• Пошук по сайту
  • Пошук по документах

У Покровську пройшла презентація книги Валерія Романька «Село Журавка на Донеччині: історія, люди, події»

eye

568

23.06.2021 17:54

RSS

img

Презентація книги проходила у формі зустрічі педагога, краєзнавця, письменника, журналіста, громадського діяча Валерія Романька з творчою інтелігенцією.

За свій довгий та плідний творчий шлях наш земляк працював учителем та директором у Новотроїцькій середній школі Красноармійського району Донеччини, викладав у Слов'янському державному педагогічному інституті та здобув не одне почесне звання:

  • Відмінник освіти України. Кандидат педагогічних наук (1992);
  • Член Національних Спілок краєзнавців України (1992), журналістів України (1994). письменників України (2005);
  • Член-кореспондент Міжнародної академії наук педагогічної освіти (2004);
  • Член Наукового товариства ім. Т.Г. Шевченка (2005);
  • Почесний краєзнавець України (1993);
  • Лауреат чотирьох всеукраїнських премій та п'яти регіональних літературно-мистецьких премій.

У 2016 році за поданням ректорату Донбаського державного педагогічного університету та Донецької ОДА Валерій Романько був нагороджений Почесною Грамотою Верховної Ради України.

Валерій Іванович - головний редактор газети «Педагог» у Донбаському державному педуніверситеті та редактор інформаційного бюлетеня «Краєзнавець Донеччини». Також з 2003 року він є головою правління Донецької обласної організації Національної Спілки краєзнавців України.

Привітала автора з виходом книги начальниця управління інформаційної та внутрішньої політики Покровської міської ради Ірина Зоря.

«Впевнена, що ця книга стане надзвичайно цікавою для учнівської молоді і надихне вивчати та оспівувати історію рідного краю. Бажаю Вам подальших творчих успіхів та натхнення», - сказала Ірина Олександрівна.

Директорка публічної бібліотеки ім. Т.Г. Шевченка Кристина Тумасова вручила Валерію Романьку подяку за плідну багаторічну співпрацю і зазначила, що від самого започаткування фестивалю-конкурсу «Покровський Літfest» Валерій Іванович є беззмінним членом журі.

На творчій зустрічі лунали душевні виступи гостей заходу, які у різні періоди життя працювали з Валерієм Івановичем.

Передав теплі привітання з Києва нашому видатному земляку член НСЖУ та НСКУ, почесний краєзнавець України, редактор газети «Донеччина» Ігор Зоц.

«Я гордий з того, що був і залишаюся учнем Валерія Івановича Романька з часів навчання у Новотроїцькій школі. Завжди радий новим успіхам свого вчителя. Його працездатність, професіоналізм, людяність, відданість обраній справі, любов до Слова і до рідного краю стали хорошим прикладом для наших сучасників і віриться, що в подальшому будуть слугувати світлим маяком для майбутніх поколінь. Вірю, що попереду у Валерія Івановича ще велика багаторічна праця і звісно, гарні та багаті творчі врожаї», - сказав Ігор Зоц.

На заході була присутня дружина Валерія Романька пані Валентина, яка всі роки підтримувала його та була першим рецензентом книжок, яких у автора близько тридцяти.

Презентація книги «Село Журавка на Донеччині: історія, люди, події» стала справжнім святом для творчої інтелігенції нашого краю.

 

Назад до розділу

Опитування

Яку інформацію Ви найчастіше шукаєте на Smart-порталі?

47,06%

23,53%

17,65%

11,76%

Триває до 31/12/2020

Останні новини з категорії:

Юридичні консультації в Покровську: допомога та підтримка для мешканців

З початку повномасштабної війни юристи БФ «Право на захист» проводять безоплатні консультації населенню Покровська та допомагають вирішити велику кількість юридичних питань.

eye

15

Громада 1

26 квітня 2024 16:45

Підтримка покровчан у Закарпатті: представник Покровської МВА завітав до вихованців «Милосердя»

Уже майже місяць минув з моменту, коли ЦКРОІ «Милосердя» був релокований до села Нересниця Тячівського району Закарпатської області. Велику роль у цьому відіграли представники як державних органів влади, так і місцевого рівнів, які приклали багато зусиль

eye

17

Громада 1

26 квітня 2024 15:30

Зустріч із благодійниками: обговорення нагальних питань та організації гуманітарної допомоги

Начальник Покровської МВА Сергій Добряк разом зі своєю заступницею Наталією Іваньо зустрілися з представниками благодійного фонду «Lukraine», серед яких був і його директор Кім Ченбау, щоб обговорити подальшу співпрацю у вирішенні гуманітарних питань.

eye

26

Громада 1

26 квітня 2024 14:05

ic

Як бути в курсі останніх новин?

Підпишіться на email розсилку, щоб отримувати найоперативнішу інформацію