• Пошук по сайту
  • Пошук по документах

У трьох мікрорайонах Покровська буде припинена подача води

eye

585

30.06.2021 18:07

Новини громад

img

У зв’язку з проведення ремонтних робіт з ліквідації аварії, що сталася на самопливному каналізаційному колекторі, у трьох мікрорайонах міста на два дні буде припинене водопостачання.

У мікрорайоні «Південний» поблизу парку «Ювілейний» працівники КП «Покровськводоканал» виявили провал ґрунту та витік каналізаційних вод. Саме у цій частині міста на глибині 4 метри проходить самопливний колектор, що збирає стоки з усіх мікрорайонів та подає їх на насосну станцію №1, а далі – на очисні споруди. 

«Під час гідродинамічної промивки, за допомогою якої ми намагались усунути затор, з’ясували, що на колекторі провал, який знаходиться під дорожнім полотном, - розповів директор КП «Покровськводоканал» Сергій Коваль. - На завтра плануємо масштабні роботи із заміни цієї ділянки. Щоб швидко ліквідувати аварійну ситуацію, потрібно зменшити кількість стоків, які постійно прибувають і заважають проводити ремонтні роботи. Тому ми змушені завтра з 8.00 і до 17.00 наступного дня зупинити водопостачання мікрорайонів «Південний», «Шахтарський» та «Сонячний».

За словами Сергія Коваля, планується замінити близько 6 метрів мережі. Під час проведення робіт на дорозі буде припинено рух автотранспорту.

Нагадаємо, працівникам КП «Покровськводоканал» вже не вперше доводиться ліквідовувати аварію на самопливному колекторі у цій частині міста. Причина - незадовільний стан старої каналізаційної мережі та велике навантаження стокових вод.

«Першого разу, коли відбувся провал ґрунт, ми замінили аварійну ділянку протяжністю 6 метрів, поєднали з робочою частиною колектору та усунули проблему. Разом з тим зрозуміли, що вся система дуже зношена та потребує повної заміни», - зауважив Сергій Коваль.

Для того, щоб у майбутньому уникнути таких аварій, працівники водоканалу планують прокласти новий колектор на глибині 400 метрів паралельно діючому.

«За допомогою спеціального обладнання маємо намір перевірити технічний стан усього колектору, який веде до насосної станції №1. Загальна протяжність складає 300 метрів», - говорить Сергій Коваль.

Слід зазначити, на балансі комунального підприємства знаходиться 313 кілометрів каналізаційних мереж і майже 80% з них знаходиться в аварійному стані.

За словами Сергія Коваля, вже розроблена програма з заміни усіх каналізаційних та водопровідних мереж. Цю концепцію комунальники відправили на розгляд представникам міжнародних донорських організацій.

«Вже пройшла зустріч з представниками данської кампанії, під час якої ми презентували своє бачення заміни внутрішніх мереж. Для міського бюджету реалізація цієї програми дуже дороговартісний проєкт, тож чекаємо на допомогу міжнародних партнерів», - підкреслив Сергій Коваль.

 

Назад до розділу

Опитування

Яку інформацію Ви найчастіше шукаєте на Smart-порталі?

47,06%

23,53%

17,65%

11,76%

Триває до 31/12/2020

Останні новини з категорії:

Інформування щодо участі у міжнародних змаганнях «Ігри нескорених»

Міністерство у справах ветеранів України інформує про проведення Всеукраїнських змагань з відбору кандидатів до складу національної збірної команди України для участі у міжнародних змаганнях «Ігри Нескорених 2025»

eye

19

Новини громад

18 квітня 2024 17:56

До уваги роботодавців! Уряд продовжує працювати над стимулюванням створення робочих місць для осіб з інвалідністю

Однією з таких програм є надання роботодавцям компенсації витрат за облаштування робочого місця для осіб з інвалідністю, яка почала діяти з серпня минулого року.

eye

14

Новини громад

18 квітня 2024 17:48

БФ «Янголи Спасіння» надає невідкладну допомогу у відновленні будівель у Покровську після обстрілу

Сьогодні місто Покровськ знову стало мішенню ворожого обстрілу з боку рф. Незабаром після інциденту, Благодійний фонд «Янголи Спасіння» прибув на місце з гуманітарним вантажем для екстреного відновлення пошкоджених житлових будинків.

eye

23

Громада 1

18 квітня 2024 17:15

ic

Як бути в курсі останніх новин?

Підпишіться на email розсилку, щоб отримувати найоперативнішу інформацію