• Пошук по сайту
  • Пошук по документах

Покровськ вже до листопада 2021 року отримає нову сучасну музейну експозицію

eye

610

04.08.2021 17:50

RSS

img

Раді повідомити, що проєкт «Реекспозиція залу «Заселення краю та етнографія» КЗ "Покровський історичний музей" буде реалізований в 2021 році в межах партнерської програми «Культура.Туризм.Регіони» Українського культурного фонду, Державного агентства розвитку туризму.  

Заявником проєкту є керівник ГО “Патріоти Українського Донбасу” Дмитро Лисенко у партнерстві з музеєм,  керівник проєкту - директор КЗ “Покровський історичний музей” Ангеліна Рожкова. 

Український культурний фонд – державна установа, створена з метою сприяння розвитку національної культури та мистецтва в державі, забезпечення сприятливих умов для розвитку інтелектуального та духовного потенціалу особистості і суспільства, широкого доступу громадян до національного культурного надбання, підтримки культурного розмаїття та інтеграції української культури у світовий культурний простір;

Державне агентство розвитку туризму (ДАРТ) є центральним органом виконавчої влади, який реалізує державну політику в галузі туризму та курортів України.

Основною метою проєкту є власне реекспозиція залу "Заселення краю та етнографія" КЗ "Покровський історичний музей", тобто створення нової експозиції залу через призму земляка, Марка Залізняка, яка відповідає сучасним вимогам щодо естетичного вигляду та інформаційного наповнення з урахуванням потреб відвідувачів щодо комфорту перебування, інтерактивності, збереження та популяризація етнографічної спадщини краю шляхом поєднання етнографії та фотографії. 

Основна ідея реекспозиції старого залу етнографії Покровського історичного музею полягає в тому, аби показати етнографічну колекцію через постать відомого фотоаматора Марка Залізняка. Наративна конструкція експозиції ґрунтуватиметься на щоденникових записах Залізняка та вестиметься здебільшого від першої особи. За жанром – це можна позначити як експозицію- фотощоденник, автор якого ніби сам розповідає свою історію, як очевидець значущих історичних подій.

Таким чином, місто Покровськ отримає вже до листопада 2021 року нову сучасну музейну експозицію. Відтворюємо історію сучасно!

Назад до розділу

Опитування

Яку інформацію Ви найчастіше шукаєте на Smart-порталі?

47,06%

23,53%

17,65%

11,76%

Триває до 31/12/2020

Останні новини з категорії:

26 квітня - День пам'яті Чорнобильської трагедії

Вже 38 років Україна живе з болем Чорнобиля. Ця біда торкнулась майже кожної української родини, а її відголос хвилею радіоактивного пилу прокотився усім світом.

eye

24

Новини громад

26 квітня 2024 09:15

Механізми стягнення заборгованостей працюють, незважаючи на військовий стан: у Покровській МВА засідала профільна робоча група

Під головуванням заступниці начальника Покровської міської військової адміністрації Наталії Іваньо відбулось чергове засідання робочої групи з підвищення рівня оплати праці, додержання законодавства про працю, забезпечення податкових та бюджетних надходже

eye

30

Громада 1

25 квітня 2024 18:02

Благоустрій та озеленення: мешканці Покровської громади долучаються до спільних суботників

Весна - саме та пора року, коли усі активно наводять лад на власних подвір'ях, упорядковують пам’ятні знаки та місця відпочинку.

eye

36

Новини громад

25 квітня 2024 13:42

ic

Як бути в курсі останніх новин?

Підпишіться на email розсилку, щоб отримувати найоперативнішу інформацію