• Пошук по сайту
  • Пошук по документах

Про заборону відвідування на території Донецької області лісових масивів у пожежонебезпечний період 2021 року

eye

582

03.08.2021 14:05

RSS

img

Відповідно до статті 19 Кодексу цивільного захисту України, пункту 8 частини першої статті 31, статті 88 Лісового кодексу України, Правил пожежної безпеки в лісах України, затверджених наказом Державного комітету лісового господарства України від 27 грудня 2004 року № 278, зареєстрованих в Міністерстві юстиції України 24 березня 2005 року за № 328/10608, керуючись статтями 13, 16, 39, 41 Закону України «Про місцеві державні адміністрації», у зв’язку з встановленням стійкої сухої погоди та 5 класу пожежної небезпеки (надзвичайна небезпека) за умовами погоди, з метою запобігання виникненню лісових пожеж у лісових масивах Донецької області, голова облдержадміністрації, керівник обласної військово-цивільної адміністрації Павло Кириленко підписав розпорядження щодо заборони у період надзвичайної небезпеки у 2021 році:

1) відвідування лісових масивів;

2) заїзд на територію лісового фонду (крім транзитних шляхів) транспортних засобів та інших механізмів, за винятком тих, що використовуються для лісогосподарської мети;

3) розведення багать у лісі;

4) випалювання трави та інших рослинних рештків на землях лісового фонду та інших земельних ділянках, що безпосередньо примикають до лісових масивів (у тому числі проводити сільськогосподарські пали);

5) палити, кидати у лісових масивах непогашені сірники, недопалки, витрушувати з люльок гарячий попіл, крім місць, що обладнані для цієї мети;

6) звалювати та спалювати у лісових насадженнях сміття, будівельні залишки, побутові та горючі відходи тощо.

Це розпорядження набирає чинності з дня його опублікування.

Координація роботи щодо виконання розпорядження покладене на Донецьке обласне управління лісового та мисливського господарства, контроль – на першого заступника голови Донецької обласної державної адміністрації Мороза І.В.

30 липня до Всесвітнього дня боротьби з торгівлею людьми, відбувся семінар для безробітних, які перебувають на обліку в Покровському міському центрі зайнятості Донецької області. Захід був проведений спільно із соціальними партнерами, з представниками Покровського міського центру соціальних служб для сім’ї, дітей та молоді Донецької області у Покровському МЦЗ.

"Торгівля людьми є однією із актуальних проблем сучасного світу і може виникнути у людини незалежно від статі, віку, освіти чи соціального статусу", - розпочала фахівець центру зайнятості Оксана Янтус.

Нелегальна трудова міграція та торгівля людьми - це проблеми, що стоять перед Україною. Щороку українці намагаються виїхати в інші країни в пошуках більш гідних умов життя. Але не завжди працевлаштування за кордоном закінчується успіхом. Багато жителів України працює нелегально без укладання трудових договорів, але нелегальні трудові відносини не мають юридичних підстав для оплати праці та не дають працівнику право на соціальні гарантії.

Для безробітних відбувся інтерактивний захід «Маршрут безпеки». були розглянуті міфи про торгівлю людьми, ризики, які можуть спіткати при виїзді за кордон та куди треба звертатись, якщо ви стали жертвою торгівлі людьми. Тренінг супроводжувався різноманітними вправами та жвавим обговоренням можливих змодельованих ситуацій.

Назад до розділу

Опитування

Яку інформацію Ви найчастіше шукаєте на Smart-порталі?

47,06%

23,53%

17,65%

11,76%

Триває до 31/12/2020

Останні новини з категорії:

Юридичні консультації в Покровську: допомога та підтримка для мешканців

З початку повномасштабної війни юристи БФ «Право на захист» проводять безоплатні консультації населенню Покровська та допомагають вирішити велику кількість юридичних питань.

eye

39

Громада 1

26 квітня 2024 16:45

Підтримка покровчан у Закарпатті: представник Покровської МВА завітав до вихованців «Милосердя»

Уже майже місяць минув з моменту, коли ЦКРОІ «Милосердя» був релокований до села Нересниця Тячівського району Закарпатської області. Велику роль у цьому відіграли представники як державних органів влади, так і місцевого рівнів, які приклали багато зусиль

eye

39

Громада 1

26 квітня 2024 15:30

Зустріч із благодійниками: обговорення нагальних питань та організації гуманітарної допомоги

Начальник Покровської МВА Сергій Добряк разом зі своєю заступницею Наталією Іваньо зустрілися з представниками благодійного фонду «Lukraine», серед яких був і його директор Кім Ченбау, щоб обговорити подальшу співпрацю у вирішенні гуманітарних питань.

eye

48

Громада 1

26 квітня 2024 14:05

ic

Як бути в курсі останніх новин?

Підпишіться на email розсилку, щоб отримувати найоперативнішу інформацію