• Пошук по сайту
  • Пошук по документах

Зменшення втрат води: у Покровській громаді демонтують вуличні колонки

eye

633

24.06.2021 15:13

Новини громад

img

Працівники КП «Покровськводоканал» проводять моніторинг втрат води та розробляють стратегію її раціонального використання. Щодня, через невраховані втрати, Покровськ втрачає близько 6 тисяч кубометрів води. На жаль, деякі мешканці міста безвідповідально ставляться до сплати за надані послуги з водопостачання та водовідведення, встановлюють магніти на лічильники, роблять несанкціоновані врізки, а з вуличних водорозбірних колонок миють автомобілі.

«Одне з основних джерел втрат води – використання водорозбірних колонок, яких у місті нараховується близько 100 одиниць. Згідно зі стратегією КП «Покровськводоканал», підприємство має відмовитися від колонок. Мешканцям, які ними користувались, будемо робити вводи у двори», - говорить головний інженер підприємства Олексій Степченко.

Споживачам, які залишилися без колонок, комунальники пропонують на безоплатній основі виконати роботи з розробки технічних умов (вартість оформлення сьогодні складає близько тисячі гривень). За заявами мешканців власним коштом «Покровськводоканал» буде підводити до домоволодінь труби, встановлювати запірну арматуру та колодязі.

Сьогодні бригада працівників КП «Покровськвподканал» працювала на вулиці Гастелло. До речі, доставив її сюди новий аварійний автомобіль, придбаний за кошти місцевого бюджету. Всього з початку року за підтримки депутатського корпусу міськради на підприємство було закуплено 5 одиниць нової техніки, яка стане у пригоді комунальникам під час ліквідацій аварій та у роботі щодо зменшення втрат води.

«Водорозбірні колонки були виготовлені та встановлені ще за радянських часів – це пережиток минулого. Тому ми їх ліквідовуємо, але не залишаємо наших мешканців без води - прокладаємо водопровід прямо у двори, а далі споживачі самі вирішуватимуть, чи заводити їм воду до будинку», - зазначила майстриня північної дільниці КП «Покровькводоканал» Олена Чорна.

Роботи з демонтажу колонок комунальники планують закінчити до кінця літа. Це дасть змогу значно скоротити трати води та надавати абонентам більш якісні послуги.

 

Назад до розділу

Опитування

Яку інформацію Ви найчастіше шукаєте на Smart-порталі?

47,06%

23,53%

17,65%

11,76%

Триває до 31/12/2020

Останні новини з категорії:

Покровську громаду відвідали німецькі благодійники

Засновник волонтерської організації Гюнтер Маасен разом зі своєю командою відвідали Покровську громаду. У ході візиту їх радо зустрів начальник Покровської міської військової адміністрації Сергій Добряк та заступник міського голови Микола Шабельник.

eye

10

Громада 1

29 березня 2024 13:41

Покровська молодіжна рада продовжує волонтерську діяльність, спрямовану на допомогу ЗСУ

Хлопці та дівчата нещодавно вже провели два етапи розіграшу «Щасливий квиток» та зібрали 50 тис. грн, на які придбали квадрокоптер для бійців 109-ї окремої бригади Сил територіальної оборони України.

eye

10

Громада 1

29 березня 2024 13:10

Оздоровлення дітей та взаємодія з міжнародними організаціями

28 березня у форматі відеоконференції відбулося засідання Координаційного центру підтримки цивільного населення при Покровській районній військовій адміністрації. У засіданні взяла участь заступниця начальника Покровської МВА Наталія Іваньо.

eye

19

Громада 1

29 березня 2024 12:30

ic

Як бути в курсі останніх новин?

Підпишіться на email розсилку, щоб отримувати найоперативнішу інформацію