• Пошук по сайту
  • Пошук по документах

Покровська громада взяла участь у етнофестивалі «Дике поле»

eye

751

19.07.2021 15:14

Новини громад

img

17 липня на Донеччині в межах охоронної зони Українського степового природного заповідника «Кам’яні Могили» відбувся щорічний фестиваль історичних реконструкцій «Дике поле. Шлях до Європи».

Етнофестиваль «Дике поле» відбувається вже п’ятий рік поспіль і кожного разу збирає все більше учасників.  Серед них були і покровчани - представники закладів культури, громадських спілок та об’єднань.

«Дуже класний фестиваль, багато творчих колективів, громад, які презентували свій район, своє бачення розвитку Донеччини, - поділився враженнями член Громадської Ради Микола Ташлицький. – Такі фестивалі потрібно проводити частіше. Дуже хотілось би щось подібне започаткувати і в Покровській громаді».

Відкриваючи фестиваль, до учасників та гостей свята звернувся голова Донецької обласної державної адміністрації, обласної військово цивільної адміністрації Павло Кириленко, який наголосив, що саме через такі святкові дійства мешканці Донеччини та її гості мають нагоду дізнатись більше про історію нашої держави та рідного краю.

На десятках локацій майстри та майстрині демонстрували приклади мистецтв народностей, які мешкають на території області, зокрема татар, греків, німців тощо.

Колективи реконструкторів ознайомили гостей з етапами життя Дикого поля під час скіфської, княжої, козацької доби до часів незалежності України. Кожен охочий мав змогу потримати в руках зброю, якою виборювали свободу та незалежність наші пращури, постріляти з луків та побитись на мечах.

Неабиякий інтерес викликала в присутніх виставка військової техніки та озброєння, яку продемонстрували військові ЗСУ та правоохоронці.

Додав атмосфери заходу виступ етногурту «Тінь сонця», чия музика характеризується як «козацький рок».

 

Назад до розділу

Опитування

Яку інформацію Ви найчастіше шукаєте на Smart-порталі?

47,06%

23,53%

17,65%

11,76%

Триває до 31/12/2020

Останні новини з категорії:

У Покровську відбулось засідання комісії з розподілу гуманітарної допомоги

Під головуванням керівника гуманітарного штабу Дмитра Єрмоловича та за участю заступниці начальника Покровської МВА Наталії Іваньо в онлайн-форматі відбулось засідання комісії з розподілу гуманітарної допомоги, яка надійшла до Покровської громади.

eye

52

Громада 1

28 березня 2024 17:30

Зі світлом ще 20 населених пунктів: ДТЕК Донецькі електромережі продовжує відновлення мереж

За 27 березня фахівцям ДТЕК Донецькі електромережі вдалося повернути світло жителям 20 населених пунктів Донеччини.

eye

24

Новини громад

28 березня 2024 16:50

Робимо дороги проїзними: у Покровській громаді почали планову відсипку доріг

Зимовий період у Покровській громаді виявився сприятливим для активного накопичення резервів, а саме матеріалу для подальшої роботи з підсипки доріг в межах громади. Це стало можливо завдяки соціальному партнерству керівників Покровської МВА і бізнесу.

eye

38

Громада 1

28 березня 2024 16:30

ic

Як бути в курсі останніх новин?

Підпишіться на email розсилку, щоб отримувати найоперативнішу інформацію