• Пошук по сайту
  • Пошук по документах

У Покровську пройшла презентація туристичного маршруту «Вуличками рідного міста»

eye

768

28.08.2021 12:46

RSS

img

До Дня міста та Дня шахтаря відділ культури туризму та ОКС міської ради підготував нову екскурсію, що стане провідним туристичним маршрутом Покровська.

У презентації взяли участь керівники міста, представники депутатського корпусу від партії «Порядок» та зацікавлені історичним минулим мешканці громади.

Починається маршрут з залізничного вокзалу - символічного місця зародження Покровська. Всього екскурсія охоплює вісім локацій, які стали свідками насиченої визначними подіями історії міста.

З нашим містом пов'язано чимало імен історичних постатей, одне з них - ім’я композитора Миколи Леонтовича. На початку презентації маршруту, ансамбль Гармонія виконав всесвітньо відому композицію Леонтовича «Щедрик».

Учасників заходу вуличками старого міста провела директорка історичного музею Ангеліна Рожкова. На кожній локації був представлений виставковий стенд, на якому учасники екскурсії могли побачити фотографії з історії міста.

 

«Цей проект - це закладка фундаменту для відродження історії нашого міста, об'єднання спільних зусиль для збереження історичних об'єктів і створення умов для залучення в наше місто туристів з інших громад. Спроба зробити його впізнаваним і привабливим для інвесторів», - зазначила секретар міської ради Наталія Іваньо.

Закінчилась екскурсія на центральній площі Покровська біля наймолодшої визначної пам’ятки міста – пам’ятника Тарасу Шевченку.

«У Стратегії міста, яку ми розробили на найближчі п'ять років, у пріоритеті економічний розвиток, - сказав очільник міста Руслан Требушкін. - Покровськ як економічний та адміністративний центр Покровського району, розвиватиметься в напрямі залучення інвестицій для створення якісних робочих місць. Розвиток туризму є невіддільною складовою економічної привабливості. І ми націлені зробити Покровськ туристичним містом».

 

Назад до розділу

Опитування

Яку інформацію Ви найчастіше шукаєте на Smart-порталі?

47,06%

23,53%

17,65%

11,76%

Триває до 31/12/2020

Останні новини з категорії:

Понад півсотні багатодітних сімей у Покровську отримали гуманітарну допомогу від благодійників

Вчора, 1 липня, 60 багатодітних сімей у місті Покровськ отримали гігієнічні набори від благодійників в приміщенні Координаційного комітету самоорганізації населення Покровської громади.

eye

13

Громада 1

02 липня 2024 12:35

Епідемічна ситуація у Покровській громаді стабільна: медики фіксують спад захворюваності на ГРВІ

Покровська громада продовжує забезпечувати своїх мешканців необхідною медичною допомогою, підтримуючи здоров'я населення та надаючи важливу інформацію щодо профілактики захворювань.

eye

18

Громада 1

02 липня 2024 11:40

Комплексна підтримка ветеранів: Покровськ презентував послуги для Захисників та Захисниць

У ході робочої поїздки на Донеччину в.о.міністра у справах ветеранів України Олександр Порхун ознайомився з програмами підтримки ветеранів та членів їхніх родин, що реалізуються в Покровській громаді. 

eye

56

Новини громад

02 липня 2024 10:18

ic

Як бути в курсі останніх новин?

Підпишіться на email розсилку, щоб отримувати найоперативнішу інформацію