• Пошук по сайту
  • Пошук по документах

Директор КП "Покровськтепломережа" надав роз'яснення щодо підвищення тарифу на опалення для населення

eye

730

11.08.2021 18:06

RSS

img

Вчора на офіційному сайті Покровської міської ради були оприлюднені нові тарифи на опалення. Багато років для населення Покровська тариф на теплопостачання не змінювався і був одним з найнижчих серед інших міст області. У розрахунок тарифу підприємство закладало ціну на природний газ в розмірі 4 тис. грн. за 1 000 куб. м. Але газопостачальник планує суттєво збільшити ціну, а ми розуміємо, що 90 відсотків тарифу залежить від  ціни на газ. 

Як зазначив директор КП “Покровськтепломережа” Максим Батенко, за минулий опалювальний сезон ціна на газ виросла на 94%, на електропостачання - на 79%. Вугілля подорожчало у 2 рази, розподіл газу у 3 рази, матеріали подорожчали у 4 рази. 

“Для того, щоб пройти опалювальний період, не зазнавши великих збитків, тепломережа вимушена зкоригувати свій тариф. Опубліковані нами тарифи розраховані з ціни газу 7400. Це максимальне підвищення ціни на газ, яке зможе витримати тепломережа” - розказав Максим Батенко.

Якщо ціна на газ буде понад 8 тисяч гривень, гігакалорія буде коштувати населенню близько 3 тисяч гривень. Керівництво Покровської міської ради розуміє, що це непідйомна ціна для багатьох мешканців нашої громади. Зараз міська влада об’єднується з іншими містами та виступає за те, щоб ціна на газ не перевищувала 8 тисяч гривень, тоді підприємство зможе утримати тариф для населення на рівні 2 174,89 грн.

Назад до розділу

Опитування

Яку інформацію Ви найчастіше шукаєте на Smart-порталі?

47,06%

23,53%

17,65%

11,76%

Триває до 31/12/2020

Останні новини з категорії:

ic

Як бути в курсі останніх новин?

Підпишіться на email розсилку, щоб отримувати найоперативнішу інформацію