури. Оновити трубу, якій вже понад 35 років, планують до кінця поточного року.

 

Назад до розділу

Опитування

Яку інформацію Ви найчастіше шукаєте на Smart-порталі?

47,06%

23,53%

17,65%

11,76%

Триває до 31/12/2020

Останні новини з категорії:

Весняний благоустрій Покровська: комунальники приступили до побілки бордюрів

З приходом тепла в місті Покровськ розпочалось весняне прибирання та облаштування територій, спрямоване на поліпшення зовнішнього вигляду вулиць та тротуарів у громаді.

eye

23

Новини громад

23 квітня 2024 16:02

Допомога тим, хто цього потребує найбільше: з благодійною місією до міста завітав БФ «Крапка відліку»

Партнери та добрі друзі Покровської МВА, які з перших днів повномасштабного вторгнення простягнули руку допомоги, продовжують підтримувати місцевих мешканців та втілювати в життя свої гуманітарні ініціативи.

eye

26

Новини громад

23 квітня 2024 14:58

Як подолати стрес та підтримати своє ментальне здоров`я: покровські психологи взяли участь у квест-грі

Сьогодні, 23 квітня, в Україні відзначають День психолога. З метою популяризації знань з постстресового зростання та підтримання особистісних ресурсів психологів на базі укриття одного з освітніх закладів громади відбулась квест-гра "Ключ від стресу".

eye

68

Новини громад

23 квітня 2024 12:17

ic

Як бути в курсі останніх новин?

Підпишіться на email розсилку, щоб отримувати найоперативнішу інформацію