• Пошук по сайту
  • Пошук по документах

Подаруй дитині родину! Потрібні патронатні батьки

eye

795

06.07.2021 10:18

Новини громад

img

Потреба у патронатних сім’ях у Покровську величезна. Майже щомісяця 2-3 дитини потребують розміщення у такій родині. Начальник служби у справах дітей Наталія Гергуленко розповіла про сімейний патронат та поділилася своїми думками щодо цього важливого питання.

Не спалося… Напевно тому, що попереду непроста подорож. Маємо перевезти двох дітей до притулку в інше місто - за 200 кілометрів від Покровська. Думки наздоганяли одна одну. Як будуть поводитися діти в дорозі? Якими словами пояснити хлопцям, що вони їдуть до притулку? Яке майбутнє на них чекає?

Внаслідок алкогольної залежності мати залишила, і не вперше, дітей самих вдома. Де вона перебуває, невідомо. Знаємо: вона повернеться, схаменеться. Але чи поїде відвідувати дітей до іншого міста? Чи не обірветься зв'язок між нею та дітьми назавжди?

На жаль, у нашому місті немає патронатних сімей. Мали б можливість влаштувати хлопців у родину. Саме сім`я, хоч і тимчасова, є бажаним осередком для реабілітації та проживання дітей. Хлопці б продовжували ходити до своєї школи, спілкувалися б з друзями, відвідували стареньку бабусю…

Довідка. Патронатна сім`я повинна мати житло, досвід виховання дітей, не бути пенсійного віку та не мати проблем зі здоров`ям. Патронатні батьки – це професійна діяльність, соціальна послуга, що оплачується державою, тому один із патронатних вихователів має бути безробітним. Заробітна плата патронатного вихователя приблизно 10500 грн. Держава на потреби дитини також виплачує додатково: якщо дитина старше 6 років - приблизно 6000 грн., якщо молодше – орієнтовно 5000 грн. Робота патронатним вихователем зараховується до трудового стажу.

За додатковою інформацією про сімейний патронат можна звернутися до служби у справах дітей Покровської міської ради за адресою: м. Покровськ, вул. Шевченка, 53, тел.: 062-352-12-39, або до Покровського міського центру соціальних служб: м-н «Сонячний», 8.

P.S. Наша мати таки знайшлася. Злякалась і має намір лікуватися від залежності, телефонує до притулку. Їй надаються соціальні послуги, супровід… Сподіваємось, родину хлопців вдасться зберегти. До речі, того дня до місця призначення добралися нормально. Усю дорогу була злива, але наприкінці подорожі, незважаючи на краплі дощу, із-за хмар виглянуло сонце. Віримо: то є гарним знаком - у хлопців все буде добре…

 

Назад до розділу

Опитування

Яку інформацію Ви найчастіше шукаєте на Smart-порталі?

47,06%

23,53%

17,65%

11,76%

Триває до 31/12/2020

Останні новини з категорії:

Епідемічна ситуація у Покровській громаді стабільна: медики фіксують спад захворюваності на ГРВІ

Покровська громада продовжує забезпечувати своїх мешканців необхідною медичною допомогою, підтримуючи здоров'я населення та надаючи важливу інформацію щодо профілактики захворювань.

eye

11

Громада 1

02 липня 2024 11:40

Комплексна підтримка ветеранів: Покровськ презентував послуги для Захисників та Захисниць

У ході робочої поїздки на Донеччину в.о.міністра у справах ветеранів України Олександр Порхун ознайомився з програмами підтримки ветеранів та членів їхніх родин, що реалізуються в Покровській громаді. 

eye

36

Новини громад

02 липня 2024 10:18

Сьогодні своє родинне свято відзначив Піщанський старостинський округ

1 липня день Піщанського старостинського округу, яке має свою давню історію. Тут традиції та звичаї предків передаються з покоління в покоління.

eye

46

Громада 1

01 липня 2024 19:30

ic

Як бути в курсі останніх новин?

Підпишіться на email розсилку, щоб отримувати найоперативнішу інформацію