• Пошук по сайту
  • Пошук по документах

Мінцифра запускає Цифрограм для держслужбовців

eye

380

04.06.2021 15:26

Влада

img

З 27 травня Мінцифра запускає Цифрограм для держслужбовців.

Це безкоштовний тест, розроблений на основі європейської рамки цифрових компетентностей для громадян DigComp 2.1. Разом із українськими експертами  створили 90 запитань, що охоплюють 30 компетентностей. Що можна перевірити :

→ Основи комп’ютерної грамотності

→ Інформаційну та медіаграмотність

→ Створення цифрового контенту

→ Комунікацію і взаємодія в цифровому. суспільстві

→ Безпеку в цифровому середовищі

→ Вирішення технічних проблем

Кожен держслужбовець має володіти для того, аби не допустити повторення враження об'єктів інфраструктури вірусами, які призводять до втрати державно важливих даних. Адже,найчастіше, найслабша ланка у всіх технічних структурах - саме працівники. Також, питання вміння користуватися всією технікою та вирішувати елементарні проблеми - життєво важлива навичка для ефективності роботи будь-якого працівника, а тим паче, держслужбовця, який має бути прикладом для наслідування. Сфери створення контенту та роботу з даними, інформаційної і медіаграмотності, комунікації та взаємодії - це в цілому найнеобхідніші складові для роботи будь-якого службовця, тому саме Цифрограм для держслужбовців стане незамінним інструментом в щоденній роботі кадрової служби.

Державні службовці відтепер можуть дізнатися власний рівень цифрової грамотності. Після складання національного тесту на цифрову грамотність для держслужбовців кожен отримає електронний сертифікат і зможе вдосконалити саме ті цифрові навички, які «провисають».

https://osvita.diia.gov.ua/digigram

Назад до розділу

Опитування

Яку інформацію Ви найчастіше шукаєте на Smart-порталі?

47,06%

23,53%

17,65%

11,76%

Триває до 31/12/2020

Останні новини з категорії:

Сьогодні своє родинне свято відзначив Піщанський старостинський округ

1 липня день Піщанського старостинського округу, яке має свою давню історію. Тут традиції та звичаї предків передаються з покоління в покоління.

eye

37

Громада 1

01 липня 2024 19:30

Учні музичної школи імені Леонтовича - володарі гран-прі міжнародного конкурсу юних талантів

22-26 червня в м.Пінето (Італія) відбувся Міжнародний фестиваль юних талантів "The Future of Nation's", участь в якому взяли і вихованці покровської музичної школи імені Леонтовича.

eye

35

Громада 1

01 липня 2024 16:30

З робочим візитом до Покровської громади завітала віцепрем'єр-міністр — міністерка з питань реінтеграції тимчасово окупованих територій України Ірина Верещук

Разом з віцепрем'єр-міністеркою України — міністеркою з питань реінтеграції тимчасово окупованих територій Іриною Верещук, керівниками Покровської районної та міської військових адміністрацій відвідали шелтер для евакуйованих осіб.

eye

50

Громада 1

01 липня 2024 13:55

ic

Як бути в курсі останніх новин?

Підпишіться на email розсилку, щоб отримувати найоперативнішу інформацію