• Пошук по сайту
  • Пошук по документах

Два проєкти Покровської громади профінансує ПРООН

eye

836

29.06.2021 18:21

RSS

img

29 червня в конференц-залі публічної бібліотеки ім. Т.Г. Шевченка відбулося чергове засідання представників робочої групи з громадської безпеки та соціальної згуртованості.

У квітні активні мешканці Покровської громади презентували свої ідеї щодо покращення ситуації із безпекою та соціальним згуртуванням. Спеціаліст з соціальної мобілізації ПРООН Михайло Карелін зазначив, що за мініініціативами Покровськ є лідером серед міст Донецької області - на конкурс надійшло аж 18 заявок.

Сьогодні Михайло Карелін повідомив учасникам групи про рішення ПРООН підтримати дві мініініціативи з-поміж тих, що були представлені минулого разу. Найбільшу кількість голосів серед громадськості набрали проєкти, пов’язані із безпекою в громаді:

  1. «Покровськ - безпечна громада», що передбачає придбанні 9 «розумних» камер відеоспостереження, які будуть встановлені у найбільш небезпечних дільницях міста;
  2. «Ні небезпечним ділянкам дороги. Люди потребують безпечного переходу», що передбачає облаштування пілотного пішохідного переходу на дорогах міста з встановленням автономних двосторонніх світлодіодних дорожніх знаків та сонячної батареї їхнього для живлення.

Як зазначив керівник робочої групи, заступник міського голови Микола Шабельник, забезпечення міста камерами відеоспостереження дуже дисциплінує людей. Факти порушення правил благоустрою не повторюються.

«Зараз у Покровську вже працює 64 відеокамери, з коштами ПРООН ми встановимо ще 9. Через два місяці ми плануємо мати вже 100 точок спостереження, - сказав Микола Шабельник. - Міська влада вкладає кошти в реалізацію програми «Безпечне місто». Ми сподіваємося на спонсорів, але розраховуємо на себе».

Встановленням камер буде опікуватися КП «Муніципальна служба правопорядку».

Вікторія Баранова, спеціалістка відділу транспорту Покровської міської ради розповіла, про встановлення безпечного пішохідного переходу.

«Наша ініціативна група прийняла рішення зробити перехід біля парку «Ювілейний». Там щільний потік транспорту та велика кількість пішоходів, - зазначила Вікторія Баранова. - Ми вважаємо що саме там буде доцільно облаштувати пілотний світлодіодний пішохідний перехід».

Встановлення елементів безпечного пішохідного переходу відбудеться за гроші ПРООН, а балансоутримувачем конструкції буде відділ транспорту Покровської міської ради.

Члени робочої групи обговорили проблемні ділянки міста та перспективи впровадження нових ініціатив. Розглядалися питання екології, розвитку велотранспорту, залучення дітей та молоді до розвитку громади. Спеціаліст з соціальної мобілізації ПРООН Михайло Карелін зазначив, що Громаді потрібно переходити від гуманітарної допомоги до інституціонального розвитку.

«В Покровську на минулому засіданні було представлено багато цікавих та важливих проєктів.- підкреслив Михайло Карелін. - Я вважаю, що їх потрібно включати у стратегічні плани, розробляти програми розвитку громади».

Наступна зустріч робочої групи з громадської безпеки та соціальної згуртованості запланована через два місяці.

Назад до розділу

Опитування

Яку інформацію Ви найчастіше шукаєте на Smart-порталі?

47,06%

23,53%

17,65%

11,76%

Триває до 31/12/2020

Останні новини з категорії:

Інформування щодо участі у міжнародних змаганнях «Ігри нескорених»

Міністерство у справах ветеранів України інформує про проведення Всеукраїнських змагань з відбору кандидатів до складу національної збірної команди України для участі у міжнародних змаганнях «Ігри Нескорених 2025»

eye

19

Новини громад

18 квітня 2024 17:56

До уваги роботодавців! Уряд продовжує працювати над стимулюванням створення робочих місць для осіб з інвалідністю

Однією з таких програм є надання роботодавцям компенсації витрат за облаштування робочого місця для осіб з інвалідністю, яка почала діяти з серпня минулого року.

eye

14

Новини громад

18 квітня 2024 17:48

БФ «Янголи Спасіння» надає невідкладну допомогу у відновленні будівель у Покровську після обстрілу

Сьогодні місто Покровськ знову стало мішенню ворожого обстрілу з боку рф. Незабаром після інциденту, Благодійний фонд «Янголи Спасіння» прибув на місце з гуманітарним вантажем для екстреного відновлення пошкоджених житлових будинків.

eye

23

Громада 1

18 квітня 2024 17:15

ic

Як бути в курсі останніх новин?

Підпишіться на email розсилку, щоб отримувати найоперативнішу інформацію