• Пошук по сайту
  • Пошук по документах

30 ЛИПНЯ - ВСЕСВІТНІЙ ДЕНЬ ПРОТИДІЇ ТОРГІВЛІ ЛЮДЬМИ

eye

668

30.07.2021 15:47

RSS

img

30 ЛИПНЯ - ВСЕСВІТНІЙ ДЕНЬ ПРОТИДІЇ ТОРГІВЛІ ЛЮДЬМИ

У 2013 році Генеральна Асамблея Організації Об’єднаних Націй проголосила 30 липня Всесвітнім днем протидії торгівлі людьми, зазначивши, що в цей день необхідно підвищувати рівень поінформованості громадян стосовно глобальної проблеми торгівлі людьми і привертати увагу до важкого становища жінок, чоловіків і дітей, які стали жертвами цього злочину, а також заохочувати людей активно допомагати постраждалим і протидіяти торгівлі людьми.

Відповідно до законодавства, торгівля людьми - здійснення незаконної угоди, об'єктом якої є людина, а так само вербування, переміщення, переховування, передача або одержання людини, вчинені з метою експлуатації, у тому числі сексуальної, з використанням обману, шахрайства, шантажу, уразливого стану людини або із застосуванням чи погрозою застосування насильства, з використанням службового становища або матеріальної чи іншої залежності від іншої особи, що відповідно до Кримінального кодексу України визнаються злочином.

Постраждалі від торгівлі людьми заслуговують на повагу і допомогу незалежно від форми експлуатації. Для успішного попередження торгівлі людьми надзвичайно важливо захищати права постраждалих і надавати їм підтримку. Це передбачає захист їхнього особистого життя, а також ряд адміністративних заходів для оформлення їхнього перебування у країні призначення із наданням безпечного житла та доступу до психологічної, медичної, юридичної та соціальної допомоги. 

Запорукою ефективності заходів по боротьбі з торгівлею людьми повинен бути механізм взаємодій і співпраці між соціальними установами, правоохоронними органами та громадськими організаціями націлений на конкретну і необхідну допомогу жертвам торгівлі людьми.

У місті Покровську рішенням виконавчого комітету міської ради створена координаційна рада з питань сім'ї, гендерної рівності, демографічного розвитку, протидії торгівлі людьми, запобігання та протидію домашньому  насильству та насильству за ознакою статі. До складу ради залучені всі суб’єкти, які виконують Закон України «Про протидію торгівлі людьми». При підтримці міжнародних та обласних громадських організацій для підвищення кваліфікації та обізнаності фахівців, які працюють у даному напрямку, в місті проходять різноманітні заходи, інформаційно-методичні сесії та навчання.

Інформація щодо протидії торгівлі людьми висвітлюється в засобах масової інформації та в соціальних мережах. Проводиться робот яка спрямована на поширення свідомості серед населення, про ризики потрапляння в ситуації торгівлі людьми у вигляді розміщення інформаційної продукції (біг-бордів, сіті-лайтів тощо),

Небезпека ближче, ніж нам здається. Лише обізнаність та обачність допоможуть захистити себе та своїх близьких. Завжди ретельно вивчайте будь-яку пропозицію працевлаштування, навчання або відпочинку, навіть якщо Ви довіряєте тому, хто її пропонує. Ви маєте право на захист своїх прав та інтересів та відшкодування шкоди, завданої цим злочином.

ЗУПИНИМО ТОРГІВЛЮ ЛЮДЬМИ РАЗОМ!

Назад до розділу

Опитування

Яку інформацію Ви найчастіше шукаєте на Smart-порталі?

47,06%

23,53%

17,65%

11,76%

Триває до 31/12/2020

Останні новини з категорії:

Сезонні захворювання: лікарі ЦПМСД розповіли про поточну ситуацію в громаді

На сьогодні, порівняно з аналогічним періодом 2023 року, лікарі Центру первинної медико-санітарної допомоги спостерігають стабільну ситуацію щодо сезонних захворювань в Покровській громаді.

eye

17

Громада 1

29 березня 2024 09:30

У Покровську відбулось засідання комісії з розподілу гуманітарної допомоги

Під головуванням керівника гуманітарного штабу Дмитра Єрмоловича та за участю заступниці начальника Покровської МВА Наталії Іваньо в онлайн-форматі відбулось засідання комісії з розподілу гуманітарної допомоги, яка надійшла до Покровської громади.

eye

63

Громада 1

28 березня 2024 17:30

Зі світлом ще 20 населених пунктів: ДТЕК Донецькі електромережі продовжує відновлення мереж

За 27 березня фахівцям ДТЕК Донецькі електромережі вдалося повернути світло жителям 20 населених пунктів Донеччини.

eye

25

Новини громад

28 березня 2024 16:50

ic

Як бути в курсі останніх новин?

Підпишіться на email розсилку, щоб отримувати найоперативнішу інформацію