• Пошук по сайту
  • Пошук по документах

Вивіз відходів по-новому: у мікрорайонах встановлюють євроконтейнери та працює новий сміттєвоз

eye

1049

07.07.2021 09:23

Громада 1

img

У Покровській громаді змінюють підхід до вивозу твердих побутових відходів. Замість іржавих контейнерів встановлюють нові баки європейського зразка, а на зміну старій техніці приходять сучасні сміттєвози, які дозволять комунальникам працювати швидше і якісніше, а також заощаджувати кошти. 

У мікрорайонах на оновлених майданчиках встановлюють нові контейнери для побутових відходів. На відміну від старих, нові баки легші, мають кришки та більш естетичний вигляд.

Вивозити сміття з нових контейнерів буде нова техніка. За підтримки депутатів Покровської міської ради були видалені близько 8 млн. грн. на придбання трьох сміттєвозів із заднім завантаженням, одна з цих машин вже працює у мікрорайонах.

«За підтримки депутатського корпусу з місцевого бюджету громади було виділено кошти на придбання трьох сміттєзбиральних машин на базі МАЗ та 210 контейнерів нового зразка. Сьогодні тривають роботи з благоустрою контейнерних майданчиків, на які встановлюють нові контейнери», - говорить заступник Покровського міського голови Сергій Федоров.

Головний інженер Багатогалузевого комунального підприємства Юрій Кій розповідає про технічні характеристики нового автомобілю із заднім завантаженням та зразу ж вказує на його переваги у порівнянні із старою технікою. 

«Кут підйому контейнера складає 1,5 метри, старі сміттєвози підіймали баки на висоту у майже 5 метрів. Звичайно, часто сміття висапалося, це додавало зайвої роботи і псувало естетичний вигляд вулиці», - говорить Юрій Кій.

Ще одна перевага – високий коефіцієнт пресування: чотири баки сміття машина може стиснути до об’єму одного. Це дозволяє зібрати більше побутових відходів за один рейсі, робити менше виїздів на сміттєвий полігон та економити на пальному.

Найближчим часом комунальники планують реконструювати 48 контейнерних стоянок у мікрорайонах, наразі роботи виконані на 8 майданчиках, де встановлено 28 контейнерів.

Роботи з оновлення майданчиків виконують працівники дільниці аварійно-оперативного реагування Багатогалузевого комунального підприємства.

«На один майданчик потрібно приблизно 3 дні – спочатку робітники вибирають «корито», потім роблять окантовку бордюрним каменем, засипають гранвідсівом та укладають плитку. У роботі задіяно 4 людини та 3 одиниці техніки. Після виконання робіт прилеглу територію приводять до ладу», - говорить заступник начальника БКП Сергій Маслій.  

Назад до розділу

Опитування

Яку інформацію Ви найчастіше шукаєте на Smart-порталі?

47,06%

23,53%

17,65%

11,76%

Триває до 31/12/2020

Останні новини з категорії:

БФ «Янголи Спасіння» надає невідкладну допомогу у відновленні будівель у Покровську після обстрілу

Сьогодні місто Покровськ знову стало мішенню ворожого обстрілу з боку рф. Незабаром після інциденту, Благодійний фонд «Янголи Спасіння» прибув на місце з гуманітарним вантажем для екстреного відновлення пошкоджених житлових будинків.

eye

23

Громада 1

18 квітня 2024 17:15

Для безпечного руху: в місті триває оновлення дорожньої розмітки

Одним із видів робот комунальників зараз є оновлення дорожньо-транспортної розмітки для забезпечення безпеки руху як пішоходів, так і водіїв.

eye

24

Громада 1

18 квітня 2024 16:20

Ворог продовжує нищити бізнес: Покровськ зазнав ворожого обстрілу

Сьогодні о пів на третю ночі стався обстріл Покровська. Цього разу в зоні ураження - промислові об’єкти міста. Вибуховою хвилею пошкоджені й житлові будинки покровчан.

eye

74

Громада 1

18 квітня 2024 11:05

ic

Як бути в курсі останніх новин?

Підпишіться на email розсилку, щоб отримувати найоперативнішу інформацію